To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. VI

smeg - Wto Paź 15, 2013 20:40

Jeszcze nie ma imienia, zastanawiamy się intensywnie :D Przygarnęliśmy malucha z fundacji Kotikowo :) Ma ok. 3 miesiące.

Oluś - Wto Paź 15, 2013 20:41

smeg, piękne tygrysiątko :serducho:
NinaWi - Wto Paź 15, 2013 21:03

O jaki słodziak :serducho: :serducho:

Ja mam w końcu barfny kalkulator. Sporo się dzięki niemu dowiedziałam.

mmarcioszka - Wto Paź 15, 2013 21:05

smeg, jaki piękny, zazdroszczę :serducho:
nezu - Wto Paź 15, 2013 21:29

klaaaasyk :serducho: :serducho: :serducho: :serducho:
limomanka - Wto Paź 15, 2013 22:26

Jaaaaaki piękny maluszek :serducho: Właśnie takiego - jak to nazwała nezu - klasycznego tygryska zawsze chciałam.
A ja mam koty wychodzące blisko domu, do piwnicy i na fiślę i nie bojące się wielkiego Freulowego piesa :mrgreen:

klauduska - Wto Paź 15, 2013 22:29

limomanka napisał/a:
klasycznego tygryska zawsze chciałam

Będę takie pewnie miała w miocie Tory :twisted:

limomanka - Wto Paź 15, 2013 22:31

klauduska, z chęcią, ale na razie nas nie stać na hodowlanego kiciaka. I chyba na trzeciego kota w ogóle.
smeg - Śro Paź 16, 2013 09:42

Dziękujemy za komplementy :mrgreen: Kocię dziś miałczało całą noc, dopóki nie odkryło, jak wejść do nas na łóżko - po drabinie na antresolę. Szkoda, że dopiero nad ranem :P Jest mega towarzyski, chodzi za nami krok w krok, mruczy jak traktor i ciągle się tuli i łasi :serducho: Serce mi się krajało, jak musiałam go dziś zostawić samego wychodząc do pracy, musimy jak najszybciej przygarnąć mu towarzystwo - mamy zaklepanego kociaka u kuzynki, ale ma dopiero 7 tygodni.
Ninek - Śro Paź 16, 2013 11:07

smeg napisał/a:
Serce mi się krajało, jak musiałam go dziś zostawić samego wychodząc do pracy,

Ja mam tak wychodząc nawet na ciut dłużej niż 'do sklepu'. Nie wiem co będzie jak znajdę pracę, zapłaczę się chyba, jak będę go musiała na 8h zostawiać ;(
A na towarzystwo niestety nie ma szans, musiałabym nie mieć szczurów.

Bulletproof - Śro Paź 16, 2013 21:56

smeg - jaki fajny tygrys :serducho: . Tygryski są fajne. :)
Też mam jednego, trochę podobnego ;) :

Cytat:
Kocię dziś miałczało całą noc, dopóki nie odkryło, jak wejść do nas na łóżko - po drabinie na antresolę. Szkoda, że dopiero nad ranem :P

Aż mi się przypomniało jak nasza zaskoczyła mnie kiedyś, bo się szykowałam, że przez pierwszą noc będzie rozpaczać. A ta nic. Ani trochę. Jakby u siebie była. :shock: Potem do łózka się wpakowała. Rano się budzę, odwracam głowę, a ta cwaniara wciśnięta w wąską szparę między nami, wyciągnięta jak sznurek, do góry brzuchem. :serducho: I śpi zadowolona. Tak zabawnie to wyglądało, że myślałam, że padnę ze śmiechu.

klauduska - Czw Paź 17, 2013 08:18

Bulletproof, a ty to raczej cętkowanego masz kociaka, a nie tygrysa ;)
nimka - Czw Paź 17, 2013 14:24

klauduska napisał/a:
Bulletproof, a ty to raczej cętkowanego masz kociaka, a nie tygrysa ;)

z ciekawości zapytam: co się wpisuje nierasowym "burasom" w umowach adopcyjnych, aby umaszczenie oddać możliwie poprawnie?
ja ostatnio wpisywałam czarny pręgowany, ale teraz to już nie wiem.

czym się różni pręgowany od cętkowanego i jak nazwać umaszczenie kota "burego" który ma bardzo mało widoczne prążki/cętki i po bokach kota jest prawie jednolity brąz (ten bury)?

a marmur to co w takim razie? 8)

smeg - Czw Paź 17, 2013 14:31

Mój jest właśnie określony przez panią z fundacji jako marmurkowy, tak ma też wpisane w umowie. Na zdjęciach, które wrzuciłam tego nie widać, bo na głowie jest zwyczajnie pręgowany, ale już grzbiet ma inny. Trochę jak tutaj: http://www.bengalski.koty...mage/bengal.jpg . U niego czarne futro jest czarne, nie takie przetykane agouti włoskami, jak u pręgowanych kotów.

Śmieszny jest, bo cętki u niego na jednym boku układają u się w okręgi i wygląda jak tarcza do rzutek :P Kupiłam mu tunel z zooplusa, który ma dokładnie taki sam deseń ( http://www.zooplus.pl/sho..._dla_kota/31490 ) i super do siebie pasują :lol:

mikanek - Czw Paź 17, 2013 14:31

Ja mam wpisane- pręgowany