Archiwum - Psiaki XXI
wilczek777 - Czw Lip 09, 2015 15:30
olus_165 a mi się podoba Gaja i przy tym obstaję
Trochę godzin już minęło i nacieszyliśmy się młodą troszkę. Zupełnie jest inna niż Nessie... na razie jesteśmy w szoku Nes trochę idzie w interakcję, zasypia obok, na dużo młodej pozwala ale się brzydzi i nie ma co ukrywać
Więcej fot na fanpage Nessie & Fly
Sorgen - Czw Lip 09, 2015 15:47
Delta też przez pierwsze dni podchodziła do Comy jak do zgniłego jajca Jak się pogodziła z faktem że młoda jest na stałe to zrobiła się do niej śmielsza. Potem był etap z gryzieniem, teraz już się bardziej jak dwa psy bawią, raz nawet ostro jak na nią ustawiła Comę. Ogólnie cipki się lubią, w dzień śpią na sobie
Wybiera się ktoś może do Będzina na wystawę? Bardzo prawdopodobne że Comelek będzie miała swój debiut tam (zależy jak wypadnie w oczach Anki, na ten moment zabroniła mi się chwalić tym że mała będzie zgłoszona )
limomanka - Czw Lip 09, 2015 15:53
Sorgen, kiedy? To w miarę blisko, może byśmy przyjechali
olus_165, ostatnio usłyszałam Gala, bardzo mi się spodobało.
Sorgen - Czw Lip 09, 2015 16:05
8 i 9 sierpnia bo 8 jest sama grupa III a 9 krajówka No chyba że suka się mało spodoba to tylko 8 sierpnia będziemy
wilczek777 - Czw Lip 09, 2015 18:27
Ja się doczekać nie mogę takiej prawdziwej interakcji... tego wąchania sobie uszu, wspólnej zabawy itd.
limomanka ja znam jedną Galę Jej pełne imię to Galactica
Oluś - Czw Lip 09, 2015 21:29
Została jednak Gaja.
Dziś byłam z nią na konsultacji u weta, bo drapie się strasznie, aż ma strupy na grzbiecie. Pchełki. Jego zdaniem musiała długo leżeć na jakimś zapchlonym legowisku, żeby tak ją obżarły. Natychmiast zakropliliśmy, niedługo będzie kąpiel i znów zakraplanie. Poza tym jest zdrowa.
Ćwiczymy już odwołania i innych prostych komend. Przychodzi pięknie, właściwie sama się pilnuje, żeby za daleko ode mnie nie odejść. Kochana z niej psina.
Nakasha - Pią Lip 10, 2015 14:26
olus_165, podobna do ONka. Piękna
Sorgen - Sob Lip 11, 2015 13:00
Ja oszaleję z tym psem, Coma właśnie mi się wybudza z głupiego jasia Musiała mieć zrywanego pazura, pomimo "zmiękczenia" i znieczulenia miejscowego wyła z bólu i obsrała pół gabinetu. Moje maleństwo biedne
cane - Sob Lip 11, 2015 13:08
Sorgen, utul Comę ode mnie - mój psiak też to kiedyś miał i tak samo wył...
Za to weterynarz [ten konkretny] był później jedyną osobą na którą moje łagodne bydlątko warczało [bydlątko miało prawie 50 kg] . Za to badanie przy wszelkich chorobach polegało na "a teraz sprawdzi mu pani... ", bo weterynarzowi psiak się nie dawał dotknąć bez ogłupiacza [użreć próbował - kaganiec kagańcem, to metalowa klatka którą można nieźle przywalić]. Życzę wam szczerze, żeby Coma tak zawzięta nie była
Sorgen - Sob Lip 11, 2015 13:28
Akurat tego nie robił nasz wet tylko dyżurny. Tak sobie do tematu podszedł bo najpierw próbował rwać przy samym głupim jasiu, potem na moje życzenie podał znieczulenie miejscowe które jednak guzik działało. Z rwaniem pazura się srulił i mu nie szło więc suka się nacierpiała dodatkowo. Leży teraz zdechlak w domu w klatce bo jak Delta do niej podeszła to Coma się na nią z zębami na ostro rzuciła Ehh ciągle coś z tymi psami
Oluś - Sob Lip 11, 2015 15:15
Wybiegowa Gajka
cane - Sob Lip 11, 2015 15:24
Sorgen, chora dziewczyna, obolała dziewczyna... nic dziwnego, że marudna i nerwowa [co po psiemu zębami pokazuje].
olus_165, Gaja fajnie na tych zdjęciach wygląda . Niech ci się dziewczyna zdrowo trzyma i pociechy dużo daje .
Sorgen - Sob Lip 11, 2015 15:25
Jaka ona piękna jest i dobrze jej z oczu patrzy
Wypuściłam suki z klatek bo Coma zachowywała się ok a ta mała szmatka poleciała prosto do Delty z zębami. Poszla na ostro i zdecydowanie, Delta chyba wyczuła że sprawa na serio bo zamiast odpuścić to też z zębami wystartowała. Dobrze że mąż był to udało się je rozdzielić szybko. Krwi brak, do jutra będę je na zmianę wypuszczać chyba. Jesssu mam nadzieję że młodej przejdzie bo dwa walczące w domu bulle to dla mnie za dużo
cane - Sob Lip 11, 2015 15:42
Cytat: |
Wypuściłam suki z klatek bo Coma zachowywała się ok a ta mała szmatka poleciała prosto do Delty z zębami. Poszla na ostro i zdecydowanie, Delta chyba wyczuła że sprawa na serio bo zamiast odpuścić to też z zębami wystartowała. Dobrze że mąż był to udało się je rozdzielić szybko. Krwi brak, do jutra będę je na zmianę wypuszczać chyba. Jesssu mam nadzieję że młodej przejdzie bo dwa walczące w domu bulle to dla mnie za dużo |
Faktycznie mało sympatycznie to brzmi.. trzymam kciuki, żeby Coma się opanowała
Oluś - Sob Lip 11, 2015 15:52
cane, jeszcze sporo pracy przed nami. Gajka potrzebuje przede wszystkim czasu. Nie jest pewna ani siebie, ani mnie - nie ufa mi i wciąż na spacerach jest rozkojarzona i rozgląda się, zapewne za dawnym właścicielem. Ale z dnia na dzień jest lepiej.
Sorgen, kciuki za szybkie ogarnięcie dziewczyn!
|
|
|