Archiwum - Psiaki XXI
ema0505 - Wto Sty 05, 2016 21:32
Collie kończy jutro 4 miesiące Już fajny z niego chłopak, waży 13.6kg . Podsumowanie 3 miesiąca życia:

wilczek777 - Wto Sty 05, 2016 21:45
ema0505 to kawał pieseła a to dopiero maluch! Ciekawam jaki będzie jak dorośnie
ema0505 - Wto Sty 05, 2016 21:47
Obstawiamy 30-35kg
czartoria - Wto Sty 05, 2016 21:51
najlepsze http://s808.photobucket.c...tncfx3.jpg.html
ema0505 - Śro Sty 06, 2016 00:08
czartoria, to jest mistrz spania w dziwnych pozycjach
mmarcioszka - Śro Sty 06, 2016 05:30
Fajny, duży chłopak
Hanami - Czw Sty 07, 2016 09:20
wilczek777, Tuś, Nakasha dzięki za Wasze podpowiedzi. Przekazałam dalej. To jest pies po świeżym wylewie. u starszych opiekunów. Nie dawali rady wynosić 35-cio kilowego psa.
W międzyczasie jest już po kroplówce, zrobiła co trzeba z obu tylnych dziurek.
Od dziś ma mieć jakąś uprząż rehabilitacyjną, która umożliwi trzymanie/podtrzymywanie psa w pozycji pionowej. Wtedy może będzie jej łatwiej załatwiać swoje potrzeby.
No i już sama podjęła próby stawania na czerech łapach. Może dojdzie jakoś do siebie.
Jeszcze raz WIELKIE dzięki za odzew ode mnie oraz od tych państwa - prosili, by Wam przekazać.
jokada - Czw Sty 07, 2016 12:57
Moje pieseły nad morzem
Bluzy szyłam bardziej dla zabawy, jako wprawka szyciowa
a okazało się że się przydały w czasie sylwestrowego wyjazdu
nad morzem wiało koszmarnie
a w bluzach psom było wygodnie i cieplej
szalały, biegały próbowały się w wodorostach tarzać
a w Gdańsku i Sopocie robiły za atrakcję
Lama - Czw Sty 07, 2016 13:25
jokada, szałowe te Twoje psy, bluzy też.;)
Moje dziecko bardzo chce małego pieska, bo z dużymi się dosłownie ciężko bawi. I tak się zaczynam zastanawiać... W sumie i tak już jestem uważana za wariatkę, bo mam dwa w bloku. A gdyby tak trzeci, taki malutki?
Boje się tylko, że szybko straciłby życie przy moich cielakach - ani Falka, ani Drakul nie potrafią się normalnie zachowywać wobec mniejszych psów. Tratują, ganiają i w zasadzie tylko wtedy współpracują.
Po wakacjach będziemy myśleli - albo 2-3 szczury, albo taki malutki pieseczek do 10-15 kg.;)
czartoria - Czw Sty 07, 2016 14:00
jokada, super wyglądają! Rasowe modele. A zdjęcie jak z albumu
Hanami - Czw Sty 07, 2016 15:48
jokada napisał/a: | a w gdańsku i sopocie robiły za atrakcję |
Wcale się nie dziwię. Gdybym miała szansę na taką bluzę, chętnie mogłabym zostać psem
Nakasha - Czw Sty 07, 2016 16:20
Hanami, proszę bardzo. Gdy nasza Shira po ostatniej babeszjozie miała powikłania neurologiczne wet nas uprzedzał, że jeśli się nie załatwi sama, to musimy jej pomóc, bo może coś być nie tak z kontrolą nerwową zwieraczy/ odbieraniem sygnału, że pęcherz jest pełny.
Gamabunta, u nas piesy prawie nigdy nie chorują, nawet na - wydawałoby się silny - stres nie reagują biegunkami ani obniżonym apetytem. Jeśli nasz pies zaczyna wymiotować, to od razu idziemy do weta. ALE - kiedyś, gdy Nala była młodsza (miała może z 1,5 roku) przez 2 dni wymiotowała, mimo tego, że w badaniach nic złego nie wyszło. Przeszło jej samo, tak nagle jak się zaczęło. Do tej pory nie wiemy czemu wymiotowała.
ema0505, jaki słodziak.
jokada, jak elegancko wyglądają. Czasami też chciałabym mieć psa, którego mogłabym przebierać.
Lama, my przez 3 miesiące mieliśmy w bloku 3, ale to już było za dużo.
Niamey - Czw Sty 07, 2016 20:02
Lama, ja całe niepełnoletnie życie spędziłąm z trzema psami (boksery, spaniel buldog angielski) w bloku, więc akurat pod tym względem da się, pozostaje rozważyć inne czynniki
Gamabunta - Czw Sty 07, 2016 22:32
Nakasha, to chyba jednak była ta angina. Młody dostał p/zapalny i antybiotyk, do tego dostaje beta-glukan i już śmiga. Kupy normalne, żadnych wymiotów.
jokada, nie uszyłabyś może czegoś na zamówienie ?
Ninek - Czw Sty 07, 2016 22:49
Lama, mam sucze 9 kg, bawi się z dużymi psami (np czarny terier, rotek, ON). Nigdy nikt jej nic nie zrobił. Tylko wybierałabym psa grubokościstego, nie jakąś sarenkę typu pinczerek.
|
|
|