Archiwum - [Szczecin/Wrocław/Poznań/Warszawa] 4 szczury PILNIE na DT!
ezma - Wto Maj 15, 2012 06:12
Nie chciałabym fatygować kogoś.. Nie miałabym odwagi. Myślę, że jeżeli tu na forum znalazłby się ktoś, kto ze chce pomóc ale ma do szczurków bliżej było by super!
Eh, pojawił się kolejny problem. Wczoraj pod wieczór przyszedł były chłopak mojej siostry po klatkę , bo należała do niego i w zasadzie te szczury były ich obojga, ale potem się rozstali, klatka została, on swojego szczura zabrał i teraz upomina się o klatkę. Jestem zmuszona ją wyczyścić i oddac. Pozyczylam juz od sasiaga zastepcza, tylko martwi mnie to, ze gdzieniegdzie brakuje prętów i ten mały szczur może uciekac. Co z tym zrobić?
Wszystko tak nagle się psuje, żal mi tych ogonków bo nie są niczemu winne, straciły panią, teraz tracą swój domek, swoją klatkę, a ja nie umiem się nimi wystarczająco zając by byly szczęśliwe.
Bo chyba im jest źle teraz. Jeszcze martwi mnie te ich żółte futerko no i od czasu do czasu się drapią, to normalne?
PACZEK - Wto Maj 15, 2012 06:29
Ten były chłopak to ........ nic empatii mógł chyba poczekać aż sierotki dom znajdą.
Na uszkodzone pręty to kłębek drutu pomoże
A to żółte futerko to pewnie hym... ściółkę trzeba zmienić. Z drapaniem to może być problem np. pasożyty dlatego mam nadzieję że ktoś zaszczurzony je obejrzy i ewentualna wizyta u weta będzie potrzebna.
ezma, ogólnie to trzymaj się, na pewno będzie dobrze.
Noxa - Wto Maj 15, 2012 09:07
ezma, niestety nie przypominam sobie nikogo z forum kto mieszka w Policach i ma doświadczenie jakiekolwiek... W Szczecinie jest nas kilkoro ale tak to nie kojarzę...
Najlepiej zmień temat że również DT bo wiele osób które czasem mogą pomóc się już nie doszczurza.
smeg - Wto Maj 15, 2012 09:48
http://forum.szczury.biz/...wprofile&u=3411 - Mictlan mieszka w Policach, kiedyś był aktywny na forum, ostatnio jakoś mniej.
ezma - Wto Maj 15, 2012 12:24
no i mały szczur mi uciekł,nie wiem jak ja zakryłam te dziurki
Ninek - Wto Maj 15, 2012 12:33
ezma napisał/a: | no i mały szczur mi uciekł,nie wiem jak ja zakryłam te dziurki |
Szczury to bardzo sprytne zwierzaki. Czasami wystarczy minimalnie większy otwór i szczur wychodzi.
Rozłóż jedzenie w pokojach i nasłuchuj, znajdzie sie.
marchewusia - Wto Maj 15, 2012 16:04
Najlepiej kawałki suszonego chlebka, słonecznik, słychać jak chrupie
ezma - Wto Maj 15, 2012 16:56
mam go mały uciekinier.
to znajdzie się ktoś kto chciałby je przygarnąć?
ezma - Wto Maj 15, 2012 18:49
http://youtu.be/jJ55FKCMGbg - krótki filmik gryzoni
marchewusia - Wto Maj 15, 2012 20:39
Uroczy malutki murzynek, haszczak też przystojny i dwa kaptury, ładne ale maluch jest super, biały brzusio taki jak moje dziewczyny mają.
ezma - Czw Maj 17, 2012 06:14
chłopcy wciąż szukają domu !!!
Mai-ah - Pią Maj 18, 2012 14:02
Kurczę, a ja mam po pierwsze dziewczyny a po drugie mam twarde postanowienie trzymać się 5 sztuk +1, więc mam limit wypełniony. Jakby co mogę ciury niebawem przewieźć do Poznania, Wrocławia lub Warszawy. Terminów jeszcze nie znam, ale na pewno mnie nie ominie pałętanie się... Może ktoś jest w stanie dać chociaż DT? Sama bym je wzięła, ale nie mam jak bo przeprowadzka na głowie, mam do dyspozycji tylko 1 pokój a moje baby włażą dosłownie wszędzie...
ezma - Pon Maj 21, 2012 21:03
naprawde nikt ich nie chce?
Ebia - Pon Maj 21, 2012 21:28
Może łatwiej będzie wyadoptować je dwójkami ? Albo chociaż maluszka osobno?
Może ktoś jednak może wziąć je na DT?
ezma - Wto Maj 22, 2012 06:17
oddam je i pojedynczo i parami, byleby ktoś je ode mnie wziął .. nie jestem w stanie zapewnić im należytej opieki, jeżeli nie znajdzie się nikt to będę próbować oddać do zoologa niestety, o ile będą chcieli je przyjąć bo innej możliwości nie widzę. albo uśpić
|
|
|