To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIX

Ninek - Śro Gru 03, 2014 14:52

wilczek777, link nie działa.
noovaa - Śro Gru 03, 2014 15:45

Link nie działa :( buuuu

Cóż, jakie są takie są... jak już zaczęłam mięsem karmić, odpuszczę sobie TOTWa ;)
Szczególnie, że Lilo poza powodzią trzeciego dnia, ślicznie przyswaja.

wilczek777 - Śro Gru 03, 2014 16:42

Coś się popierpapier... Edytowałam.

Teraz?
https://www.youtube.com/watch?v=2F8WH1EoZuo

mmarcioszka - Śro Gru 03, 2014 16:58

wilczek777, teraz działa :serducho:
noovaa - Śro Gru 03, 2014 17:24

wilczek777, super ;)
agacia - Czw Gru 04, 2014 07:51

Świetny filmik :)
babyduck - Czw Gru 04, 2014 09:35

wilczek777, kto Was uczy?
wilczek777 - Czw Gru 04, 2014 12:32

mmarcioszka, noovaa, agacia dzięki :mrgreen:
babyduck Marta Chmiel - pewnie poznałyście się na Pastuszkowie? Masz na imię Ewa :> ?

noovaa - Czw Gru 04, 2014 13:44

Co zrobić jak psiak w pracy nie chce spać i smęci bo nudno ?

Przynieść zajęcie na następne 4 godziny ;D

wilczek777 - Pią Gru 05, 2014 13:15

noovaa kość większa niż pieseł! Nes by szorowała nosem o podłogę żeby 'zakopać' takie cudo.

Byliśmy na owcach... wełna i pieseł part 7 i nawet nie w połowie japro dostał komendę "będzie tego - wyjść z koła". Tłumacząc na polniszen język nie ćwiczymy już w siatce tylko na polu, generalnie jakby psu walnęło w łeb to można biec 10km w jedną stronę żeby łapać o.0 Pospacerowali chwilę i ustawiona została bramka, słupek i tunel... Przeszli na luzaku. Godzinę trwał ten trening i jeśli nie będzie tragedii z robieniem outranu i pracą na dystansie to 'wiosną robicie HWT".
Generalnie tańczę i śpiewam!!!!
Sorki za chaos.

noovaa - Pią Gru 05, 2014 13:20

wilczek777, nic nie zrozumiałam, ale gratuluję (?) :D

A kość celowo większa, bo nie ma se tym pojeść tylko się czymś zająć jak nie chce jej się spać. Na szczęście mało kiedy jej się zdarzają odstępstwa od planu dnia i 9:00 - 16:00 zwykle śpi grzecznie z przerwami na przywitanie klienta.

babyduck - Pią Gru 05, 2014 13:22

wilczek777, nie, ja jestem Ola i nie kojarzę Marty. Ja miałam okazję pracować z Tomkiem Pecoldem.
wilczek777 - Pią Gru 05, 2014 14:26

noovaa sorki nie wiem jak to ogarnąć w normalne zdania :D Do tej pory (na filmiku widać), że ćwiczymy na parourze osiatkowanym. Nie dużo przestrzeń, kilka owiec i tyle. Teraz przenieśliśmy się na dużo większy teren, ogrodzenie to tylko słupki stare drewniane zostały wiec dookoła mamy pola i łąki. To takie przejście o skok nie o krok dalej. Do tego po chwili 'spacerków' ustawiła wyznaczniki żeby powoli ćwiczyć przechodzenie przez bramki itp. nawet japro sam z Nes wprowadził owce do koszaru (takie miejsce gdzie 'kończy' się cała misja). Nie spodziewałam się, że postępy będą szły tak szybko. Wiadomo, że wiele rzeczy masakrycznie kuleje np. to, że Nes najpierw wybucha jak wulkan zanim dojdzie do stanu 'praca', nie potrafi naturalnego outrana (obieganie owiec by je przyprowadzić - każdy border ma to mniej więcej w krwi a ona ma drive - prowadzenie po prostej linii bez krążenia na boki czyi to co zazwyczaj bordery muszą długo dłubać). HWT to test pracy psów pasterskich (BC i kelpie) o którym nawet poważnie nie myślałam a prowadząca przewiduje, że wiosną będziemy debiutować.

babyduck Marta mówiła o Tomku :) Pytam o imię bo Marta twierdzi, że mamy wspólną znajomą z enltem a ja nic nie wiem :D

Trzynastka - Sob Gru 06, 2014 17:02

Co lekkostrawnego mogę podać psu? Kurczak, ryż?
Nakasha - Sob Gru 06, 2014 17:08

Cytat:
Nam starcza wor TOTW za 160 zl na 2,5 miesiaca na dwa psy po 11 kg

katasza, moje 3 psy na suchej karmie jadły miesięcznie ok 40 kg. Jeżeli worek z karmą ma np. 15 kg, to moje psiaki jadły co miesiąc prawie 3 worki. Tak więc np. nam barf wychodzi cenowo wręcz taniej. ;)

Psiaki jedzą ok. 35 kg mielonego mięsa miesięcznie + kolejne jakieś 10 kg w postaci całych korpusów i kawałków. :)

Co do jedzenia podrobów: nasze potworki nie lubią wątróbki i jej nie jedzą. Serca są pyszne, żołądki ujdą. ;)