To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XXI

Layla - Pon Gru 07, 2015 18:18

Off-Topic:
wilczek777, moje oczy krwawią jak widzą ;(

Gamabunta - Pon Gru 07, 2015 21:55

Ludzie są niepoważni. Zamarznięta i cała mokra sunia shih-tzu pod brama do klatki schodowej. Podeszłam do niej, wymacałam adresatke na obroży, zobaczyłam numer mieszkania, dzwonie domofonem - nic. Stoję i czekam. Po jakimś czasie pojawia sie jakiś gówniarz i patrząc na mnie jak na idiotkę mówi do psa "chodź", idą pod mieszkanie numer 3. Mówię do niego, że na adresatce jest 5. Nic, żadnego spoko, dzięki, pocałuj sie w dupe, nic.
Luinin - Czw Gru 10, 2015 16:07

Powiedzcie mi proszę... Co do jasnej choinki jest takiego niezwykłego w dwóch dużych psach chodzących na obroży, na luźnej smyczy i nie biorących jedzenia od obcych?

Już 8ma osoba w tym tygodniu mnie pyta jak to możliwe a ja się zastanawiam w jakim świecie żyję

Tzn wiem, odnośnie nie brania jedzenia od obcych to już się nasłuchałam że pewnie prądem je traktowałam/biłam/kazałam komuś pobić... Zwłaszcza ze Landek niezbyt lubi jak ktoś obcy się ku niemu z łapami pcha

noovaa - Czw Gru 10, 2015 17:33

Luinin, mamy erę niewychowanych maskotek i dużych psów ponad możliwości opiekuna. Dobre 80% psów ma braki w wychowaniu i socjalizacji, więc widok ciągnącego, drącego ryja na wszystko psa, jest już bardziej "normalny" niż widok psów ułożonych .. i to jeszcze dwóch obok siebie.
noovaa - Pią Gru 11, 2015 18:05

Czekamy na lato ;)

wilczek777 - Nie Gru 13, 2015 18:28

Luinin zgadzam się z opinią noovaa. Grzeczny pies już jest łał a nie daj borze lesisty cłucha się i umie sztuczkę to od razu klękajcie narody. W porównaniu do większości psów to serio robi wrażenie.

noovaa tak to sobie można czekać ;)

Luinin - Nie Gru 13, 2015 19:23

Moje krwiożercze bestie: Mister Landek i Golden vel Szkodnik (tu ma 3 miesiące dlatego taki kurdupel :P )

No i Chupacabrą też potrafimy być :P

wilczek777 - Nie Gru 13, 2015 19:54

Luinin o jakie to psisko wielkie!
Luinin - Nie Gru 13, 2015 20:05

wilczek777 Oj tam taki sobie Landek :D 64 kilo niedźwiedzia :D
noovaa - Nie Gru 13, 2015 20:28

A ja sobie wymyśliłam i po nowym roku zapisujemy się z Lilokiem na szkolenie ^^ . Jej z pewnością przyda się więcej czasu z psami i nauka skupienia, a mi podpowiedzi praktyczne jak z nią rozmawiać... Poza tym mi się nudzi, chętnie gdzieś się wyrwę =] .
Luinin - Nie Gru 13, 2015 20:45

Ja byłam z Landkiem na kursie ratownika wodnego, gdyby psy mogły mówić nasza rozmowa wyglądała by tak:

[Ja] Baffik! Ratuj!

[Baffik] *podchodzi do wody, macza łapę* Ale mamo... ta woda jest zimna... i mokra... A może on się już utopi nim ja do niego dopłynę? I wtedy zmęczę się na darmo?

Cóż... zrezygnowaliśmy :lol:

noovaa - Nie Gru 13, 2015 21:38

Luinin, ja planuję najprostsze szkolenie :P .. Ostatecznie i mi się przyda, nie bardzo umiem być stanowcza i zrozumiała dla psa, mimo że Lilo umie sporo.
Luinin - Pon Gru 14, 2015 10:22

No... przy piątym psie to już myślę ze mogę powiedzieć że minimalne doświadczenie już mam jeśli chodzi o szkolenia i teraz szkolę sama. Jedyny problem to taki że to ja się "pastwię" nad psami a mama mi je rozpuszcza :twisted:

A Baffik ma po prostu temperament typowego molosa. On ma czas, wszystko zrobi powoli, majestatycznie z wielką łaską wypisaną na paszczy, ale zrobi :lol: Border Collie znajomej trzy razy zdążył zrobić "do mnie" i "na miejsce" oddalone o 10 metrów w tym samym czasie co Baffik majestatycznie i dumnie podszedł do mnie i usiadł patrząc mi głęboko w oczy z miną "no to teraz daj żreć bo MI SIĘ NALEŻY" :lol:

ema0505 - Pon Gru 14, 2015 13:54

Luinin, jakie świetne psy :D
Karena - Pon Gru 14, 2015 14:01

Świetny niedźwiedź :serducho: Uwielbiam duże kudłacze :mrgreen: