To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XXI

ema0505 - Wto Sty 05, 2016 21:32

Collie kończy jutro 4 miesiące ;) Już fajny z niego chłopak, waży 13.6kg :mrgreen: . Podsumowanie 3 miesiąca życia:

wilczek777 - Wto Sty 05, 2016 21:45

ema0505 to kawał pieseła a to dopiero maluch! Ciekawam jaki będzie jak dorośnie :)
ema0505 - Wto Sty 05, 2016 21:47

Obstawiamy 30-35kg :P
czartoria - Wto Sty 05, 2016 21:51

najlepsze :lol: http://s808.photobucket.c...tncfx3.jpg.html
ema0505 - Śro Sty 06, 2016 00:08

czartoria, to jest mistrz spania w dziwnych pozycjach :D
mmarcioszka - Śro Sty 06, 2016 05:30

Fajny, duży chłopak :)
Hanami - Czw Sty 07, 2016 09:20

wilczek777, Tuś, Nakasha dzięki za Wasze podpowiedzi. Przekazałam dalej. To jest pies po świeżym wylewie. u starszych opiekunów. Nie dawali rady wynosić 35-cio kilowego psa.
W międzyczasie jest już po kroplówce, zrobiła co trzeba z obu tylnych dziurek.
Od dziś ma mieć jakąś uprząż rehabilitacyjną, która umożliwi trzymanie/podtrzymywanie psa w pozycji pionowej. Wtedy może będzie jej łatwiej załatwiać swoje potrzeby.
No i już sama podjęła próby stawania na czerech łapach. Może dojdzie jakoś do siebie.

Jeszcze raz WIELKIE dzięki za odzew ode mnie oraz od tych państwa - prosili, by Wam przekazać.

jokada - Czw Sty 07, 2016 12:57

Moje pieseły nad morzem :serducho:

Bluzy szyłam bardziej dla zabawy, jako wprawka szyciowa
a okazało się że się przydały w czasie sylwestrowego wyjazdu
nad morzem wiało koszmarnie
a w bluzach psom było wygodnie i cieplej
szalały, biegały :) próbowały się w wodorostach tarzać :-P
a w Gdańsku i Sopocie robiły za atrakcję :lol:

Lama - Czw Sty 07, 2016 13:25

jokada, szałowe te Twoje psy, bluzy też.;)
Moje dziecko bardzo chce małego pieska, bo z dużymi się dosłownie ciężko bawi. I tak się zaczynam zastanawiać... W sumie i tak już jestem uważana za wariatkę, bo mam dwa w bloku. A gdyby tak trzeci, taki malutki? :P
Boje się tylko, że szybko straciłby życie przy moich cielakach - ani Falka, ani Drakul nie potrafią się normalnie zachowywać wobec mniejszych psów. Tratują, ganiają i w zasadzie tylko wtedy współpracują.
Po wakacjach będziemy myśleli - albo 2-3 szczury, albo taki malutki pieseczek do 10-15 kg.;)

czartoria - Czw Sty 07, 2016 14:00

jokada, super wyglądają! Rasowe modele. A zdjęcie jak z albumu :)
Hanami - Czw Sty 07, 2016 15:48

jokada napisał/a:
a w gdańsku i sopocie robiły za atrakcję

Wcale się nie dziwię. Gdybym miała szansę na taką bluzę, chętnie mogłabym zostać psem

Nakasha - Czw Sty 07, 2016 16:20

Hanami, proszę bardzo. :) Gdy nasza Shira po ostatniej babeszjozie miała powikłania neurologiczne wet nas uprzedzał, że jeśli się nie załatwi sama, to musimy jej pomóc, bo może coś być nie tak z kontrolą nerwową zwieraczy/ odbieraniem sygnału, że pęcherz jest pełny.

Gamabunta, u nas piesy prawie nigdy nie chorują, nawet na - wydawałoby się silny - stres nie reagują biegunkami ani obniżonym apetytem. Jeśli nasz pies zaczyna wymiotować, to od razu idziemy do weta. ALE - kiedyś, gdy Nala była młodsza (miała może z 1,5 roku) przez 2 dni wymiotowała, mimo tego, że w badaniach nic złego nie wyszło. Przeszło jej samo, tak nagle jak się zaczęło. Do tej pory nie wiemy czemu wymiotowała. ;)

ema0505, jaki słodziak. :DD

jokada, jak elegancko wyglądają. :) Czasami też chciałabym mieć psa, którego mogłabym przebierać. :P

Lama, my przez 3 miesiące mieliśmy w bloku 3, ale to już było za dużo. ;)

Niamey - Czw Sty 07, 2016 20:02

Lama, ja całe niepełnoletnie życie spędziłąm z trzema psami (boksery, spaniel buldog angielski) w bloku, więc akurat pod tym względem da się, pozostaje rozważyć inne czynniki
Gamabunta - Czw Sty 07, 2016 22:32

Nakasha, to chyba jednak była ta angina. Młody dostał p/zapalny i antybiotyk, do tego dostaje beta-glukan i już śmiga. Kupy normalne, żadnych wymiotów. :]

jokada, nie uszyłabyś może czegoś na zamówienie :P ?

Ninek - Czw Sty 07, 2016 22:49

Lama, mam sucze 9 kg, bawi się z dużymi psami (np czarny terier, rotek, ON). Nigdy nikt jej nic nie zrobił. Tylko wybierałabym psa grubokościstego, nie jakąś sarenkę typu pinczerek.