To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIX

Ninek - Śro Maj 28, 2014 10:07

PALATINA, na bieżąco opowiadam mojej mamie o Twoich zwierzakach (uwielbia zdjęcia Twoich kotów śpiących ze świnkami w ich klatce) i od początku obie uważałyśmy, że ten miot to jest TEN.

Klucha cudna :serducho:

babyduck - Śro Maj 28, 2014 10:07

Dla mnie jak dla Sorgen data urodzenia byłaby znacząca. Jest w tym trochę magii.
karola - Śro Maj 28, 2014 10:17

Poproszę o dopisanie Diany:

Diana -> suka * w typie sznaucera miniatury * czarna * ur. 2006

Wzięliśmy ją z mężem z naszego opolskiego schroniska w sierpniu zeszłego roku. Bardzo brakowało nam psa, zwłaszcza mnie, która w domu rodzinnym miała ich zawsze co najmniej dwa. Początkowo miała to być rasowa suczka. Stawiałam na gończego polskiego, albo na sznaucera miniaturę właśnie. I wtedy napisała do mnie koleżanka - wolontariuszka w schronisku - czy mogłabym jej pomóc w znalezieniu domu dla Diany. Zgodziłam się. I jak tylko zobaczyłam jej zdjęcia to wiedziałam, że będzie nasza :) Kilka wizyt w schronisku, kilka wspólnych spacerów i wspólnie z mężem podjęliśmy decyzję o przygarnięciu Diany.

Mamy za sobą szkolenie Pies Towarzyszący I stopnia, dzięki uprzejmości właścicielki "psiej szkoły" współpracującej ze schroniskiem.

Diana jak na swoje 8 lat jest wyjątkowo energiczna. Na spacerach uwielbia płoszyć ptaki, aportować, skakać i biegać. I naprawdę dobrze udaje sznaucera :mrgreen: Już kilka osób pytało mnie z jakiej jest hodowli, bo taka zgrabna i proporcjonalna i takiego sznaucera to i oni by chcieli :P

Zdjęcia:

Diana przed fryzjerem :lol:

aleksandrossa - Śro Maj 28, 2014 10:21

To i my się dopiszemy :D

Aleksandrossa
Chico (Karmazynowy Błękit)- pies* pudel* apricot* 21.04.2012
Cezar- pies* w typie onka*czarny podpalany* 2005
Dora- suka* w typie onka*czarny podpalany* 2005

Ebia - Śro Maj 28, 2014 13:26

I ja się dopiszę

Ebia
Rocki -> pies * mieszaniec * wilczasty * czarny podpalany * ur marzec 2005 (data umowna)

aleksandrossa - Śro Maj 28, 2014 17:17

Może nic poważnego ale już nie wiem co robić...
Chico już od dłuższego czasu lekko kuleje na tylną łapę.
Nie zauważyłam wcześniej żadnego urazu, Chico po prostu co raz jak chodzi to dziwnie stawia tylne łapki.
Czasem podczas dłuższych spacerów zdarza mu się podnosić tą łapkę.
Jak biega po schodach to biegnie praktycznie na 3 łapkach, 4 ma w górze.
Dziewczyny zasugerowały że to może rzepki.
Weterynarz obmacał, stwierdził że rzepki są ok.
Kazał póki co dawać witaminy- arthrodol.
Miał dostawać to przez 3 miesiące, jeśli nie pomoże to wtedy prześwietlenie tylnych stawów (pod narkozą).
Dostaje to już 1,5 miesiąca (no dobra, zdarzały się kilku dniowe przerwy) ale nie widzę kompletnie żadnej różnicy.
Jest sens dalej się łudzić że witaminy pomogą czy jednak znowu odwiedzić weta i zrobić to prześwietlenie?
Na co dzień nie widać, żeby go to bolało bo skacze, jest wesoły, przy dotykaniu nic sobie z tego nie robi ale jak chodzi to mnie to bardzo zastanawia.
A może to ja przesadzam i skoro go nie boli to nie ma sensu panikować i wymyślać choroby?

Ninek - Śro Maj 28, 2014 17:28

aleksandrossa, ja bym jednak prześwietliła.
Przy problemach ze stawami (a nie wszystkie bolą) czas jest dość istotny i im szybciej się problem rozwiąże, tym lepiej.

aleksandrossa - Śro Maj 28, 2014 17:34

Czyli nie czekać i liczyć na zbawienną moc witamin tylko od razu robić prześwietlenie?
Czy dawać dalej, skończyć opakowanie i dopiero robić?

Tess - Śro Maj 28, 2014 20:19

Kobity, mam ogromną prośbę! :oops:

Biorę udział w konkursie na fb, na zdjęcie aktywności psa. Nagrody są bardzo fajne i zależy mi na tym, żeby wygrać je dla moich piesów. ;) Potrzebujemy lajków naszego zdjęcia, tylko tyle! Czas tylko do końca miesiąca, więc spinamy tyłek i szukamy ofiar. Baardzo prosimy o pomoc, będziemy mega wdzięczne. :)

Link do zdjęcia, które należy lajknąć:

https://www.facebook.com/...72242532&type=1

PALATINA - Śro Maj 28, 2014 21:26

Odpisałam hodowczyni, że bierzemy małą. :D
klauduska - Śro Maj 28, 2014 21:26

PALATINA, gratulacje :)
NinaWi - Śro Maj 28, 2014 21:29

PALATINA, super :mrgreen:
wilczek777 - Śro Maj 28, 2014 21:42

PALATINA będzie pieseeeeł!
Pućka - Śro Maj 28, 2014 22:32

PALATINA, gratuluję:)