To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Jak fotografować szczury?

Oluś - Wto Sty 27, 2015 20:33

Przepraszam za opóźnienie, już wrzucam obiecane fotki namiotu i przepraszam za bałagan wokół niego. :wink:

Podstawą namiotu jest stelaż w kształcie sześcianu, wykonany z metalowych rurek (wykorzystałam ze starej szafy) i łączników PCV. W marketach budowlanych można dostać w miarę tanio takie rurki wykonane z PCV, łączniki także.

Na górną tylną krawędź zakładam tło (w tym przypadku szczurzy kocyk) i rozkładam go w miarę możliwości równomiernie jako tylną ścianę i dno sześcianu.

Na boczne i górną ścianę sześcianu nakładam owatę (do kupienia na metry na allegro) - jej funkcją jest zmiękczenie światła w namiocie. Całość tworzy oddzieloną "komorę" do zdjęć. Wymiary około 60x60x60 cm.
]

Teraz trzeba dodać źródła światła (ja zakładam na górnych krawędziach dodatkowe rurki na których mocuję żarówki - po jednej z każdej strony otwartej ściany). Wpuszczamy szczury i... strzelamy fotki. :wink:

Efekty tej konkretnej sesji możecie obejrzeć w moim temacie :)

Pyl - Czw Sty 29, 2015 16:53

olus_165, dzięki, wydaje się proste a pouczające. Muszę kiedyś wypróbować.
Starsza Pani - Pią Sty 30, 2015 19:51

Pyl napisał/a:
olus_165, dzięki, wydaje się proste a pouczające. Muszę kiedyś wypróbować.

Koniecznie na Krzysi :wink: .

Pyl - Sob Sty 31, 2015 02:28

Off-Topic:
Starsza Pani, rozumiem, że dostarczasz wyżywienie do czasu ukończenia zdjęć :>

gzybura - Śro Paź 28, 2015 23:54

olus_165, Cześć bardzo fajnie wymyśliłeś tą klatkę czy możesz mi powiedzieć w jakim markecie budowlanym kupiłeś te łączniki pozdrawiam i czekam na odpowiedź
Oluś - Czw Paź 29, 2015 13:59

gzybura, tak jak napisałam, swój namiot wykonałam z łączników pochodzących ze starej, składanej szafy. Z tego co wiem można je kupić w marketach budowlanych typu Obi czy Leroy Merlin. Widziałam takie też w Brico.
zeberka4 - Wto Lis 10, 2015 19:14

Ja robię dokładnie tak że wybieram np jakiś kocyk, kłade w miejscu które znają i wtedy probuję robić fotki. Zazwyczaj Makro