To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty adoptowane - Mnóstwo szczurów w różnym wieku ma już domy, Wrocław

Akiś - Wto Kwi 23, 2013 10:09

Więc ile szczurów będzie miało transportery?
katkanna - Wto Kwi 23, 2013 11:34

Już jest! Wydarzenie na FB
https://www.facebook.com/events/441387409286183/

Promujcie i udostępniajcie!
Lista szczurków skonsultowana z panią z DT, prosiłam o kontakt, jeśli jakieś szczurki jej wyjdą w świat. Na razie nie podałam liczby maluchów z uwagi na to, że - jak zrozumiałam - są jeszcze za małe do adopcji, a poza tym pani nie dała rady ich policzyć.
Uwagi mile widziane.

Pyl - Wto Kwi 23, 2013 11:36

katkanna, wydarzenie jest niedostępne dla niezalogowanych :(
katkanna - Wto Kwi 23, 2013 11:46

Hmmm dziwne, bo zaznaczyłam je jako Publiczne. Czy ten problem nadal występuje?
Pyl - Wto Kwi 23, 2013 11:49

Niestety nadal.
katkanna - Wto Kwi 23, 2013 12:07

Niestety nie wiem, gdzie można ustawić widoczność wydarzenia dla niezalogowanych. Facebook w ogóle przewiduje taką opcję?
Akiś - Wto Kwi 23, 2013 12:27

Chyba nie. Wydarzenia są tylko dla zalogowanych :(
Pyl - Wto Kwi 23, 2013 12:40

To możliwe. To proponuję zmianę lub dodanie czegoś innego niż wydarzenie - są w końcu zapisy na fb widoczne dla wszystkich. Jeśli mamy trafić do ogółu to nie warto ograniczać się do zalogowanych.
_ogonek_ - Wto Kwi 23, 2013 14:03

To stworzyłam Wam album na drugim profilu :P

Ten link udostępnia go dla wszystkich: http://on.fb.me/11h5t4d
informacje z wydarzenia, parę słów tylko przekształciłam

Pyl - Wto Kwi 23, 2013 14:05

AdaK, super, dzięki :kwiatek:
Dobrze by było podlinkować tylko wątek adopcyjny a nie ten, ale to jak już powstanie.

/Edit
Tylko 9 samiczek zostało?

katkanna - Wto Kwi 23, 2013 14:08

Wydarzenie już poszło w świat, jest dużo ludzi zapisanych, szkoda byłoby je kasować. Może dodatkowo jakiś fanpage? Mogą przecież egzystować równolegle.
Można

Ewentualnie - jeśli znacie jakieś szczurze blogi, to może niech linkują?

PS. Dostałam telefon od pani Doroty z Wrocławia, tej od DT - ktoś z FB już do niej zadzwonił, jedna dziewczynka znajdzie dom.

PPS. Pani Dorota mówiła mi o 9 dziewczynkach, które są do wzięcia od zaraz, ale na zdjęciach wrzucanych w wątku jest ich 18. Nie wiem, być może na tych zdjęciach są także te, które już pojechały do DS (przez mój dom przewinęły się 3 babki z tej interwencji i pojechały do DSu w Łodzi). Szczerze mówiąc już się w tym gubię :?:

_ogonek_ - Wto Kwi 23, 2013 14:08

Pyl napisał/a:
AdaK, super, dzięki
Dobrze by było podlinkować tylko wątek adopcyjny a nie ten, ale to jak już powstanie.

/Edit
Tylko 9 samiczek zostało?
Nie wiem ile samiczek ;) Ja się sugeruję tym co na evencie, może niedoliczone są te w ciąży i na DT?

Własnie - DT, jeśli macie fotki swoich ogoniastych wstawiajcie, dorzucę je do albumu, na event też nie powinno być problemu :)
Zapraszamy znajomych! Ja właśnie klikam :D

[ Dodano: Wto Kwi 23, 2013 15:09 ]
katkanna, ale niech event zostanie :) Jest bdb :)
Jest event, album, wszystko się da udostępniać :) Spoko luz, dobrze jest :D
Ja na swoich obu profilach wrzucam, zaraz pododaję na paru stronach.
Od maja mam ambicję na stronkę szczurzych adopcji ;) Zobaczymy :roll:

katkanna - Wto Kwi 23, 2013 14:18

Tak, dorzucajcie na event zdjęcia z DT z namiarem na Was.

Na pewno nie doliczone są te w ciąży, bo nie znam ich stanu, nie wiem, czy są już do wydania. I maluchy dopiero co urodzone. No i ja brałam zdjęcia z tego wątku ze stanu na dzień 20 kwietnia (strona 8 tego wątku, post Sky), od tamtej pory na pewno liczba dziewczyn uległa zmianie (chociażby te 3 babeczki, co pojechały do Łodzi z moim mężem i poszły do DS).

Prosiłam panią Dorotę o podanie mi liczby samiczek, które są na pewno do oddania od zaraz i na pewno nie są zarezerwowane. Na FB zastrzegłam, że liczba będzie aktualizowana.

Dori - Wto Kwi 23, 2013 14:29

O ile nie będzie żadnych zdarzeń losowych, to na pewno w niedzielę będę jechała z Wrocławia przez Łódź do Warszawy.
Planowo wygląda to tak :
z Wrocławia Głównego wyruszam o 15.35. Do Łodzi Kaliskiej dojeżdżam o 20.19 i czekam do 21.21 na pociąg do Warszawy. W Warszawie na Centralnym planowo powinnam być o 23.20.

Byłoby bardzo fajnie, gdyby szczurki zostały ode mnie odebrane od razu, w niedzielę, na dworcu. Pora nie jest zbyt optymistyczna, ale może się uda ;)
Również chciałabym, żeby do czwartku ostatecznie wyklarowało się, komu kogo wiozę i w jakiej ilości, no i kto mi przywiezie szczurasy na Dworzec Główny we Wrocławiu, bo preferuję dworce jako miejsce spotkań, jeśli chodzi o transportowanie zwierzaków.

Nie zapewnię tym razem transporterów, przykro mi, planuję dojechać do Wrocławia bez bagażu, jako że jadę jeszcze przez kilka miejsc.

katkanna - Wto Kwi 23, 2013 14:41

Jakby co, to podczas przesiadki w Łodzi mogę Ci podrzucić pusty transporter, jeśli będzie potrzebny. Niestety więcej chwilowo nie mogę pomóc.

PS. Mam drugie zgłoszenie przez FB w sprawie Wrocławia. Przekazałam nr kontaktowy do DT. Pani Daria Kraska - to ktoś od nas?