To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIX

Nakasha - Śro Cze 18, 2014 08:36

Ja się bardzo zastanawiam, jak by mi barf wyszedł cenowo... bo jak widzę gotowe zestawy, to ceny są może nie powalające, ale przy 3 dużych psach (1,5 kg dziennie na psa o ile dobrze pamiętam) już się takie robią...

Z drugiej strony. Chyba pobarfuję sobie miesiąc, zobaczę, ile to nam wyjdzie. Bo prawie każdy bardzo zachwala, a moje psiaki są chude, mimo tego że zawsze mają karmę w miskach (Husse, Bosch i Markus-Muhle), karmę polewam olejem... jedzą niewiele, tylko Nala się ostatnio trochę poprawiła. Ważą niby ok, są zdrowe, mają mięśnie, ale wolałabym, aby nie były takie szczupłe.

Nakasha - Śro Cze 18, 2014 08:42

A tak w ogóle, filmik z wieczornego spaceru. Widać na nim, jaki Nemo jest chudy.

https://www.youtube.com/w...pDcvBRcWZply5CA

I zdjęcia. Jest ich bardzo dużo, więc nie wiem, czy ktokolwiek przebrnie, ale są. :DD

Stado :)

Nemo

Shira

Nala

Zagryzaki

Devona - Śro Cze 18, 2014 13:27

Lista suplementów na sprzedaż :D .
limomanka - Śro Cze 18, 2014 14:04

Nakasha, przez fotki Twoich psiaków zawsze "przebrnę" - cudowne, zwłaszcza te wspólne :serducho: :serducho:
wilczek777 - Śro Cze 18, 2014 14:59

Nakasha uwielbiam Twoje piesły :P
Nakasha - Śro Cze 18, 2014 15:42

To są moje ulubione z grupowych:

Styl zabawy Shirki :mrgreen: [idealnie się pod tym względem dobrali z Nemo]

I to - czyli jak działa komenda "do mnie":

I jak działa "siad":

Devona, będziemy barfować dopiero po mojej lipcowej wypłacie, niestety. :P

Pani Strzyga - Śro Cze 18, 2014 16:14

Poradźcie mi - czym karmić szczeniaka? Młodego przygarnął mój szwagier. Psiak ma 6 tygodni. Szwagier daje mu wyłącznie gotowany ryż i wodę. Wydaje mi się, ze to "trochę" mało, ale z drugiej strony ostatniego szczeniaka widziałam, jak miałam 9 lat i nie pamiętam, czym go mama karmiła...
Jednak na logikę wydaje mi się, ze na samym ryżu pies się nie będzie dobrze rozwijał.

Ninek - Śro Cze 18, 2014 18:46

Pani Strzyga, pies jest mięsożercą więc na ryży zdecydowanie nie pociągnie zbyt długo. Porządna karma bezzbożowa jeśli chcą mieć zdrowego psa.

Skąd w ogóle pomysł karmienia psa ryżem?!

agutka84 - Śro Cze 18, 2014 19:21

Ryż to może być jako dodatek czyli wypełniacz ;)

NAKASHA- fajnie się patrzy na taką rozbrykaną ferajnę ;)

Pani Strzyga - Śro Cze 18, 2014 19:41

Oni twierdzą, ze poprzedniego psa (z dziesięć lat temu) karmili ryżem z kaszanką i wyrósł na dużego zdrowego psa (fakt, wielki był). A Kocioł jest niby za mały na coś oprócz ryżu...

Mi się to ewidentnie nie zgadza, bo, jak piszecie, pies to mięsożerca. Nie sądzę, by szczenię w warunkach dzikich gotowało sobie ryż...

wilczek777 - Śro Cze 18, 2014 19:54

Pani Strzyga pies musi jeść mięso... Myślałam, że takie rzeczy jak gotowanie psu kaszy i ryżu to umarły raz z PRLem *.* to tak jakby nadal karmić fretki bułką moczoną w mleku bo "agresywne będą".
Psiak z resztą jest za wcześnie odebrany od matki i potrzebuje białka żeby zdrowo się rozwijać. Jeśli będą karmili wyłącznie ryżem to z szczeniaka zrobią kalekę.

Albo dobra sucha karma albo posiłki gotowane tak by spełniać potrzeby żywieniowe psa.

agutka84 - Śro Cze 18, 2014 21:45

bez obrazy ale psy na wsiach w budach karmione wszelakimi odpadami mają lepszy jadłospis niż ten malec na ryżu :roll: ja się zawsze zastanawiam czemu niektórzy ludzie nie potrafią zmieniać swojego toku myślenia :?: Mój wilk też nie był karmiony na początku jakoś idealnie ale wystarczy posłuchać,poczytać i tok myślenia się zmienia.
Lavi - Pią Cze 20, 2014 13:45

Astro przyszedł na świat!!!! Mam moje psie dziecko, jestem pierwsza na liście, więc na pewno trafi do mnie!!
To, co mi hodowczyni napisała o psiaku: Witam bardzo serdecznie!! Mam zaszczyt powiadomić, że dnia 17.06 o godz. 5.10 przyszedł na świat wasz pierwszy pembroczek! ważył 260 g, urodził się jako 1 z pięciorga rodzeństwa . Mamusia i dzieci czują się dobrze. Pemuś ma jeszcze ogoniastego braciszka i trzy siostrzyczki. Jest bardzo urodziwy, mocny z dużą głową, pełnym kołnierzem i strzałą na głowie! JEST IDEALNIE KUSY! czyli nie ma ani jednego kręgu ogonowego! to obecnie bardzo rzadkie! Będę was molestować o wystawy! Jest bardzo żywotny, od razu po wyjściu z brzucha przystawił się do cycusia. Pięknie ssie i się rozwija, waży ponad 330 g. Będzie się nazywał w rodowodzie ASTRO KUSY Funny Pem.

:serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: Latam ze szczęścia!!

klauduska - Pią Cze 20, 2014 13:54

Lavi, gratulacje :) !
wilczek777 - Pią Cze 20, 2014 14:18

Lavi gratulacje!!!!!!! FOTY! FOTY! FOTY!!!!