To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. VI

limomanka - Nie Cze 02, 2013 01:20

Solo jest psychopatą :evil: Właśnie zrzucił klatkę maluchów - dobrze, że nic im nie jest i że koty na nasze szczury nie polują... Masakra jakaś :|
PALATINA - Nie Cze 02, 2013 07:51

Cola,
On zawsze tak reaguje?
Bo to brzmi nieco poważnie. :|

NinaWi - Nie Cze 02, 2013 08:12

Moja kocica gardzi mięsem. Coś jej odwaliło, bo wcześniej jadła, odrobinę, ale jadła. A teraz chrupki, owszem, je, ale wołowiną/kurczakiem gardzi :roll: Już szlag mnie trafia. Dostają nawet mieloną(!) wołowinę , bo taką pannica dostawała w domu rodzinnym. Ale nie. Powącha i odejdzie. Dodam odrobinę jajka do mięsa? Gardzi. Dodam pasty witaminowej, którą normalnie się zajada? Gardzi. A chudzizna z niej okropna. Jedyny sposób na nią to posmarować jej mięso odrobiną whiskasa... ;(
Czy to możliwe, że jest to spowodowane tym, że mają teraz Taste of the Wild jako suche? Bo wydaje mi się, że jej gardzenie zaczęło się w momencie, kiedy zaczęliśmy podawać właśnie tę karmę.

Maniek :serducho:
Rea :serducho:
Tora :serducho:
Soćka :lol: :serducho:

Cola - Nie Cze 02, 2013 11:18

PALATINA, zawsze jadł mniej, dzisiaj wracamy do olsztyna więc mam nadzieję że się naje. teraz kupiłam mu jakiegoś whiskasa, myślałam że im bardziej śmierdzi tym lepiej. poskubał trochę ale tylko wtedy kiedy siedziałam i go głaskałam. sam nie podejdzie...
Devona - Nie Cze 02, 2013 12:56

Loonie, spróbuj dodawać olej z łososia :) .
nimka - Nie Cze 02, 2013 19:36

Cola napisał/a:
nie ogarniam tego. kot jest w gdańsku nie pierwszy raz, na wsi przez 2 dni byliśmy, też nie pierwszy raz. on nie je od środy, nawet nie chce liznąć swojego żarcia. trochę pije, już ma mega rzadkie rozwolnienie. zachowuje się przy tym zupełnie normalnie, śpi, gania, bawi się, łapie muchy. gdyby nie to że jedzenie nie ubywa z miski to by było wszystko jak zawsze. jak to jest jego reakcja na stres to co będzie w wakacje, kiedy nie dość że wracamy na 3 miesiące do gdańska, to jeszcze zmieniamy mieszkanie na zupełnie inne, bo wyprowadzamy się z tego w którym mieszkałam przez 23 lata. ja wiem że kotom jest ciężko zmieniać otoczenie, ale nie mam wyjścia...

a to nie panleukopenia w wersji "kot zaszczepiony"?
szczepione też chorują - ale dużo łagodniej.

susurrement - Nie Cze 02, 2013 19:54

nie brzmi dobrze.. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=33947 tu nieco info.
nimka - Nie Cze 02, 2013 20:04

taa... wiem. Nie chciałam straszyć, ale lepiej nastraszyć niż zlekceważyć.

Szczepione koty na szczęście zazwyczaj przechodzą to łagodnie i raczej nie umierają - powodem wycieńczenia jest uporczywa biegunka i wymioty, a nie jakiś niezidentyfikowany obiekt w kocie. Więc o ile biegunka nie będzie trwała długo i będzie zwalczana, to myślę, że nie ma się co martwić, ale :!: już samo to, że kot nie je od paru dni oraz ma biegunkę jest powodem do szybkiej wizyty u weterynarza, w celu co najmniej podania kroplówek oraz leków na biegunkę, wymioty i apetyt. No i dokarmianie na siłę, o ile nie zwraca wszystkiego górą (karmienie w przypadku ciągłych wymiotów tylko jeszcze bardziej wykańcza organizm).

NinaWi - Nie Cze 02, 2013 20:23

Devona napisał/a:
Loonie, spróbuj dodawać olej z łososia.

Dzięki! Spróbuję :)

Ale w przypadku kota Coli, raczej chodzi o to, że on nie chce jeść na wyjazdach...

nimka - Nie Cze 02, 2013 20:25

albo o to że przy okazji złapał panleukopenię...
Cola - Nie Cze 02, 2013 23:02

przebywał ostatnio w kociarni w klinice a tam się dzieją cuda. wróciliśmy do olsztyna i kot patrzy na żarcie jakby miał na nie zwymiotować. zaraz jade do kliniki.
Cola - Nie Cze 02, 2013 23:07

a co z innymi zwierzętami? on miał kontakt z króliczkami młodymi, psami i kotem innym. jeśli to to...
Cola - Pon Cze 03, 2013 00:20

wstępne badanie krwi i badanie kotka dało podejrzenia HES (zespół hipereozynofilowy). dostał Betamox, Dexafort i Catosal i stronghold na pasożyty i na pchły bo złapał w weekend. zobaczymy jak z jedzeniem będzie jutro. jesteśmy biedniejsi o 95zł :P
klauduska - Pon Cze 03, 2013 11:50

Rea była wczoraj na kryciu :mrgreen: :mrgreen: Wpatrywała się w kawalera tak rozmaślonymi oczami, że aż się z hodowczynią kocura śmiałyśmy :lol: Teraz czekamy 3 tyg na wyniki tej randki. Proszę o kciuki :mrgreen:
NinaWi - Pon Cze 03, 2013 11:59

Kto został szczęśliwym wybrankiem? :D