To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XI

Lazanka - Pon Wrz 12, 2011 09:47

babyduck, te uszyska rozwiane :serducho: mrrr :) jakbym moją wariatkę widziała :lol:

agacia, bardzo fotogeniczne masz psiska :)

agacia - Pon Wrz 12, 2011 09:53

3 husky sa u nas, a te 2 małe u rodziców.
yoshi - Pon Wrz 12, 2011 10:57

olus0312 napisał/a:

yoshi, a te warsztaty tropieniowe to chyba głównie dla psów myśliwskich?

nic nie pisało o jakiś ograniczeniach rasowych ;) A nawet bym o tym nie myślała gdybym nie widziała że Toudi ma do tego smykałkę i sprawia mu to radochę ;) Toudi jest po West H.W.T, a dla nich w Angli urządzane są konkursy dla norowców które też polegają na wytropieniu - szczura :) Więc te zapędy Toudiego gdy wyczuje zwierza w cale mnie nie dziwią. Raz, jedna z kilku sytuacji (ostatnią mieliśmy w sobotę), byliśmy na spacerze na wsi, ja z Toudim, z wyżłem weimarskim Huxleyem, moja koleżanka ze swoim PON-em, Torą ;) Spod krzaków wyleciała kuna/łasica coś w tym stylu, gdy doszłyśmy do tego krzaka, tylko Toudi złapał jej zapach i zaczął lecieć z nosem przy ziemi dokładnie w tą stronę w którą poleciało to zwierzątko. Gdybyście zobaczyli jego ogon, machał nim jak opętany. W sobotę drogę przeciął nam zając i było to samo :) Z ogona zrobiło się śmigło o helikoptera, i nos przy ziemi. Dlatego chce kupić sobie "farbę" http://psiapasja.pl/Zapac..._35_ml-310.html i będę robić Toudiemu ścieżki do tropienia :D

sachma - Pon Wrz 12, 2011 11:41

Lenny ma grzyba w uszach :( od kilku miesięcy mówiłam wetkom że coś jest nie tak, że te uszy mi się nie podobają.. a one ciągle że wszystko ok.. no i dziś jak kazałam sprawdzić dokładnie, to się okazało że malutko tego ale jednak grzybicze.. 3tyg leczenia uszu przed nami - ale jestem szczęśliwa, bo wreszcie wiem co się dzieje z tymi uszami.

Poprawiłam ort - karola

olus0312 - Pon Wrz 12, 2011 11:46

yoshi, ostatnio jestem zajarana wszelkiego typu kursami i szkoleniami dla psiaków. Mój gnojek też ma takie zapędy, non stop coś niucha, zresztą jak wszystkie terriery :wink: Ale na razie chcę zobaczyć jak nam pójdzie z frisbee, bo nauka posłuszeństwa idzie rewelacyjnie, Dil jest cholernie inteligentny.

Poprawiłam ort - karola

Anonymous - Pon Wrz 12, 2011 14:01

Przegapiłam kaczego sucza. :o
Negrita piękna jest, jak zawsze, a gdzie byłyscie sie paść?

babyduck - Pon Wrz 12, 2011 14:12

A za lasem mamy jakiś ośrodek sportowy i tam właśnie byłyśmy.
Anonymous - Pon Wrz 12, 2011 14:16

Ach, zapomniałam, że macie takie fajne tereny zielone na przeciwko.

Wyczytałam, że w mieście jest jeden tor agility, z którego może skorzystać każdy, taki publiczny. Ktoś tam był?

babyduck - Pon Wrz 12, 2011 14:18

Viss, chodzi o ten na Polu Mokotowskim? Jeżeli tak, to on dawno toru nie przypomina. To są chyba jakieś pozostałości. No i wchodzenie tam z psem niesie ryzyko wyjścia z poranionymi szkłem łapami.
Anonymous - Pon Wrz 12, 2011 14:23

Tak, na tyłach Syrenki, przy Batorego.
No tak, jak publiczny to do zniszczenia... :?

Karmell - Śro Wrz 14, 2011 21:27

Super psiaki ^^
Ja niestety mieszkam w bloku więc mam małego psiaka.. I to jeszcze takiego kanapowca :)
Zwie się Lussi i ma 4,5 a długa jak taki jamnik ;p

EDIT.
Jak coś to niektóre fotki robione są na działce u babci

sachma - Śro Wrz 14, 2011 22:52

jakie piękne uszyska! :serducho: cudny psiak :)
babyduck - Śro Wrz 14, 2011 22:56

Uchiiiii :serducho: :mrgreen:
Anonymous - Śro Wrz 14, 2011 23:03

Uszy - poezja, przecudnej urody sunia. :serducho: :serducho:

Obejrzałam właśnie ten reportaż i się załamałam. :( Wiedziałam o niektórych problemach, ale to mnie przerosło.
http://doglife.pl/crufts-...znych-mutantow/ Przeczytajce, obejrzyjcie i nigdy nie kupujcie psa rasowego bez badań odpowiednich dla rasy jaką wybierzecie.

sachma - Śro Wrz 14, 2011 23:27

to stary filmik, już kiedyś wrzucany tu do tematu i powinien być to film obowiązkowy dla wszystkich kupujących psa po rodowodowych rodzicach lub psa rodowodowego kupionego okazyjnie, bo rodzice bez badań..