To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XI

Sysa - Pon Wrz 05, 2011 11:43

Mhm, dlatego pewna nie byłam. A wiesz jak to dziala w innych schroniskach, z czytnikami? Czy właśnie sprawdza się każdego psa czy tylko "wyglądające"?
Ninek - Pon Wrz 05, 2011 12:04

W Opolu sprawdzany jest chyba każdy pies. Ale pewności nie mam.

Ja sama chciałam zachipować moje suki, ale po co? U nas nikt nawet nie pomyśli o sprawdzeniu w ten sposób kundla...
O czytniku w przytulisku mówiłam, ale uważają, że to bezsensowny wydatek...

Lazanka - Pon Wrz 05, 2011 12:09

Sysa napisał/a:
A wiesz jak to dziala w innych schroniskach, z czytnikami? Czy właśnie sprawdza się każdego psa czy tylko "wyglądające"?

To generalnie zależy od schroniska - nie ma reguły ogólnopolskiej. Np w krakowskim z tego co słyszałam sprawdzają każdego psa. Ale ponoć ma to spory związek z tym, ze krakowski schron czipuje "swoje" psy. Wiec wiele psów które "nie wyglądają" je tutaj ma. Co mnie akurat cieszy bo myśmy nasza kundelkę zachipowali (mamy ja z olkusza nie krk) właśnie z myślą, że "w razie co" to Krakowski schron ja sprawdzi :wink:

Ninek - Pon Wrz 05, 2011 12:13

O chipowaniu też mówiłam, ale jak u nas głupie szczepienie jest problemem, to gdzie kasa na chipy :?

Czwarty raz mamy nawrót parwo w przytulisku. I ciągle przyjmują nowe psy...

yoshi - Pon Wrz 05, 2011 20:48

Ninek nie zastanawiaj się tylko chipuj, ludzie przecież swoje psy znajdują czasem na drugim końcu polski, więc zawsze warto.

Lazanka cieszy mnie to co napisałaś bo mój Toudi, też mieszaniec, i też zachipowany :D

Oli - Wto Wrz 06, 2011 01:11

dość istotne info dla psiarzy z Warszawy i okolic ;) http://www.pragapld.waw.p...arii.html#start
Sysa - Wto Wrz 06, 2011 10:24

Czy to schronisko w Józefowie naprawdę jest zamykane?
furburger - Wto Wrz 06, 2011 10:43

Sysa, http://www.facebook.com/e...163381353740752
Bel - Wto Wrz 06, 2011 11:18

Oli, super szkoda tylko, że to ogłoszenie z lisem w tle jest tak mało czytelne. Po kiego tego lisa wciskali? :/
Oli - Wto Wrz 06, 2011 11:20

Bel, bo ważniejsze dla właścicieli psów jest to co poniżej ;) no i ja tam dobrze widzę co jest na tle lisa napisane :)
Sysa - Wto Wrz 06, 2011 11:48

furburger, wiem, znalazłam to wczoraj. Ale na stronie schroniska informacja jest tak napisana, że trudno ocenić na pierwszy rzut oka czy cała akcja jest nieprawdziwa czy tylko lekarza pomylono. ;)
Liczyłam, że może ktoś jest związany ze schroniskiem i zna konkretne informacje.

furburger - Wto Wrz 06, 2011 11:58

Sysa, myślę że nawet jak taka plotka czy co to jest wyszła to jakiś pies może znajdzie dom czy coś
Sysa - Wto Wrz 06, 2011 12:12

furburger, tylko, że dla mnie taka plotka, żeby psy znalazły dom to nic fajnego.
Bo ludzie powinni brac psa z pewności, ze chcą, a nie z litości, wręcz konieczności, żeby uratować życie. Pominę fakt, że to by było zwykłe, niedopuszczalne kłamstwo, które dla zwierząt w schroniskach zrobiłoby więcej złego niż dobrego.

furburger - Wto Wrz 06, 2011 12:13

jak to mówią nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)
jokada - Sob Wrz 10, 2011 19:35

Mała juz w domu :serducho: :mrgreen: