To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Polecani - [polecam] [Warszawa] MedicaVet

susurrement - Pią Cze 03, 2011 02:18

Off-Topic:
dharma, widzisz.. ludzie niestety nie widza bardzo wielu rzeczy; tego co robimy, jak potrafimy sie poswiecac i ile serca w to wkladamy. i kogo by np obchodzilo, ze ja dopiero wrocilam z lecznicy do domu? nikogo. taka przykra prawda.

Wilga - Pią Cze 03, 2011 12:02

Niektórzy to doceniają. Ja mając dr. Rzepke blisko byłam przeszczęśliwa bo wiedziałam że w razie jakiegoś wypadku prawdopodobnie "zdążę" a że ona nigdy nie odmawia w nagłych wypadkach nie zależnie ilu ma pacjentów.....Teraz nie będzie tak dobrze ale damy radę :)
sawczenko - Pią Cze 03, 2011 13:34

hahahaha, fretki wpadły i porządek w szczurach zrobiły :lol:
babyduck - Wto Cze 07, 2011 22:00

Pytanie do osób zorientowanych w cenniku - ile może kosztować w medicavecie wycięcie guza spod skóry + kastracja + leki + histopatologia?
Bel - Wto Cze 07, 2011 22:19

babyduck, kastracja zwykła 100zł, na wziewnej 150, wycięcie guza 180- bez komplikacji, leki (zależy co więc tu Ci cennika nie podam), histo- 60 albo 70 nie pamiętam..
babyduck - Wto Cze 07, 2011 23:01

Ale jak się robi dwa w jednym (guz + jajka) to chyba będzie liczone inaczej? A o leki chodziło mi pokastracyjne, więc zakładam, że są wliczone w cenę.
susurrement - Śro Cze 08, 2011 00:09

babyduck, najlepiej zadzwon do lecznicy i bezposrednio zapytaj ;)
Bel - Śro Cze 08, 2011 00:12

babyduck, jak kastrowałam Noela, zapłaciłam za wziewną 79(kastracja samca)+50(narkoza wziewna)+materiały co wyszło 157 łącznie czy 159 plus jeszcze leki i nie były wliczone w cenę... :/ najlepiej zadzwoń
Anonymous - Śro Cze 08, 2011 06:30

babyduck, w Animie Ania jest jeszcze we wtorki i soboty. :)
quagmire - Śro Cze 08, 2011 07:41

W MedicaVecie leki nie są wliczone w cenę kastracji, ale to jest jakieś 9-11 zł.
Wycięcie dwóch guzków u Ryja (w tym jeden taki naskórny tylko, a drugi trudny) i histo kosztowało mnie jakieś 270 zł.

babyduck - Śro Cze 08, 2011 07:46

Viss, ale mówiła, że w Animie już nie będzie robiła zabiegów, bo we wtorki sala zabiegowa jest zajęta przez dr Ratajską. :( Nie wiem jak z sobotami.
Hanka_i_Medyk - Śro Cze 08, 2011 07:47

To ja teraz dodam parę groszy od siebie po wczorajszym zabiegu Gai w MedicaVet. Była kastrowana i miała usuwany z okolicy pachy guz z naciekiem mleka. Zabieg w narkozie wziewnej.

Opiekę miała super, dostała piękny kołnierz, komplet strzykawek z antybiotykiem na 7 dni (Oxytetracyklina, podawanie 2x dziennie; doktor chciała uniknąć drogi przez układ pokarmowy, żeby nie obciążać), Tolfinę i proszek do sporządzania papki odżywczej (za cholerę nie pamiętam nazwy, ale działanie chyba analogiczne do NutriDrink).

Za wszystko, tzn. zabieg + wyprawka, zapłaciłam 220PLN.

Za samą kastrację (bez usuwania guzów, ale z wyprawką w postaci antybiotyku i Tolfiny) innej samicy w Ogonku zapłaciliśmy niedawno 360PLN, więc różnica jest.

quagmire - Śro Cze 08, 2011 07:59

Bo w Ogonku zabiegi są strasznie drogie (za kastrację samca w styczniu 2010 na normalnej narkozie i bez komplikacji zapłaciłam 180 zł).

Hanka_i_Medyk, to bardzo przyzwoita cena :)
Aczkolwiek ostatnio coś tam podrożało sporo i ceny zabiegów pewnie też wzrosną.
Ale stali pacjenci mogą liczyć na zniżki.

Bel - Śro Cze 08, 2011 07:59

Hanka_i_Medyk napisał/a:
proszek do sporządzania papki odżywczej
zapewne sinlac ;) dostępny w prawie każdym supermarkecie i rossmannie a bardzo przydatny :DD
Hanka_i_Medyk - Śro Cze 08, 2011 08:04

believe_86 napisał/a:
Hanka_i_Medyk napisał/a:
proszek do sporządzania papki odżywczej
zapewne sinlac ;) dostępny w prawie każdym supermarkecie i rossmannie a bardzo przydatny :DD

O, tego nie wiedziałam :) Dziękuję bardzo.