Archiwum - Psiaki vol. VI
agacia - Wto Paź 27, 2009 18:38
Husky też uchodzi za rasę "hypoalergiczną", ale wiadomo, że różnie z tym bywa. W każdym razie jakieś ziarenko prawdy chyba w tym jest, bo mama mojej koleżanki przy Azji nie kichała, chociaż na psy jest uczulona i przy innych reakcja była prawie natychmiastowa.
LunacyFringe - Wto Paź 27, 2009 18:39
AngelsDream, ona zupełnie nie wygląda jakby coś ją bolało, świruje jak zwykle. Dzisiaj już było w porządku, zobaczymy co będzie dalej. Czytałam , że u suk po sterylce zdarza się popuszczanie, ale regularne zlanie się ?:P Będziemy się obserwować...
Anonymous - Wto Paź 27, 2009 18:43
Wiem wiem, że to tylko "teoria" . Wymieniłam kilka maili z hodowcami, w tym z jedną panią, która hoduje tę rasę od wielu lat (30 bodajże) i powiedziała, że do tej pory miała tylko jeden przypadek alergii, chłopiec był uczulony tylko na jednego pieska, na resztę już nie. Oczywiście przed ewentualnym zakupem odwiedzę hodowlę z TŻtem i zobaczymy
AngelsDream - Wto Paź 27, 2009 18:46
LunacyFringe, to pewnie tylko wzmożona działalność nerek po lekach. My z tym powalczymy od jutra.
LunacyFringe - Wto Paź 27, 2009 18:54
AngelsDream, no to trzymam kciuki
babyduck - Wto Paź 27, 2009 20:05
sachma napisał/a: | u pudli sierść się tnie bo im rośnie całe życie, choć to że nie gubią też wydaje mi się ściemą | Bo jest. Majkowe włosy też znajdowałam na ubraniu czy dywanie, choć muszę przyznać, że bardzo mało.
nezu napisał/a: | Znam wiele bardziej kundlowatych w wyglądzie ras | No, np. entlebucher Uwielbiam sytuacje, kiedy idzie dwójka i jedno pyta drugiego cicho co to za rasa. A drugi, o ile nie wyskoczy z biglem, to mówi, że kundel. A nie można po prostu przyznać się, że się nie wie?
Tess - Wto Paź 27, 2009 20:21
A ja mam miniaturkę lassie, a niedługo będę mieć jeszcze kundelka. <kiwa poważnie głową>
sachma - Wto Paź 27, 2009 20:23
a ja będę miała pudla wszyscy wiedzą jak pudel wygląda
[ Dodano: Wto Paź 27, 2009 20:26 ]
Tess, a kiedy jedziecie? bo nie wiem kiedy zacząć męczyć o foty
AngelsDream - Wto Paź 27, 2009 20:28
babyduck napisał/a: | A nie można po prostu przyznać się, że się nie wie? |
Ale wg siebie on wie, co widzi, a widzi psa, który wygląda jednak dość kundelkowato. Póki nie ma ich siebie obok kilku, można się pomylić.
Tess - Wto Paź 27, 2009 20:40
sachma, tego nie wie nikt. Wszystko zależy od daleko mieszkającej Pani, która poszuka różnych Pań i Panów, potem jak się z którymś z nich dogadam, poczekam i pojadę. XD
[ Dodano: Wto Paź 27, 2009 20:42 ]
sachma, ale niektórzy za to kompletnie nie wiedzą, jakie pudle są i twierdzą, żę głupie itd.
sachma - Wto Paź 27, 2009 21:01
Tess, mi nie przeszkadza to co inni myślą mam ogromną nadzieję że mój nie będzie tym wyjątkiem który potwierdza stereotyp
quagmire - Wto Paź 27, 2009 22:02
sachma to byś musiała mieć strasznego pecha
pituophis - Wto Paź 27, 2009 22:06
Zastanawiam się, czemu pudle mają tak złą opinię - psy z pseudohodowli?
Tess, kiedy już kupisz to-o-czym-myślę, to wproszę się na mizianie. Głównie Ciebie - z radości, że to sprowadziłaś wygniotę Cię dokładnie .
Strasznie fajne zwierzątko, o interesującej historii, rzadkie w Polsce, odtwarzane w zasadzie. Nic więcej nie powiem
sachma - Wto Paź 27, 2009 22:24
pituophis napisał/a: | Głównie Ciebie - z radości, że to sprowadziłaś wygniotę Cię dokładnie . |
zabiłeś mnie
pituophis napisał/a: | Zastanawiam się, czemu pudle mają tak złą opinię - psy z pseudohodowli? |
a może bardziej to że kupują je ludzie, którzy chcą zabaweczkę a nie psa? może to wynika z wychowania.. ja widziałam wiele pudli które były szczekliwe i rzucały się na większe psy.. przeważnie były to pusie nusie i inne skarbeczki które nie były traktowane jak psy a jak laleczki.. ładnie uczesane ubrane w sukieneczki na złotych obróżkach..
Tess - Wto Paź 27, 2009 23:02
pituophis, skąd pomysł, że będzie to akurat to-o-czym-myślisz? Może będzie to zwyczajny pudelek, tylko z daleka?
|
|
|