Mioty adoptowane - Mnóstwo szczurów w różnym wieku ma już domy, Wrocław
Trzynastka - Wto Kwi 23, 2013 15:48
Jeśli jest jakaś wolna samiczka (ewentualnie 2) to mogę wziąć ją na DT w Łodzi.
Tak samo oferuję transport Łódź-Sopot/Gdańsk/Gdynia 12 maja.
katkanna - Wto Kwi 23, 2013 15:53
Jest dużo wolnych samiczek, skontaktuj się z Dori, ona będzie jechała z Wro do Wawy przez Łódź.
nimka - Wto Kwi 23, 2013 16:02
Off-Topic: | Zamieszczę spam, bo szkoda mi tych szczurków. Mają czas do czwartku rano. Później zostaną uśpione.
"PILNA SPRAWA:
Po przeprowadzonych badaniach mam do oddania 10 5-miesięcznych szczurów rasy Wistar (białe). Szczurki są bardzo fajne i grzeczne. Nie prowadzono na nich badań biochemicznych ani farmakologicznych, jedynie behawioralne. Mają pod skórą mały czytnik RFID, ale w ogóle nie wpływa to na ich stan zdrowia (to jest jak kolczyk, ale go nie widać). Są strasznie milusińskie i czekają na kontakt z człowiekiem. Jeżeli chciałbyś wziąć pod opiekę szczurka i masz takie możliwości (trochę grosza, żeby kupić jedzenie i klatkę, cierpliwość i miłość do zwierząt) to zapraszam do kontaktu: martakanska@gmail.com lub priv na FB
Na zgłoszenia czekam do środy (ewentualnie czwartek przed południem)"
Link do wątku w moim podpisie.
Jeśli ktoś z innych miast niż WARSZAWA - bo tam są szczurki - może wziąć któregoś z nich, to mogę go przetrzymać u siebie do czasu znalezienia transportu. |
Trzynastka - Wto Kwi 23, 2013 16:10
Dori, jesteś w stanie zgarnąć dla mnie jedną, dwie samiczki?
Nie bardzo się orientuje, które są wolne. Kolor i wiek obojętny. Byleby nie były agresywne i w miare zdrowe.
Dori - Wto Kwi 23, 2013 16:16
Trzynastka, jasne, dogadamy się, najpierw jeszcze muszę porozmawiać z panią od DT
katkanna - Wto Kwi 23, 2013 16:17
Trzynastko, w sprawie wolnych dzwoń lub pisz sms do pani Doroty. Tylko ona kontroluje stan dostępnych szczurków u niej w domu. Ja tylko proszę o aktualizacje, jakie szczurki i ile są rezerwowane i zabierane, żeby aktualizować Fejsa
Dori - Wto Kwi 23, 2013 16:22
A ja poproszę o pewne info, co do transporterów.
Trzynastka - Wto Kwi 23, 2013 16:30
Wolałabym aby rozmowę z DT prowadziła osoba, która je odbierze. W razie czego proszę o info : )
Dori - Wto Kwi 23, 2013 16:37
Trzynastka, może chociaż daj znać tej pani, że jesteś zainteresowana.
Trzynastka - Wto Kwi 23, 2013 16:40
Będę w Łodzi to sie do niej odezwę.
Dori - Wto Kwi 23, 2013 16:44
Jak będę się z nią kontaktować, to nie chcę opowiadać bajek o DT. Zresztą sama też chcę wszystko sobie poukładać i mieć u niej potwierdzenie, ile jest chętnych osób na pomoc szczurkom
katkanna - Wto Kwi 23, 2013 17:10
Mam ogromną prośbę, czy osoba, która będzie jechała do pani Doroty mogłaby w miarę możliwości odnotować, które samiczki z albumu można już odhaczyć? Miałam zapytanie o albinoskę i nawet nie umiem odpisać, czy ona jest wolna, czy już przez kogoś zabrana.
_ogonek_ - Wto Kwi 23, 2013 17:47
katkanna, a obecna opiekunka nie będzie wiedzieć?
Pyl - Wto Kwi 23, 2013 17:57
Dori, do mnie jedzie jedna samiczka bez oka z 4 maluchami, z panią Dorotą jest to uzgodnione. Mamusia z małymi będzie od dziś u maris, dam znać jak uzgodnię dowóz na dworzec (jeszcze z mariskiem nie rozmawiałam ). Transporter będzie (aladino large, szmatki, wygodna torba itp.). Odbiór albo osobisty albo Starsza Pani - razem z dziewczynkami dla Nakashy.
katkanna - Wto Kwi 23, 2013 18:02
AdaK napisał/a: | katkanna, a obecna opiekunka nie będzie wiedzieć? |
Mam nadzieję, że będzie, ale ona dzwoni do mnie co rusz z jakąś nową informacją, a ja już nie kontroluję, czy raportuje rezerwacje dokonane wcześniej czy nowe. Dlatego ja będę z nią w kontakcie (i jestem cały czas), ale proszę o dodatkowe rzucenie okiem.
PS. Tak w ogóle po wcześniejszych uwagach o FB zastanawiam się, czy by nie zrobić generalnego fanpage Adopcja-szczury i tam linkować wszystko, fora, blogi, akcje Vivy, eventy na FB itd. Fanpage są chyba widoczne dla niezalogowanych, bo funkcjonują jako strona, nie?
|
|
|