Archiwum - Psiaki XIX
noovaa - Sob Paź 25, 2014 18:52
EEEeee tam! nie ma nic fajniejszego niż przegonienie psa mopem do wanny
Ninek - Sob Paź 25, 2014 19:55
Dla odmiany Fox w tej kwestii to 100000% psa. Kocha wodę, nie ominie żadnej kałuży, uwielbia przebiec po głębokim błocie, zeżre wszystko co śmierdzi i zawsze znajdzie coś, w czym można się wytarzać Żeby było milej ma białe i bardzo okazałe futro na łapach Dobrze, że grzecznie znosi kąpiele bo jest prany minimum raz w miesiącu (nie żebym chciała go tak często kąpać ale to konieczność).
Lavi - Sob Paź 25, 2014 20:05
Astro też brudzić się uwielbia. I kopać norki, szczególnie jak jest mokro i może cały oblepić się piachem
noovaa - Sob Paź 25, 2014 20:06
Lilo nie lubi pływać, ale położyć się w kałuży ( a mamy takie stałe kałuże na boisku, żeby ich nie było musi być sucho i skwar co najmniej 7 dni ) po zabawie uwielbia. Wczoraj, oczywiście pobiegła do tej kałuży ... bo napić się po bieganiu... ZONKa zaliczyła strasznego, jak wleciała na środek i jej się łapy wszystkie na lodzie rozjechały
mmarcioszka - Sob Paź 25, 2014 21:40
Czarek bawi się na full bez hamulców tylko zimą, w śniegu, zaspach, więc się nie brudzi Są tego plusy, tylko raz go kąpałam i to tylko z ciekawości, czy jest usyfiony - nie był.
Oli - Nie Paź 26, 2014 00:45
mmarcioszka, husky mają samooczyszczające się futro jeśli nie są flejami błotnymi, to inny gatunek psa
mmarcioszka - Nie Paź 26, 2014 00:50
Oli, ostatnio doszłam do wniosku, że Czarek to wcale nie jest pies
wilczek777 - Nie Paź 26, 2014 09:29
Ja ubłoconego potwora wkładam do klatki a jakiś czas później wyciągam czystą sucz a cały syf zostaje na dnie. Na dodatek Nessie myje sobie łapy więc generalnie nie toniemy w piachu
mmarcioszka jak nie pies to co ?
Ninek - Nie Paź 26, 2014 09:40
| wilczek777 napisał/a: |
mmarcioszka jak nie pies to co ? |
Moja suka częściowo jest kotem. A częściowo upierdliwcem pospolitym
noovaa - Nie Paź 26, 2014 09:48
Ninek, turla piłki łapami, bawi się na leżąco, kocha ganiać za laserkiem z kotami, wygrzewa się w upalnym słońcu, pyskuje jak jej czegoś zabronisz, nie liże po twarzy ale za to przytula się obejmując łapkami szyję, a zawołana robi wszystko byś pomyślała że przyjdzie jak zechce?
Bo Lilo tak robi i się zastanawiam czy wie że jest psem
mmarcioszka - Nie Paź 26, 2014 12:16
wilczek777, taki bardziej kot. A w ogóle Czarek to po prostu Czarek
agacia - Nie Paź 26, 2014 13:32
Runa raczej omija kałuże, ale nie jest taka, że absolutnie nie wejdzie. Za to Bari chętnie wytapla się w błocie. Ja myślę, że on chciałby być czarny, a nie biały i dąży aby to osiągnąć
A ja dziś miałam spotkanie z "odważnym" jamniorem. Najpierw przyleciał do Runy niewiadomo skąd drąc japę i latając w koło, wiec stwierdziłam, że puszczę Runę do niego zamiast się z nią szarpać na krótkiej smyczy. Ona lubi takich chłopaków i potrafi się zachować Psiak się trochę zdziwił jak ze spokojem podeszła do niego, obwąchała go i chciała się bawić. Skończyło się na tym, że pies zaczął kwiczeć jakby go ze skóry obdzierali, chociaż Runa nawet go nie dotknęła i uciekł. Pewnie jego właściciel, którego widziałam gdzieś w oddali pomyślał, że Runa mu jego małego pieska morduje
Swoją drogą to Atos się starzeje i sam już wie, że nie ma siły na bieganie. Ostatnio nawet nie próbował sarny gonić, chociaż był bez smyczy.
Nakasha - Nie Paź 26, 2014 19:02
Szura, nie jestem fanką bedli, ale Twój jest uroczy.
Ninek, o matko. Bardzo współczuję.... a może pod Waszą nieobecność zostawiać Majkę w kagańcu fizjologicznym?....
| Cytat: | | cały syf zostaje na dnie |
Tia, w naszym wypadku jeśli nie zdążymy zamknąć sypialni, to cały syf ląduje na łóżku.
Nasze psy uwielbiają się brudzić. Uwielbiają pływać, tarzać się w piachu, kopać, tarzać się w błocie, tarzać się w gó...nie znalezionym przy drodze, biegać w kałużach, itp. Szczególnie uwielbiają być mega grzeczne cały spacer, a 10 min przed powrotem do samochodu/domu: uwalić się błotem, nawozem, wykąpać w kałuży i obtarzać w piachu.
Nakasha - Nie Paź 26, 2014 19:16
I trochę zdjęć.
Powiedzcie mi, jaki pies lubi być podnoszony? Nasz.
A tutaj - duże pieseły.
I mistrz drugiego planu
I zdjęcia ze spaceru:
wilczek777 - Nie Paź 26, 2014 19:36
Nakasha wzdychałam już na fb do fot
Pewnie pytałam już ale dla pewności - Shira ma krótszy ogon?
|
|
|