To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro

Sysa - Wto Cze 22, 2010 15:37

alken napisał/a:
Sysa ale te informacje pochodzą ze strony internetowej (a to o hodowlach zrzeszonych z maila), nie z aukcji.

Aaa, przepraszam, umknęło mi :oops: Ale to wtedy może jakby się komuś chciało chociaż postraszyć ją sądem?
Moja znajoma hodowczyni psów, jak przeczytała na stronie jakiegoś pseudo, ze się powołuje na psy z jej hodowli na swojej stronie, to do niego zadzwoniła, ze sobie tego nie życzy i że wyciągnie odpowiednie konsekwencje, jeśli jej hodowla ze strony nie zniknie. Podziałało.
Choć w przypadku tej pani wszystko jest mozliwe :roll:

alken - Wto Cze 22, 2010 15:51

no widzisz, tylko że ona nie wymienia żadnej nazwy hodowli na stronie, ani nie pisze że pochodzą z hodowli "zrzeszonych". pisze za to, że nie pochodzą z hodowli domowych ani ze sklepów. czyli idąc tym tokiem rozumowania, skoro nie z domowych, to znaczy że z innych. a jakie są inne? są zrzeszone. ona nie jest zrzeszona ale także nie nazywa siebie hodowlą domową, tylko "amatorską". według takiego podziału enigmatyczne zdanie "pochodzą z hodowli z Polski i Czech" może oznaczać zarówno "pochodzą z zrzeszonych hodowli" ale także "pochodzą z hodowli w stylu jej hodowli". nie wiem od kogo ona może mieć szczury. może od hodowli takich jak hodowla Karli?
Niamey - Wto Cze 22, 2010 15:52

Słuchajcie, a w jakiej kategorii zgłaszać ten wymyślony kolor? Niewłaściwa kategoria czy przedmiot naruszający zasady? I jeśli tak, to którą zasadę? Może niech więcej osób zgłosi :)
alken - Wto Cze 22, 2010 15:57

ja nie wiem jak to wygląda w formularzu bo nigdy nie zgłaszałam niczego na all ale jest to "przedmiot niezgodny z opisem"...to może przedmiot naruszający zasady?

edit: a ktoś wie jak nazywa się prawdziwa odmiana tego szczura?

nezu - Wto Cze 22, 2010 16:03

<edit> odmiane podam na pw ;p

mozecie tez napisac ze jest chory, zdrowe zwierze ze standardowa sierscia i w tym wieku nie powinno miec lysego brzucha, a on ma.

Niamey - Wto Cze 22, 2010 16:10

tylko tam jest taki standardowy opis, bez możliwości napisania informacji od siebie :? A swoją drogą, to może lepiej nie piszmy, jak to naprawdę odmiana, bo po co komuś ułatwiać życie ;)
alken - Wto Cze 22, 2010 16:11

nezu napisał/a:
l
mozecie tez napisac ze jest chory, zdrowe zwierze ze standardowa sierscia i w tym wieku nie powinno miec lysego brzucha, a on ma.

może on jest taki "pseudorexowaty" już widziałam takie szczury z pseudo że niby mają standardową sierść i im się pojawia np. placek sierści takiej jak ma rex albo jakieś przełysienia.

nezu - Wto Cze 22, 2010 16:13

to kwestia niedozywienia lub zlej diety raczej niz innego typu siersci...

niamey, masz racje, jak ktos chce zglosic to allegro, podam odmiane na pw.

alken - Wto Cze 22, 2010 16:17

ja nie wiem co tam pozaznaczać w tym zgłoszeniu, nic mi nie pasuje typowo, nie ma kategorii produkt niezgodny z opisem.

produkt nieoryginalny to na bank jest :P ;)

baradwys - Wto Cze 22, 2010 16:24

Off-Topic:
Niamey, w górnym prawym rogu masz "zgłoś naruszenie zasad", następnie masz informacje i napisy:
* Jeżeli chcesz opisać problem dokładniej lub zgłoszenie dotyczy Użytkownika, a nie przedmiotu, kliknij tutaj.
* Jeżeli podejrzewasz, że Sprzedający może nie wysłać przedmiotu po wpłacie, kliknij tutaj.
* Jeżeli masz pytanie dotyczące obowiązujących na Allegro zasad, kliknij tutaj.
kilkasz w pierwsze :)
spokojnie klikasz dalej
następnie formularz
i piszesz :)
nie zapomnij skopiować numeru aukcji :)

Niamey - Wto Cze 22, 2010 17:11

zrobione ;) i Was też zachęcam :P
Mao - Wto Cze 22, 2010 17:17

Nie wiem, czy to cokolwiek by dało, ale może nie zaszkodziłoby np. na stronie SHSRP umieścić informację zaprzeczającą takim pomówieniom. A wysłac do niej wiadomość zawsze można.
Jestem może i naiwna, ale takie coś wręcz mnie brzydzi :/ Nie rozumiem, jak tak można i nie powiem gdzie mam tłumaczenie typu "reklama dźwignią handlu". Czy to chodzi o źródło szczurów, czy o same szczury.
Ogólnie to ogłoszenie to po prostu jedna wielka żenada; nie wiem, kto się na to łapie, ale serdecznie mu współczuję.

alken - Pią Cze 25, 2010 22:39

mam pytanie do hodowców. czy była w SHSR ("zanim formalnie przybrało obecną postać") osoba z Wrocławia, która już nie jest zrzeszona?
nezu - Pią Cze 25, 2010 22:45

<edit>
Wolę dać to w pw.

Ogoniasta - Czw Wrz 23, 2010 00:27

Pojawił się znowu hodofffca na allegro...nie podam linku, ale wystarczy wyszukać gryzonie-Wrocław...spora oferta u tego pana i jakie wymyślne szczury!! :shock: Same rzadkie okazy!!

Napisałam....dostałam odpowiedź, że jak coś mi nie pasuje to mam zgłosić naruszenie zasad. :wink: Tak też zrobię... ;)

Zapraszam do współpracy!! :wink: