Archiwum - Psiaki XIX
Nakasha - Śro Cze 18, 2014 08:36
Ja się bardzo zastanawiam, jak by mi barf wyszedł cenowo... bo jak widzę gotowe zestawy, to ceny są może nie powalające, ale przy 3 dużych psach (1,5 kg dziennie na psa o ile dobrze pamiętam) już się takie robią...
Z drugiej strony. Chyba pobarfuję sobie miesiąc, zobaczę, ile to nam wyjdzie. Bo prawie każdy bardzo zachwala, a moje psiaki są chude, mimo tego że zawsze mają karmę w miskach (Husse, Bosch i Markus-Muhle), karmę polewam olejem... jedzą niewiele, tylko Nala się ostatnio trochę poprawiła. Ważą niby ok, są zdrowe, mają mięśnie, ale wolałabym, aby nie były takie szczupłe.
Nakasha - Śro Cze 18, 2014 08:42
A tak w ogóle, filmik z wieczornego spaceru. Widać na nim, jaki Nemo jest chudy.
https://www.youtube.com/w...pDcvBRcWZply5CA
I zdjęcia. Jest ich bardzo dużo, więc nie wiem, czy ktokolwiek przebrnie, ale są.
Stado
Nemo
Shira
Nala
Zagryzaki
Devona - Śro Cze 18, 2014 13:27
Lista suplementów na sprzedaż .
limomanka - Śro Cze 18, 2014 14:04
Nakasha, przez fotki Twoich psiaków zawsze "przebrnę" - cudowne, zwłaszcza te wspólne
wilczek777 - Śro Cze 18, 2014 14:59
Nakasha uwielbiam Twoje piesły
Nakasha - Śro Cze 18, 2014 15:42
To są moje ulubione z grupowych:
Styl zabawy Shirki [idealnie się pod tym względem dobrali z Nemo]
I to - czyli jak działa komenda "do mnie":
I jak działa "siad":
Devona, będziemy barfować dopiero po mojej lipcowej wypłacie, niestety.
Pani Strzyga - Śro Cze 18, 2014 16:14
Poradźcie mi - czym karmić szczeniaka? Młodego przygarnął mój szwagier. Psiak ma 6 tygodni. Szwagier daje mu wyłącznie gotowany ryż i wodę. Wydaje mi się, ze to "trochę" mało, ale z drugiej strony ostatniego szczeniaka widziałam, jak miałam 9 lat i nie pamiętam, czym go mama karmiła...
Jednak na logikę wydaje mi się, ze na samym ryżu pies się nie będzie dobrze rozwijał.
Ninek - Śro Cze 18, 2014 18:46
Pani Strzyga, pies jest mięsożercą więc na ryży zdecydowanie nie pociągnie zbyt długo. Porządna karma bezzbożowa jeśli chcą mieć zdrowego psa.
Skąd w ogóle pomysł karmienia psa ryżem?!
agutka84 - Śro Cze 18, 2014 19:21
Ryż to może być jako dodatek czyli wypełniacz
NAKASHA- fajnie się patrzy na taką rozbrykaną ferajnę
Pani Strzyga - Śro Cze 18, 2014 19:41
Oni twierdzą, ze poprzedniego psa (z dziesięć lat temu) karmili ryżem z kaszanką i wyrósł na dużego zdrowego psa (fakt, wielki był). A Kocioł jest niby za mały na coś oprócz ryżu...
Mi się to ewidentnie nie zgadza, bo, jak piszecie, pies to mięsożerca. Nie sądzę, by szczenię w warunkach dzikich gotowało sobie ryż...
wilczek777 - Śro Cze 18, 2014 19:54
Pani Strzyga pies musi jeść mięso... Myślałam, że takie rzeczy jak gotowanie psu kaszy i ryżu to umarły raz z PRLem *.* to tak jakby nadal karmić fretki bułką moczoną w mleku bo "agresywne będą".
Psiak z resztą jest za wcześnie odebrany od matki i potrzebuje białka żeby zdrowo się rozwijać. Jeśli będą karmili wyłącznie ryżem to z szczeniaka zrobią kalekę.
Albo dobra sucha karma albo posiłki gotowane tak by spełniać potrzeby żywieniowe psa.
agutka84 - Śro Cze 18, 2014 21:45
bez obrazy ale psy na wsiach w budach karmione wszelakimi odpadami mają lepszy jadłospis niż ten malec na ryżu ja się zawsze zastanawiam czemu niektórzy ludzie nie potrafią zmieniać swojego toku myślenia Mój wilk też nie był karmiony na początku jakoś idealnie ale wystarczy posłuchać,poczytać i tok myślenia się zmienia.
Lavi - Pią Cze 20, 2014 13:45
Astro przyszedł na świat!!!! Mam moje psie dziecko, jestem pierwsza na liście, więc na pewno trafi do mnie!!
To, co mi hodowczyni napisała o psiaku: Witam bardzo serdecznie!! Mam zaszczyt powiadomić, że dnia 17.06 o godz. 5.10 przyszedł na świat wasz pierwszy pembroczek! ważył 260 g, urodził się jako 1 z pięciorga rodzeństwa . Mamusia i dzieci czują się dobrze. Pemuś ma jeszcze ogoniastego braciszka i trzy siostrzyczki. Jest bardzo urodziwy, mocny z dużą głową, pełnym kołnierzem i strzałą na głowie! JEST IDEALNIE KUSY! czyli nie ma ani jednego kręgu ogonowego! to obecnie bardzo rzadkie! Będę was molestować o wystawy! Jest bardzo żywotny, od razu po wyjściu z brzucha przystawił się do cycusia. Pięknie ssie i się rozwija, waży ponad 330 g. Będzie się nazywał w rodowodzie ASTRO KUSY Funny Pem.
Latam ze szczęścia!!
klauduska - Pią Cze 20, 2014 13:54
Lavi, gratulacje !
wilczek777 - Pią Cze 20, 2014 14:18
Lavi gratulacje!!!!!!! FOTY! FOTY! FOTY!!!!
|
|
|