To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIX

noovaa - Śro Lis 19, 2014 18:33

Lilo upolowała sobie towarzystwo na wieczór :roll:
Na szczęście nie skrzywdziła.

wilczek777 - Śro Lis 19, 2014 19:39

Nakasha dusiła kury ale tak... na śmierć ?? o.0

Oglądałam zooplusa i jakoś nie mogę się przekonać czy dadzą radę :P Generalnie zakładam, że założę jej to i co moment będę mówić "nie rusz" bo zeżre :D Pisałam nie raz, że ona obroży nie znosi a ubranko...

katasza my mamy tę wubbę z animiboxa - to że piszczałka jest na główce a nie w kłębku to wymysł szatana :D Czasem mnie cieszy, że Nes nie miała żadnych piszczących zabawek do tej pory.

Do czego Ci gwizdek? Odwołanie awaryjne? Takie z pleneru czy jak?

noovaa na kolację będą gołąbki :twisted:

noovaa - Śro Lis 19, 2014 19:58

Off-Topic:
Paranoja. Rozszyfrowałam obrączkę, zadzwoniłam do związku hodowli która ją wystawiła i się dowiedziałam że obrączka została sprzedania "nie wiadomo komu", bo oni te obrączki sprzedają wielu osobom.

katasza - Śro Lis 19, 2014 22:01

My wubbami bawimy sie tylko na dworze, to moze sobie piszczec :P Tez ostatnio mi na nerwy dzialaja piszczalki, wszystkie poodawalam, z wyjatkiem tych ktorymi mozna sie szarpac.

Tak, odwolanie awaryjne, zeby nie drzec papy o 12 w nocy na osiedlu albo w lesie.

wilczek777 - Śro Lis 19, 2014 22:31

katasza też z animiboxa mam hear doggy i jest boską zabawką :P Nie wkurza mnie dźwięk - szkoda, że nie koniecznie trwała jest.

Żeby zrobić odwołanie awaryjne gwizdkiem trzeba zrobić je dosłownie z 1000 razy, zawsze z niesamowitą nagrodą i jackoptami od czasu do czasu no i w różnych warunkach żeby się zgeneralizowało...

Darcie papy to inna rzecz - po prostu odwołanie na gwizdek. Dobrze zrobione awaryjne wyciągnie psa z większości sytuacji nawet 'skrajnych' np. suka w cieczce, bijatyka, duża odległość itp.

Ninek - Śro Lis 19, 2014 23:07

noovaa napisał/a:
Off-Topic:
Paranoja. Rozszyfrowałam obrączkę, zadzwoniłam do związku hodowli która ją wystawiła i się dowiedziałam że obrączka została sprzedania "nie wiadomo komu", bo oni te obrączki sprzedają wielu osobom.

A tam nie ma numeru telefonu?
Rodzicielka znalazła raz odwodnionego, młodego gołębia. Numer na obrączce to był telefon. Gołąb się zgubił w pierwszej trasie, właściciel po niego przyjechał.

noovaa - Czw Lis 20, 2014 07:10

nie ma :(

Wczoraj u nas spadł pierwszy śnieg. Mało, bo mało... Suseł nie zwróciła na niego uwagi.
Dziś skorupka śniegowa jest już większa, wyszłyśmy na spacer ... W sumie olała, dopóki nie obsypałam jej raz tym śniegiem. Jej reakcja mówiła jedno "OJEJ JAKIE ŚMIESZNE!!" :roll:

Nakasha - Czw Lis 20, 2014 08:32

noovaa, nasze kochają śnieg, tarzają się w nim, kopią i w ogóle jest radocha. :mrgreen:

wilczek777, tak, kiedy Nala przeskakiwała przez płot, zagryzała, dusiła i częściowo zjadała kury sąsiadów. I przeskakiwała ów płot tylko po to, aby zapolować na ptactwo - po fakcie czekała grzecznie pod bramą aż ją wpuścimy. :roll:

Ninek - Czw Lis 20, 2014 09:51

Nakasha, widocznie ona woli whole prey, a nie barfa :P
Nakasha - Czw Lis 20, 2014 10:44

Ninek, ostatnio dostały korpusy gęsi, to miały radochę. :P
wilczek777 - Czw Lis 20, 2014 12:56

Nakasha no ładnie :P sąsiedzi pewnie wściekli a pieseł zdziwiony co za nerwy.

My czekamy na śnieg i reakcje młodej - albo będzie "pfuj zimne w łapki" albo "heja banana szczupakiem w śnieg". Generalnie będzie masakra :D Teraz nad ranem jak trawa mokra i zimna to Nessie robi z siebie głupka i chodzi jak na szczudłach po czym jak już zrobi co trzeba to takim wielkim susem wskakuje na chodnik...

Sorgen - Czw Lis 20, 2014 13:22

Ja kupiłam wczoraj to ubranko http://www.zooplus.pl/sho...eszczowe/453766 zobaczymy czy przypasi :) Suka to już furorę zrobi na osiedlu bo ma buciki cudne, teraz płaszczyk i jeszcze czapkę ma :mrgreen: To jest idealny pies do ubierania bo jej koło ogona lata co się na nią ubierze :lol:
wilczek777 - Czw Lis 20, 2014 20:26

Sorgen elegancja Francja :D Czapka? Jak się trzyma o.0
Nakasha - Pią Lis 21, 2014 09:01

Zbyszek nadał temu zdjęciu tytuł: "malamut w naturalnym środowisku". :lol:

wilczek777 - Pią Lis 21, 2014 11:42

Nakasha nie mów, że już śnieg macie... ;(

My jutro i po jutrze mamy seminarium obi a po południu trening pasterski - czyli dla każdego coś miłego. Muszę latarkę wziąć bo ostatnio z pasienia na ślepo wracaliśmy polami :P