To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. VI

Devona - Pon Paź 28, 2013 19:15

Falka, fajna ta mata, ale 12.5 cm to mało strasznie (mój kot waży ponad 7 kg i jest sporych rozmiarów, trochę też wszerz niestety). Muszę zrobić sobie atrapę i sprawdzić, czy taki rozmiar będzie ok.

Dory, który rozmiar? Można ją na podłodze położyć czy raczej tylko pionowo spełnia swoją funkcję?

falka - Wto Paź 29, 2013 09:07

Devona, jak ją rozpakowałam to też mi się zdawała mała, zwłaszcza że miałam podobnych rozmiarów drapak i Puma go olewała, ale jakoś ta mata jej się spodobała może dlatego że jest z kartonu a koty lubią karton :D Ona po prostu wchodzi na matę łapkami przednimi i drapie 2-3 razy. Jedyny minus to brudzi trochę strzępkami kartonu. Puma waży 4,4kg :)
nimka - Wto Paź 29, 2013 10:37

ja taki drapak z kartonu zrobiłam sama ;)
tylko trzeba mieć duży karton oraz jakieś niskie pudełko na "ramkę", ja jakieś po ciastkach wzięłam - takie 40x25 cm

Cieszy się dużym zainteresowaniem. Albo drapią, albo śpią (obecnie położyłam przy kaloryferze - ciepło kotom).

Devona - Wto Paź 29, 2013 11:52

falka napisał/a:
Ona po prostu wchodzi na matę łapkami przednimi i drapie 2-3 razy.
Tylko ja muszę wziąć pod uwagę, że żaden z moich kotów nie mieści się w standardowym transporterze przeznaczonym dla tych zwierzaków, tak więc wejście na tę matę przednimi łapkami może okazać się czystą abstrakcją ;) .

Trochę nie mam czasu na robieni, a tak najłatwiej byłoby dopasować rozmiar :/ .

falka - Wto Paź 29, 2013 12:02

Devona, rozstaw łapek mają chyba podobny jak u innych kotów :D A widziałaś zdjęcia w zooplusie? Nie namawiam Cię na siłę oczywiście, znasz najlepiej swoje kotki :) Ja zauważyłam, że Pumcia lubi się wyciągać na futrynach od drzwi więc kupiłam Pana Kota http://www.zooplus.pl/sho..._dla_kota/69593 i sprawdził się znakomicie powieszony w przedpokoju (nie przy samej podłodze tylko troszkę wyżej tak żeby po wyciągnięciu się Puma trafiała na powierzchnię do drapania). Jestem bardzo dumna że tak dobrze znam swojego kotka i trafiłam w 10 :D
PALATINA - Wto Paź 29, 2013 12:05

Devona,
To weź dwie maty i połącz.

Tygrys - Śro Paź 30, 2013 10:30

Co jest w kroplach żołądkowych że Maniek oszalał? O_o
Zalałam krople wodą i przelalam. Troche na blacie zostało to wytarlam szmatką ze zlewu. A kociarz ciągle moauczal ocieral sie o mnie a potem zlapalam go w kuchni jak z miaukiem ociera sie o blat , zlizuje go i lize szmatke. A potem szaleństwo jak po kocimietce... :shock:

Ninek - Śro Paź 30, 2013 10:32

Tygrys, Mefisto tak reaguje na gumy do żucia, krople żołądkowe i wszystko co ma w sobie 'jakąś miętę' :)
Moja persica, Sonia, też tak miała. Do dzisiaj pamiętam jak się wytarzała w używanej gumie do żucia :]

PALATINA - Śro Paź 30, 2013 10:34

hmm.. A dla moich nawet kocimiętka nie jest atrakcyjna. :roll:
nezu - Śro Paź 30, 2013 13:36

Tygrys, waleriana ;)
Tygrys - Śro Paź 30, 2013 13:45

nezu, a zaszkodzi mu?
Martuha - Śro Paź 30, 2013 18:16

Po kiciaka jedzie pan,który zgłosił się do fundacji Ebra :serducho: :mrgreen: Kiciaka już chciano otruć,bo zaczął załatwiać się na klatce i wycieraczki sąsiadów,na zmianę z sąsiadką go przetrzymywałyśmy,żeby nic mu się nie stało do tego czasu,trzymajcie kciuki! :kciuki: :)

Edit: Kiciak pojechał jeeeeaaaaa :)

nezu - Śro Paź 30, 2013 21:06

O matko jaka cudowna wiadomość!! :serducho: :serducho:
Layla - Czw Paź 31, 2013 08:37

Martuha, cieszę się, że kotek znalazł dom :) Należy mu się :)
Martuha - Czw Paź 31, 2013 09:22

Nawet dziewczyny nie wiecie jaka radość dla mnie,a zwłaszcza jak mi się płakać chciało jak musiałam go do piwnicy znieść i jak biegł za mną,serce pękało :( Brakuje mi tego gamonia,przyzwyczaiłam się do niego ;) Obiecałam sobie,że jak Kaja stanie na nogi i ubędzie mi jeden psiut to biorę kotka z EBRY albo JOKOT,bo były to dwie fundacje,które mi odpowiedziały,przykre to trochę i to bardzo,że na 20 albo i lepiej fundacji odezwały się tylko dwie,ja wiem,że sytuacja jest ciężka,brakuje miejsc,funduszy,ale choć odpisać mogli,a tak poczułam się totalnie olana...No ale najważniejsze kiciak jest bezpieczny,nikt go nie otruje i będzie miał szansę na dobry domek :) I oby już żaden kiciak nie stanął mi na drodze :D