Archiwum - Psiaki XI
babyduck - Nie Wrz 04, 2011 19:56
Mój znajomy pembroke:
Jest wspaniały! Zdecydowanie nadaje się na pierwszego psa.
A Negra zdobyła dziś trzecie CWC i tym samym ukończyła championat Polski
Oli - Nie Wrz 04, 2011 20:03
babyduck napisał/a: | tym samym ukończyła championat Polski
| suuuuuper
mintyy - Nie Wrz 04, 2011 20:21
babyduck, gratulacje dla Negry ! Cudowna psinka ! ♥
Ninek - Nie Wrz 04, 2011 20:46
Ooo, dzielna Negra
A ten pembroke wygląda totalnie jak kundel xD
yoshi - Nie Wrz 04, 2011 22:06
one ogólnie wyglądają kundlowato
Ninek - Nie Wrz 04, 2011 22:11
yoshi, no ja miałam na myśli właśnie rase
Jakby taki trafił do schroniska, to wątpie, żeby ktoś sie zorientował, że to rasowy pies xD
babyduck - Nie Wrz 04, 2011 22:43
Nie no, ten może wygląda kundlowato na zdjęciu, ale jeśli trafiłby do schroniska, to rozumna osoba sięgnęłaby po atlas ras psich, bo na żywo jest bardzo corgowy. Bardzo bardzo.
yoshi - Nie Wrz 04, 2011 22:49
Babyduck on wygląda nawet na zdjęciu corgowo, ale dla mnie np. na żywo czy nie mają kundelkową urodę tzn. są rasy które po prostu mają urodę kundla np. Glen of Imaal Terrier spotkałam suczkę na AWF, nawet właściciel się śmiał że to chodzące kundelki. Czy Schipperke i jeszcze Swedish Vallhunds, ale są uroczę
Myślę że to też może brać się stąd że człowiek obył się z pewnym typem/wyobrażeniem psa rasowego Mogę się mylić.
babyduck - Nie Wrz 04, 2011 22:53
yoshi napisał/a: | są rasy które po prostu mają urodę kundla | A to akurat wiem doskonale, ma takiego kundla
yoshi napisał/a: | człowiek obył się z pewnym typem/wyobrażeniem psa rasowego | Tak, rasowe psy nigdy nie mają ogonów w precel, ale maja za to wilcze pazury
Ninek - Pon Wrz 05, 2011 08:07
babyduck napisał/a: | Nie no, ten może wygląda kundlowato na zdjęciu, ale jeśli trafiłby do schroniska, to rozumna osoba sięgnęłaby po atlas ras psich, bo na żywo jest bardzo corgowy. Bardzo bardzo. |
Ja tam mam sie za rozumną osobe i nieco ras znam, ale ni cholery bym nie szukała, czy to pies rasowy, tylko uznała, że to kundel.
Tzn teraz pewnie bardziej bym skojarzyła, ale przed zobaczeniem zdjęcia? Nigdy w życiu
yoshi - Pon Wrz 05, 2011 10:26
babyduck napisał/a: | yoshi napisał/a: | człowiek obył się z pewnym typem/wyobrażeniem psa rasowego | Tak, rasowe psy nigdy nie mają ogonów w precel, ale maja za to wilcze pazury |
właśnie
Sysa - Pon Wrz 05, 2011 11:05
Ninek, a co z szukaniem czipu u psa?
Nie wiem czy u Was akurat jest mozliwość.
Ale tak ogólnie to chyba chip powinien być sprawdzany u każdego psa? I rasówki na pierwszy rzut oka i u każdego kundelka?
Anonymous - Pon Wrz 05, 2011 11:11
Ech, jamniki moja miłość, dzięki Eruntale, zawsze przyjemnie popatrzeć.
babyduck napisał/a: | A Negra zdobyła dziś trzecie CWC i tym samym ukończyła championat Polski | o rany, gratki!! Bardzo się cieszę.
Ninek - Pon Wrz 05, 2011 11:18
Sysa, w naszym mieście nie ma czytnika chipów.
Tzn jest od niedawna, ale tylko w jednej lecznicy (tej, do której ja chodze. Czasami zabieram tam te bardziej 'rasowe' psy na sprawdzenie). Wet pracujący w przytulisku nie ma czytnika...
Szura - Pon Wrz 05, 2011 11:36
Ninek napisał/a: | Sysa, w naszym mieście nie ma czytnika chipów. |
I to mnie przeraża... W KAŻDYM schronie czy przytułku powinien być czytnik. Bez wyjątków.
|
|
|