Archiwum - Psiaki XI
Sysa - Pon Wrz 05, 2011 11:43
Mhm, dlatego pewna nie byłam. A wiesz jak to dziala w innych schroniskach, z czytnikami? Czy właśnie sprawdza się każdego psa czy tylko "wyglądające"?
Ninek - Pon Wrz 05, 2011 12:04
W Opolu sprawdzany jest chyba każdy pies. Ale pewności nie mam.
Ja sama chciałam zachipować moje suki, ale po co? U nas nikt nawet nie pomyśli o sprawdzeniu w ten sposób kundla...
O czytniku w przytulisku mówiłam, ale uważają, że to bezsensowny wydatek...
Lazanka - Pon Wrz 05, 2011 12:09
Sysa napisał/a: | A wiesz jak to dziala w innych schroniskach, z czytnikami? Czy właśnie sprawdza się każdego psa czy tylko "wyglądające"? |
To generalnie zależy od schroniska - nie ma reguły ogólnopolskiej. Np w krakowskim z tego co słyszałam sprawdzają każdego psa. Ale ponoć ma to spory związek z tym, ze krakowski schron czipuje "swoje" psy. Wiec wiele psów które "nie wyglądają" je tutaj ma. Co mnie akurat cieszy bo myśmy nasza kundelkę zachipowali (mamy ja z olkusza nie krk) właśnie z myślą, że "w razie co" to Krakowski schron ja sprawdzi
Ninek - Pon Wrz 05, 2011 12:13
O chipowaniu też mówiłam, ale jak u nas głupie szczepienie jest problemem, to gdzie kasa na chipy
Czwarty raz mamy nawrót parwo w przytulisku. I ciągle przyjmują nowe psy...
yoshi - Pon Wrz 05, 2011 20:48
Ninek nie zastanawiaj się tylko chipuj, ludzie przecież swoje psy znajdują czasem na drugim końcu polski, więc zawsze warto.
Lazanka cieszy mnie to co napisałaś bo mój Toudi, też mieszaniec, i też zachipowany
Oli - Wto Wrz 06, 2011 01:11
dość istotne info dla psiarzy z Warszawy i okolic http://www.pragapld.waw.p...arii.html#start
Sysa - Wto Wrz 06, 2011 10:24
Czy to schronisko w Józefowie naprawdę jest zamykane?
furburger - Wto Wrz 06, 2011 10:43
Sysa, http://www.facebook.com/e...163381353740752
Bel - Wto Wrz 06, 2011 11:18
Oli, super szkoda tylko, że to ogłoszenie z lisem w tle jest tak mało czytelne. Po kiego tego lisa wciskali?
Oli - Wto Wrz 06, 2011 11:20
Bel, bo ważniejsze dla właścicieli psów jest to co poniżej no i ja tam dobrze widzę co jest na tle lisa napisane
Sysa - Wto Wrz 06, 2011 11:48
furburger, wiem, znalazłam to wczoraj. Ale na stronie schroniska informacja jest tak napisana, że trudno ocenić na pierwszy rzut oka czy cała akcja jest nieprawdziwa czy tylko lekarza pomylono.
Liczyłam, że może ktoś jest związany ze schroniskiem i zna konkretne informacje.
furburger - Wto Wrz 06, 2011 11:58
Sysa, myślę że nawet jak taka plotka czy co to jest wyszła to jakiś pies może znajdzie dom czy coś
Sysa - Wto Wrz 06, 2011 12:12
furburger, tylko, że dla mnie taka plotka, żeby psy znalazły dom to nic fajnego.
Bo ludzie powinni brac psa z pewności, ze chcą, a nie z litości, wręcz konieczności, żeby uratować życie. Pominę fakt, że to by było zwykłe, niedopuszczalne kłamstwo, które dla zwierząt w schroniskach zrobiłoby więcej złego niż dobrego.
furburger - Wto Wrz 06, 2011 12:13
jak to mówią nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
jokada - Sob Wrz 10, 2011 19:35
Mała juz w domu
|
|
|