To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. VI

agacia - Wto Paź 27, 2009 18:38

Husky też uchodzi za rasę "hypoalergiczną", ale wiadomo, że różnie z tym bywa. W każdym razie jakieś ziarenko prawdy chyba w tym jest, bo mama mojej koleżanki przy Azji nie kichała, chociaż na psy jest uczulona i przy innych reakcja była prawie natychmiastowa.
LunacyFringe - Wto Paź 27, 2009 18:39

AngelsDream, ona zupełnie nie wygląda jakby coś ją bolało, świruje jak zwykle. Dzisiaj już było w porządku, zobaczymy co będzie dalej. Czytałam , że u suk po sterylce zdarza się popuszczanie, ale regularne zlanie się ?:P Będziemy się obserwować...
Anonymous - Wto Paź 27, 2009 18:43

Wiem wiem, że to tylko "teoria" :wink: . Wymieniłam kilka maili z hodowcami, w tym z jedną panią, która hoduje tę rasę od wielu lat (30 bodajże) i powiedziała, że do tej pory miała tylko jeden przypadek alergii, chłopiec był uczulony tylko na jednego pieska, na resztę już nie. Oczywiście przed ewentualnym zakupem odwiedzę hodowlę z TŻtem i zobaczymy :wink:
AngelsDream - Wto Paź 27, 2009 18:46

LunacyFringe, to pewnie tylko wzmożona działalność nerek po lekach. My z tym powalczymy od jutra. :roll:
LunacyFringe - Wto Paź 27, 2009 18:54

AngelsDream, no to trzymam kciuki :kciuki:
babyduck - Wto Paź 27, 2009 20:05

sachma napisał/a:
u pudli sierść się tnie bo im rośnie całe życie, choć to że nie gubią też wydaje mi się ściemą
Bo jest. Majkowe włosy też znajdowałam na ubraniu czy dywanie, choć muszę przyznać, że bardzo mało.
nezu napisał/a:
Znam wiele bardziej kundlowatych w wyglądzie ras
No, np. entlebucher :] Uwielbiam sytuacje, kiedy idzie dwójka i jedno pyta drugiego cicho co to za rasa. A drugi, o ile nie wyskoczy z biglem, to mówi, że kundel. A nie można po prostu przyznać się, że się nie wie?
Tess - Wto Paź 27, 2009 20:21

A ja mam miniaturkę lassie, a niedługo będę mieć jeszcze kundelka. <kiwa poważnie głową>
sachma - Wto Paź 27, 2009 20:23

a ja będę miała pudla :P wszyscy wiedzą jak pudel wygląda :P :lol:

[ Dodano: Wto Paź 27, 2009 20:26 ]
Tess, a kiedy jedziecie? bo nie wiem kiedy zacząć męczyć o foty :twisted:

AngelsDream - Wto Paź 27, 2009 20:28

babyduck napisał/a:
A nie można po prostu przyznać się, że się nie wie?

Ale wg siebie on wie, co widzi, a widzi psa, który wygląda jednak dość kundelkowato. Póki nie ma ich siebie obok kilku, można się pomylić.

Tess - Wto Paź 27, 2009 20:40

sachma, tego nie wie nikt. Wszystko zależy od daleko mieszkającej Pani, która poszuka różnych Pań i Panów, potem jak się z którymś z nich dogadam, poczekam i pojadę. XD

[ Dodano: Wto Paź 27, 2009 20:42 ]
sachma, ale niektórzy za to kompletnie nie wiedzą, jakie pudle są i twierdzą, żę głupie itd. :<

sachma - Wto Paź 27, 2009 21:01

Tess, mi nie przeszkadza to co inni myślą :P mam ogromną nadzieję że mój nie będzie tym wyjątkiem który potwierdza stereotyp :P
quagmire - Wto Paź 27, 2009 22:02

sachma to byś musiała mieć strasznego pecha :P
pituophis - Wto Paź 27, 2009 22:06

Zastanawiam się, czemu pudle mają tak złą opinię - psy z pseudohodowli?

Tess, kiedy już kupisz to-o-czym-myślę, to wproszę się na mizianie. Głównie Ciebie - z radości, że to sprowadziłaś wygniotę Cię dokładnie :DD .

Strasznie fajne zwierzątko, o interesującej historii, rzadkie w Polsce, odtwarzane w zasadzie. Nic więcej nie powiem :)

sachma - Wto Paź 27, 2009 22:24

pituophis napisał/a:
Głównie Ciebie - z radości, że to sprowadziłaś wygniotę Cię dokładnie :DD .

zabiłeś mnie :rotfl:

pituophis napisał/a:
Zastanawiam się, czemu pudle mają tak złą opinię - psy z pseudohodowli?

a może bardziej to że kupują je ludzie, którzy chcą zabaweczkę a nie psa? może to wynika z wychowania.. ja widziałam wiele pudli które były szczekliwe i rzucały się na większe psy.. przeważnie były to pusie nusie i inne skarbeczki które nie były traktowane jak psy a jak laleczki.. ładnie uczesane ubrane w sukieneczki na złotych obróżkach..

Tess - Wto Paź 27, 2009 23:02

pituophis, skąd pomysł, że będzie to akurat to-o-czym-myślisz? Może będzie to zwyczajny pudelek, tylko z daleka? :P