To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. VI

limomanka - Sob Paź 26, 2013 21:12

Solo jak tylko umiałby pisać, wystawiłby transparent: "Chcem chrupkuf" :P
Tuś - Sob Paź 26, 2013 21:18

NinaWi napisał/a:
Dory, możesz też spróbować Moonlight Dinner. Smak KURCZAK, KAŁAMARNICA I WARZYWA SOSIE WŁASNYM cieszy się największym powodzeniem najbardziej wybrednego kociska na świecie - mojej Belli. Zjada nawet marchewkę!

cena trochę odstrasza- ponad 4zł za puszeczkę to troszkę drogo przy większej ilości zwierzów.

NinaWi - Sob Paź 26, 2013 21:24

Wiem, że drogo. To jedyna wada niestety. Ale jeśli kot nie chce jeść nic innego...
Wygląda naprawdę smacznie.

Tuś - Sob Paź 26, 2013 21:33

NinaWi napisał/a:
Wiem, że drogo. To jedyna wada niestety. Ale jeśli kot nie chce jeść nic innego...
Wygląda naprawdę smacznie.

co prawda, to prawda :) cosma także mega podobała mi się z wyglądu, tylko co z tego? żaden z moich 3 kotów nie chciał tego zjeść :lol: znaczy jeden raz ruszył trochę ale potem miska była obchodzona szerokim łukiem. zjadły bezdomniaki...
bozita-wielka katastrofa. koty odrzucało od miski. to samo z animondą. chyba że ta dla psa light, tą swego czasu podkradały psu :P
był też felix (myślałam że zjedzą b podobny do gourmeta ale też niewypał), miamor, whiskas (to je niestety jeden z naszych kotów, chcę go odzwyczaić ale ciężko nam idzie :/ ), w/w lux, sheba (był okres że jadły ale bardzo krótko), perfect fit, butchers no i jakieś typowo marketowe. jednym słowem to porażka co się dzieje u nas z jedzeniem...

PALATINA - Sob Paź 26, 2013 22:25

Zaczynam doceniać swoje koty.
Zjedzą wszystko, każdej firmy. Suche, mokre, mięsko... :wink:
(A jednocześnie nie jedzą foliowych torebek i reszty :D ).

(odpukać!)

NinaWi - Sob Paź 26, 2013 22:37

Ja za to mam przeboje.
Kotał - grubas, obżartuch, foliożerca, foliowylizywacz i kradziej tasiemek, miłośnik papieru toaletowego (lubi kraść całe rolki, rozwalać je na środku pokoju, częściowo zjadać)
Celesta - wszystkożerna, łącznie z ziołami/liśćmi z balkonu/igłami sosny/ łodygami winogron, ale folii i papieru nie tyka (na szczęście)
Bella - mało je, nie lubi mięsa i większości mokrych karm, je Moonlight Dinner, wybiegane kury i RC BabyCat, po bezzbożówkach ma rozwolnienie.
no patologia :lol:

smeg - Sob Paź 26, 2013 22:45

A my jesteśmy po zrobieniu pierwszej barfowej mieszanki, nieco ponad 3 kg :) Kot pałaszuje jak szalony, mam nadzieję, że wystarczy mięsa na te planowane 2 tygodnie :P Nawet nauczył się skakać bezpośrednio z podłogi na blat, bo nie mógł się doczekać, aż wszystko pokroimy. A ja przynajmniej dowiedziałam się, gdzie są sklepy mięsne w mojej dzielnicy i odkryłam jeden, w którym chyba będę kupować (kolejka na 20 osób w minisklepiku świadczy sama za siebie :mrgreen: )
Devona - Sob Paź 26, 2013 22:48

NinaWi, u mnie podobnie, tylko mam dwa koty - miksy Twoich trzech :P . Zapomniałam o słabości do papieru toaletowego (bo nie mają już od dawna dostępu do łazienki) :roll: ;) .
mikanek - Nie Paź 27, 2013 15:51

Moja kota w ogóle nie wybrzydza, może to kwestia jej 2-letniej bezdomności. Docenia sam fakt pełnej miski, karmiona jest 2 razy dziennie suchą Acaną i w środku dnia dostaje gotowane mięso (kurczak, wołowina, cielęcina, podroby, ryba) na zmianę z saszetkami-najczęścij Applaws, ostatnio testujemy Catz Finefood, była też Cosma, Animonda i RC

a tak o, dla śmiechu :P
Zapraszam na rybkę

Cola - Nie Paź 27, 2013 15:55

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1379949_667260663298909_1981189266_n.jpg

mój paczator jakoś teraz kończy roczek :serducho:

Devona - Nie Paź 27, 2013 16:48

mikanek, drapie tę rybkę (bo to drapaczek chyba)?

Cola, zadziorny :P

nimka - Nie Paź 27, 2013 16:50

Tuś napisał/a:
ech, skąd ja to znam? mój jeden też tylko na suchym, ew raz tygodniu wątróbka albo surowe mięsko podje. tak to nic, zlizuje tylko sosik z gourmeta.

U mnie podobnie:
Frotka: tylko suche, czasem co któryś kartonik bozity poliże i może nawet coś przegryzie
Maniusia: tylko suche, a przy prawie każdej podanej puszce poliże wszystkie kawałki 'mięsa' i wyliże sosik/galaretkę
Antymon: zje wszystko ;)
Tymczasy: zjedzą wszystko i wcześniej jeszcze na mnie powrzeszczą, że wolno nakładam ;)

Maniusia i Frotka mięsa oczywiście też nie tykają.
Że tak powiem: bardzo bym chciała karmić mokrym, ale mnie nie stać na wyrzucanie karmy.

Ninek - Nie Paź 27, 2013 17:32

Ja się zastanawiam nad chociaż częściowym przestawieniem naszego rudego salcesonu na barfa. Tyle, że on pewnie nie będzie chciał jeść (13 lat jadł tylko suche). Ale już zapadła decyzja o zmianie suchej karmy z Puriny na totw, więc tak czy siak będzie lepiej niż było.

Mój mały mięsożerca :serducho:

Dzisiaj pierwszy raz dostał taką zabawkę. Najpierw obgryzał, później zaczął zabijać - podchodził ją, bił łapką, łapał zębami i machał głową, zaciągał do legowiska, itp.

Sputniki są dobre nie tylko dla szczurów ;)

mikanek - Nie Paź 27, 2013 17:37

Drapie co parę dni, jakoś nie jest drapakowa, może dlatego że ścinam jej pazury na bieżąco.
Ninek - Nie Paź 27, 2013 18:10

Mi się strasznie ta ryba podoba :mrgreen: