To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. VI

L. - Wto Gru 08, 2009 10:49

Piękny jest i te łaty! :serducho:
Tylko takie smutne oczy :(

Na zdjęciach wydaje się być lękliwym psem.
Ale jak go trochę podrasujesz, dodasz mu pewności siebie to będzie naprawdę cudowny i dumny.
:mrgreen:

Szura - Wto Gru 08, 2009 11:31

Oczy jeszcze smutne, ale jak widzi, że na spacer go zabieram, to aż mu dupka chodzi :mrgreen:

On nie jest lękliwy. :) To bardzo pewny siebie pies, nawet w nowym otoczeniu. Jeszcze nie trafiliśmy na nic, czego by się przestraszył. A, i chciałam chłopaka pochwalić, ślicznie jeździ tramwajem. :wink:

AngelsDream - Wto Gru 08, 2009 14:17

Szura, bo to nielubienie może wynikać z jego języka ciała, tak bywa.

Charakter psa powinno się oceniać po około dwóch tygodniach. :)

agacia - Wto Gru 08, 2009 21:25

Jak za bullowatymi nie przepadam tak ten mi się podoba :) Boskie ma te łaty na oczach :serducho:
Lama - Śro Gru 09, 2009 18:45

Odebrałam suczę z lecznicy, o 12 miała sterylizację. Dostałam ją wybudzoną, ale z lekka otumanioną, w domu od razu zasnęła. Ile ona powinna spać? Bo się kurka boję, że się nie obudzi... I powinnam ją jakoś dogrzewać, tak jak szczura? Bo jest trochę chłodna i co chwilę sprawdzam, czy oddycha... :roll:
sachma - Śro Gru 09, 2009 18:49

Lama, u nas kot spał do 22.. a zabieg miał o 10.. kota musieliśmy dogrzewać bo traciła ciepło.. siedziała na termoforze przy kaloryferze..
satanka666 - Śro Gru 09, 2009 18:50

mój malutki chłopczyk.
jakieś 8tyg, później 3miesiące, no i 11 miesięcy.
a ja tego nie widzęęęę, no... może czuję, jak na kolanach siedzi nie 3, a 30kg ;p

sachma - Śro Gru 09, 2009 19:00

o lol.. jak on urósł! dobrze go karmicie :P
jokada - Śro Gru 09, 2009 19:47

Lama, - dogrzewać, albo przynajmniej przykryć jakimś kocykiem
LunacyFringe - Śro Gru 09, 2009 19:50

Niekoniecznie, dogrzewac tylko jesli pies tego chce. Jak moją przykrywałam kocem to się denerwowała , więc po 2. próbie zrezygnowałam.
AngelsDream - Pią Gru 11, 2009 20:36

Baaj to pies, który potrafi zaskoczyć.

Jak się okazało, również bardzo pozytywnie i po raz kolejny widzę, że jego reakcja zależy w 90% od reakcji ludzi, z którymi się styka. Kurczę, może coś w tym jest? ;)

babyduck - Pią Gru 11, 2009 21:32

Angels, czy zdawaliście z Baajem egzamin PT?
Jak oceniasz skuteczność Cywila w przypadku psów łatwo się rozpraszających i trudnych do zmotywowania?

AngelsDream - Pią Gru 11, 2009 21:46

babyduck, nie - aport, aport, aport.

babyduck napisał/a:
Jak oceniasz skuteczność Cywila w przypadku psów łatwo się rozpraszających i trudnych do zmotywowania?

Trudno mi orzec - Baaj łatwo się motywuje, więc mogę oceniać tylko pod jego kątem. Pierwsze PT było zajebiste, drugie słabsze: na pewno też z powodu trenera, ale głównie grupy. Generalnie widać, że on w tym szkoleniu uczestniczył. Ma typowo Cywilowe zostawanie z wmurowaniem w chodnik. ;)

babyduck - Pią Gru 11, 2009 21:53

Wiem, że psie strony masz w małym palcu - jakbyś kiedyś natknęła się na jakieś porównanie PT w Cywilu i Baritusie, to prześlij mi proszę linka. Próbowałam szukać, ale na wszelkich forach zaraz zaczynają się offtopy i trudno mi cokolwiek wyłuskać.
AngelsDream - Pią Gru 11, 2009 22:03

babyduck, nie widziałam nigdzie takowego porównania. Próbowałaś rozmawiać z Cywilem na GG? Może idź podpatrz jakiś trening. Ja nie widziałam nigdy osobiście treningów Baritusa, ale moi znajomi raczej mi odradzali, ale to chyba kwestia gustu i preferencji.