Archiwum - Psiaki XIX
mmarcioszka - Pią Lis 21, 2014 14:52
Nakasha, jak zazdroszczę już tego śniegu
Nakasha - Sob Lis 22, 2014 15:09
Śniegowe psy.
noovaa - Sob Lis 22, 2014 18:45
Ehh chyba skazałam właśnie psika na emeryturę w schronisku ....
Fakt, upasiony, nie wyglądał na bezdomnego, ale bez obroży ... mam nadzieję że ktoś go będzie szukał.
Wielkie, upasione, czarne bydle, z mocno posiwiałym pyszczkiem. Wystraszony, zdezorientowany .. leżał sobie w zaspie śniegu. Tak wymarznięty że ledwo łapami ruszał . Jak wstał, miał problem żeby się znów położyć .
Mam okropne wyrzuty sumienia, wiem co to znaczy "schronisko"... Jednak nie mogłam go zabrać, a już tym bardziej nie mogłam pozwolić mu zostać w tym śniegu i leżeć aż już całkiem nie mógłby wstać .
Źle mi z tym ....
wilczek777 - Sob Lis 22, 2014 19:16
noovaa nie myśl tak! Jeśli zostałby w śniegu to by zamarzł i tyle!
katasza - Sob Lis 22, 2014 20:11
wilczek ma racje!
Ja na Twoim miejscu zrobilabym mu zdjecia i rozwiesila po okolicy, z informacja ze jest w schronisku. Moze komus uciekl itd.
noovaa - Sob Lis 22, 2014 20:22
No właśnie o zdjęciu nie pomyślałam, ale schronisko mu fotki porobi, dość ładnie aktualizują dane, to mogę od nich wziąć.
Ja wiem.... dlatego zadzwoniłam, dlatego pojechał do tego schroniska bo w śniegu by nie przeżył. On już ledwo chodził .. .łapy miał strasznie sztywne. W sumie tez bym miała po takim leżeniu w śniegu .. do tego chorobliwie otyły Mimo wszystko, gdybym tylko mogła, wolałabym mu zaoferować cokolwiek innego.
Najgorzej że bez obroży, a do tego kompletnie nie kojarzę żebym go kiedyś widziała u nas na osiedlu
Prz okazji, spotkałam bardzo sympatycznych strażników miejskich. Aż się zdziwiłam
Lilo oczywiście ryja na nich wydarła, bo straszni byli .. Jeden kucnął, zawołał ją, potiutał, pogłaskał i śmiał się że na nich wszystkie szczekają.
Ten dziadzio też się ich wystraszył, ale byli dla niego bardzo mili... Widać że przynajmniej jeden z nich zwierzęta lubił i nie przyjechali tam by "jak najszybciej zrobić swoje".
wilczek777 - Sob Lis 22, 2014 22:35
noovaa dałaś mu dużo lepszą opcję niż śmierć w zimnie i samotności. Może akurat komuś się zgubił (jak ledwo łazi to po prostu mógł zostać w tyle i podreptać nie tam gdzie trzeba). Jak nie to schronisko może nie cuda ale wikt i opierunek jest.
To prawda, że wszystkie psy szczekają na SM czy Policjantów Nam na przedszkolu panowie z policji odmówili miziania szczeniaków i karmienia (pozytywne skojarzenia) 'bo pies od obcych nie powinien jedzenia brać' no i tyle było Fajnie, że pieseł trafił do takich ludzi i nie miał niepotrzebnego stresu.
noovaa - Sob Lis 22, 2014 22:45
Te łapki były takie zesztywniałe ... od razu się z zimnem kojarzyło jak się patrzyło. Dlatego założyłam że to efekt być może kilkugodzinnego leżenia w śniegu.
zasadzkas - Sob Lis 22, 2014 23:40
kupuję prezenty gwiazdkowe dzieciakom i nie mogę się oprzeć, żeby Wam wkleić
corgi
Lavi - Nie Lis 23, 2014 14:33
zasadzkas, fajny prezent Ja chcę kupić sobie taką zabaweczkę:
http://www.amazon.co.uk/S...QESZJPBEB3KPDW8
wilczek777 - Nie Lis 23, 2014 19:49
Padłam trupem ja, pies i japro.
Po seminarium z Asią Hewelt mózg puchnie bo tyle do zrobienia jeszcze... zrewidowanie naszego słowniczka i pogodzenie się z faktem, że trzeba potrenować mózg i zapamiętać więcej komend Będziemy robić dużo balansu bo Nes jeść nie lubi czasem a polubić musi Mega jestem zadowolona.
Dzisiaj był kolejny trening z owieczkami i tak jak przewidziane było - mój aniołeczek karny pokazuje rogi i nie drepcze już tak uroczo za owcami. Zaczyna czuć się pewnie i chce trochę wełny tylko dla siebie. Ale zaczyna reagować na podstawowe komendy, nie wali ją w łeb i potrafi z kłusa w sekundę zejść do parteru i przykleić się do gleby co było dla mnie nie realne jeszcze tydzień temu.
Dumnam
Lama - Pon Lis 24, 2014 18:41
Falka pognała dziś za zającem, zawołaliśmy ją i... wróciła!
noovaa - Czw Lis 27, 2014 22:58
yhh ... tego psa zdecydowanie nie można chwalić
Jak pochwaliłam że długo nie sika w przedpokoju, to zaczęła po zmianie diety.
Jak pochwaliłam że wraca odwołana, to uciekła przede mną radośnie ze znalezioną kością w zębach.
Jak pochwaliłam że zjada mniej łapczywie, to okradła koty z karmy...
Więc jak dziś pochwaliłam, że udało jej się zapoznać mimo strachu nowego labka, to nie mogła na tym poprzestać. Na wieczornym spacerze, porządnie zwarczała i zdominowała swoją najlepszą przyjaciółkę ( 6kg ) i mimo że niby to było w trakcie zabawy, to aż sama nie byłam pewna jej zamiarów
Chwilami mam ochotę jej skopać zadek
Nagle po cieczce zrobiła się dorosła. Wciąż się boi dużych psów, ale na małej koleżance sobie to odrobić widać próbuje
wilczek777 - Pią Lis 28, 2014 09:56
Lama spóźnione gratulacje!
noovaa to ile ona ma teraz? Może jeszcze jakiś ostateczny bunt?
noovaa - Pią Lis 28, 2014 10:01
10 miesięcy.
Czytałam wczoraj że po pierwszej cieczce niektóre mogą robić się bardziej dominujące
|
|
|