To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XI

falka - Śro Cze 01, 2011 16:43

mataforgana, napisz do nich jak te wymiary liczą. Może poszukaj w zoologicznych? U mnie niby małe miasto i wszyscy sprzedają to samo, a w jednym sklepie znalazłam prawie pełen asortyment trymerów Trixie włącznie z "furminatorem".
Wampiwor - Śro Cze 01, 2011 16:45

mataforgana, a Ikea, albo jakiś market typu Leroy Merlin? Nie wiem, Nomi, cokolwiek? Wiem, jak jest w Szczecinie, ale Poznania od strony marketowej nie znam. Obi?
Ninek - Śro Cze 01, 2011 16:50

Ja bym stawiała na coś innego niż typowy koszyk rowerowy.
Właśnie jakieś takie sklepy ze wszystkim. Plastikowy, solidny koszyk, sensowne mocowanie hand made i jest.

Anonymous - Śro Cze 01, 2011 17:05

Ninek napisał/a:
Plastikowy, solidny koszyk,

ej, a to rzeczywiście niegłupi pomysł. mocowanie możemy zawsze przełożyć z tego koszyka, który mamy - wydaje się solidne. tylko musiałabym wykombinować jakiś sposób zapięcia Muszy w środku, żeby nie wyskoczyła. na pewno muszę jej kupić nowe szelki, może coś z tymi szelkami pokombinować... jakieś karabińczyki dodatkowe mam nawet w domu. dzięki za podpowiedzi :D

falka - Śro Cze 01, 2011 17:30

Albo nawet taki mocny wiklinowy, pełno tego teraz :) Dobry pomysł Ninek.
Anonymous - Śro Cze 01, 2011 17:36

haaah, ale mam wizję :D już wiem, jak to całe ustrojstwo zainstalujemy :D teraz tylko wyprawa do Praktikera po odpowiedni pojemnik i trochę śrubek, dobrze, że tuż obok jest zoolog to od razu kupię jej szelki :)

napaliłam się na maksa :D tylko gupek Błażej polazł do fryzjera prosto po pracy o czym oczywiście zapomniał mi wcześniej wspomnieć i teraz czekam na niego jak ta pipa i się wnerwiam, bo znając moje szczęście zaraz zacznie lać i nigdzie nie pójdziemy a ja będę przeżywać dopóki konstrukcja nie zostanie zainstalowana :evil:

normalnie aż się wam pochwalę fotami, jeśli to się uda i sprawdzi w praktyce :D

Ninek - Śro Cze 01, 2011 19:25

Ciesze sie, że pomogłam ;)
Anonymous - Śro Cze 01, 2011 19:53

japierdziu, oczywiście zdążyliśmy dojść do połowy drogi między blokiem a przystankiem i zaczeło lać na maksa :P zmokliśmy jak kury, ale wracamy obłowieni :D

koszt materiałów - 70zł:
- pudło plastikowe - no i oczywiście ja uważam, że powinno być większe, ale większe za bardzo wystawałoby z bagażnika, Muszon będzie musiała trochę spiąć zadek :P wchodzi w nie, jeszcze zamierzam jej doszyć miękką poduchę, żeby jej nie obcierało ani nie uwierało, no i czemu ten pies jest taki długi no :P ale mieści się, a to już sukces, siedzieć może swobodnie, jak się dobrze ułoży, to może nawet leżeć.
- 4 śruby do przymocowania na bagażnik
- 4 duże kątowniki jako podkładki do śrub mocujących
- śruby z oczkami, do których będzie przypinana w szelkach karabińczykami
- 4 mniejsze kątowniki jako podkładki na bok pudła pod śruby z oczkami
- 4 karabińczyki (i one w sumie były po 5 zeta/szt., więc 2 dyszki poszły na gupie karabińczyki)

do tego kupiłam jej nowe szkaradne niebieskie szelki :P są obrzydliwe, ale tylko te były w jej rozmiarze no i będzie je mieć tylko do roweru. doszyję do nich kawałki parcianej smyczy, na której będą karabińczyki do przypięcia jej. borze, ale mam wizję :D Błażej oczywiście podchodzi mniej entuzjastycznie :P

sachma - Śro Cze 01, 2011 20:55

mataforgana, jak zrobicie to daj zdjęcia! oczami wyobraźni widzę, ale mam kiepską wyobraźnię :P
Ninek - Śro Cze 01, 2011 21:00

Też czekam na zdjęcia zapakowanego psa :mrgreen:
Biała - Śro Cze 01, 2011 21:13

W sb startowałyśmy z Uri czysto rekreacyjnie w zawodach frisbee :)
Była to dla nas 100% zabawa :D
38 na 48 :mrgreen:

sachma - Śro Cze 01, 2011 21:18

och gdyby mój w ogóle chciał łapać talerz... Lenny preferuje łapanie piłek :D

gratuluje wyniku :)

Biała - Śro Cze 01, 2011 21:28

sachma, no to flyball :mrgreen:
Ninek - Śro Cze 01, 2011 21:36

Jak można zmęczyć spaniela? :P
Są jakieś sporty, w których sie dobrze spisują? Bo ten dziad mi zamęczy suke. Gdybym go chociaż miała gdzie puścić luzem, to byłoby łatwiej...

Czekam na aktywacje konta na www.spaniele.pl już 4 dni i nic :/

Sysa - Śro Cze 01, 2011 21:40

Biała, gratulacje ! Super zdjęcia! :)