Archiwum - Psiaki XIX
wilczek777 - Pią Lis 28, 2014 10:50
noovaa może ją walnęło w łeb jak hormony poszalały? Konsekwencji więcej i niech czuje, że bez Ciebie to pierdnąć nie może. Btw. wpiszcie się w pierwszy post
Nakasha - Pią Lis 28, 2014 11:32
Hormony buzują. Niestety i psy i suki po dojrzewaniu mogą stać się bardziej dominujące... Trzeba z nią teraz pracować nad posłuszeństwem.
katasza - Pią Lis 28, 2014 12:30
Przyszłam się pochwalić ze uzbierała nam się fajna grupka spacerowa. Spotykamy sie w 5-7 psów w każda niedzielę, a teraz idziemy na wspólne szkolenie w nastepną środe
wilczek777 - Pią Lis 28, 2014 13:20
katasza zazdroo! My się spotykamy małą grupką czasami po treningu frisbee ale to mała ekipa no i 'w kratkę'. Chciałabym żeby w mojej okolicy był ktoś z piesłem żeby połazić nawet na siku i spotkać się coś porobić nawet for fun. Zawsze raźniej z kimś a tak to za towarzystwo mam parkowe natręty w tym panią która idzie przez cały park za mną żeby jej fafik mógł się przywitać -.-'
Szczurówka - Pią Lis 28, 2014 20:17
Mam już dość przez to że brat nie nauczył Diany że ma nie jeść to co nie jest jej to teraz są takie tego skutki tydzień temu Diana zjadła kilka pierogów surowych które czekały na ugotowanie (nie sądziłyśmy z mamą że może je zjeść), a dzisiaj sobie przygotowałam małe a'la muffinki i Diana (nie wiem jakim cudem) jedną taką zjadła wraz z silikonową foremką czy ona to wydali? czy nic się jej nie stanie?
noovaa - Pią Lis 28, 2014 20:40
Szczurówka, to zależy, ma spore szanse na wydalenie w jedną lub drugą stronę. Ale gdyby coś się działo, ja bym od razu jechała do weta.
Z serii: "Przygody Suseła"
Z Lilową Limuzyną u mechanika.
Myślicie że jak po cieczce stała bardziej dominująca, to po kastracji może jej to minąć ?
wilczek777 - Pią Lis 28, 2014 21:11
Szczurówka teoretycznie jak żołądek poczuje foremkę to odda przodem - jak zignoruje to jakiś czas później wyjdzie tyłkiem... gorzej jak nie przejdzie dalej bo wtedy trzeba to z psa usunąć inną drogą.
Suseł jaki latający wow o.0 Widoki takie wysokościowe - uszanowanko.
noovaa kastracja samic nie działa jak na samców inaczej te hormony działają. Poza tym cieczkę dopiero miała czy już minęło? Dobrze pamiętam, że granica to 3-4 miechy po? Zachowanie może się utrwalić a jakie hormony działają na wredne baby to nawet nie wiem.
noovaa - Pią Lis 28, 2014 21:17
Cieczkę dostała pod koniec września. Kastrację planuję na początek stycznia ( nie chciałam robić zabiegów żadnych zaraz przed świętami, kiedy wszyscy na urlopy wyjeżdżają, coby mieć weta pod ręką )
Od cieczki właśnie zaczęła powarkiwać. Wczoraj było wyjątkowo brzydko. Ale tylko na psy podczas zabawy.
Dziś przyszedł do nas wypity klient. Widać że lubi psy. Lilo, mimo zapachu alkoholu, bardzo się spodobał. W pewnym momencie klient powiedział "pokaż zęby", otworzył jej pysk, pooglądał sobie, pośmiał się że małe .... Co Lilo na to ? Nic! Fajnie było!
Ninek - Pią Lis 28, 2014 21:30
noovaa, u wielu suk takie zachowania już się utrwalają i nie mijają po kastracji. Znam przynajmniej trzy takie egzemplarze, włącznie z moją własną suką.
Kolejny argument za kastracją przed cieczką
wilczek777 - Pią Lis 28, 2014 21:33
Ja dzisiaj przeżyłam zawał i hańbę stulecia... Młoda mi uciekła z podwórka narobiła wstydu i w piżamie wniosłam psa za fraki do domu. Generalnie dzisiaj nie chcę sobie przypominać, że mam psa
Suki są wredne no nie ?
noovaa - Pią Lis 28, 2014 21:35
Cóż.. Zwyczajnie będę jej tego oduczać, lub będzie się bawić z większymi koleżankami. Jest jeszcze opcja, że Leja po cieczce ( to terier, mocno narwany i wytrzymały ) pokaże pazurki również i sobie ustalą wszystko raz na zawsze
Ninek - Pią Lis 28, 2014 22:37
wilczek777, w końcu suki, nie?
Z moich obserwacji - suki są gorsze jak już mają jakiś problem z innymi psami. U psa często wystarczy jaja wyciąć i się poprawia a te france jak już zaczną nie lubić, to się łatwo nasila i szybko zaczyna się nienawiść. Moim obu sukom się z wiekiem bardzo nasila. Im starsze tym bardziej nie lubią innych psów.
Oli - Sob Lis 29, 2014 01:23
każda suka jest wredna, zwłaszcza, gdy jest kobietą
Nakasha - Sob Lis 29, 2014 10:38
Niestety zachowanie może się utrwalić mimo kastracji. M.in. dlatego ja kastrowałam moje psiaki wcześnie. Shira była kastrowana po cieczce, ale ona cały czas zachowuje się jak mały szczeniak, cieczka czy kastracja, whatever, ona kocha cały świat.
wilczek777 - Nie Lis 30, 2014 08:24
Właśnie zbieramy się na owce. Moja kumpela będzie - czuje wełnę
|
|
|