To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XI

pituophis - Sob Lip 30, 2011 21:01

http://sunanda-indy.blogspot.com/
AngelsDream - Sob Lip 30, 2011 21:03

Cytat:
http://3.bp.blogspot.com/.../sunandarun.jpg

:serducho:

agacia, a czemu kuchnia? Macie jakieś pomysły?

agacia - Sob Lip 30, 2011 21:36

Bo kuchnia najatrakcyjniejsza, a Runa lubi skakać po blatach natykając się po drodze na fajne do gryzienia przedmioty :roll: Ale oduczamy ją tego, bo niestety czasem jej się zdarza jak tez jesteśmy w domu :roll: A ze jest ciekawska i energiczna to wszystkiego musi spróbować i wszędzie wetknąć nos. Ale jest coraz lepiej i na pewno dużo daje to, że regularnie zaczęła pracować przy rowerze i energie, której ma mnóstwo, może wyładować w ten sposób. Lipiec w tym roku łaskawy pod względem pogody to możemy sobie jeździć wieczorami :)
AngelsDream - Sob Lip 30, 2011 21:45

agacia, ciekawe, a pogoda faktycznie do takiej pracy dobra, bo chłodno. :D
agacia - Sob Lip 30, 2011 22:06

Super jest i jak czytam w marudniku jak wszyscy na pogode narzekają to mi sie smiac chce, bo ja wole taka pogode jak upały. Przynajmniej zwierzaki się nie męczą i ja też :] Ciesze się, że Runie spodobało się bieganie przy rowerze i chętnie ciągnie.
Oli - Sob Lip 30, 2011 23:19

agacia napisał/a:
bo ja wole taka pogode jak upały
ja upałów też nie lubię, ale bardziej nie lubię deszczu :/ jakby nie padało to ja bym nie marudziła
Bel - Nie Lip 31, 2011 00:59

To mój pies jest jakiś dziwny bo woli upał niż taką pogodę xD
Ledwo ją ciągnę za sobą na sika i czym prędzej hrabianka do domu wraca bo przecież omójboże łapy mokre! :lol:

Oli - Nie Lip 31, 2011 01:06

mam to samo z Korą, wlecze się za mną z miną "musisz mnie tyle ciągnąć?", a ja nie mam wpływu na księcia naszego co to w deszcz, śnieg, grad spacerować musi i już, trzeba spacerować :? :lol:
Exogenesis - Nie Lip 31, 2011 09:39

Oli, Bel, Znam to, gdzież ja bym mogła sie zmoczyć? Jak siusia podczas deszczu to noge podnosi zeby jej tam tylko od trawy nie zmokło...
Fauka - Nie Lip 31, 2011 09:56

Wróciliśmy z Larym z Konina, niby nic specjalnego tam nie ma ale są tereny spacerowe, takie super wypasione że chodziliśmy tam godzinami i się nie nudziło ani mnie, ani psu - tylko chłopu.
Jechaliśmy tam autem, niestety drogę powrotną musieliśmy spędzić w pociągu, to była moja pierwsza podróż z psem pociągiem. I jak dobrze mieć labradora! w takich sytuacjach mój pies ma znaczne fory tylko dlatego, że jest labradorem i musi być pluszakiem, ale tak jest. Był w halterze bo w kagańcu stanowi większe ryzyko niż bez niego - moja wina, nie nauczyłam go. Chwilę podróży spędziliśmy po staropolsku - pod kibelkiem ale cudem znalazły się 3 miejsca wolne, jak się potem okazało osoby jadące tam były psiolubne. Wchodząc do przedziału Lary z każdym się przywitał w sposób kulturalny i położył się, jednej dziewczynie bardzo się podobał to wykorzystywał swój urok, przytulał się do niej, kładł jej łeb na kolanch a ona go chętnie miziała. Oboje byli zachwyceni ;)
Później nasz przedział całkowicie się zwolnił i mieliśmy go dla siebie, pełen komfort. Jakaś mała dziewczynka co chcilę przybiegała i przytulała nos do szyby i pukała do LArego a on wtedy też przytulał nos do szyby i merdał ogonem. Ostatecznie wyszłam i pozwoliłam się jej z nim pobawić a ona uroczo wołała "Jaji!". Nie było tak źle chociaż na podróż nad morze pociągiem bym się nie zdecydowała z prostej przyczyny - nie wiadomo czy tej podróży nie spędziłabym pod kibelkiem z psem.

A taki był szczęśliwy -

Martuha - Nie Lip 31, 2011 13:57

Fauka, zazdroszczę takiej podróży pociągiem.Ja jak kiedyś jechałam z Devilem,jak go adoptowalam to nie wpuścił konduktora do przedziału :roll: Mój pies mnie dobija,jak wychodzę z domu i wracam to mój piesio leży na łóżku z moimi wszystkimi butami i tak śpi,tak jest każdego dnia od jakiś 5 lat :lol:
babyduck - Nie Lip 31, 2011 16:39

Sorgen napisał/a:
Ładna obroża ale cena mnie zabiła.
No ale to Hunter. Mam teraz Hunter Swiss i jakość jest zdecydowanie inna niż skór Chaby i Dingo. Jakość skóry, szycie, mocne elementy metalowe - no każdy element jest dopracowany i wart swojej ceny.
agacia - Nie Lip 31, 2011 17:48

Jak kiedys czesto jezdzilam z Azja(husky) pociagami to nas czesto ludzie zapraszali do przedzialu :) Raz nawet ludzie jakiejs kobitki nie wpuscili, bo pies tez ma bilet i musi miec wygodnie :mrgreen: A najlepiej bylo jak jeszcze jezdzilam ze znajoma z 2 malamutami. Nikt sie do nas nie dosiadal i mialysmy przedzial tylko dla siebie :mrgreen:
PALATINA - Nie Lip 31, 2011 21:51

babyduck napisał/a:
Sorgen napisał/a:
Ładna obroża ale cena mnie zabiła.
No ale to Hunter. Mam teraz Hunter Swiss i jakość jest zdecydowanie inna niż skór Chaby i Dingo. Jakość skóry, szycie, mocne elementy metalowe - no każdy element jest dopracowany i wart swojej ceny.

Dzięki za opinię, bo już mnie zaczęła lekko boleć ta cena.
A ciągle kusi smycz do kompletu, ale to najwyżej kiedyś w dalszej przyszłości.
Najpierw wypróbuję obrożę. Już nie mogę się doczekać! :mrgreen:

Sorgen - Pon Sie 01, 2011 01:36

Nie no ja rozumiem że za pewną jakość się płaci. Z tym że ja niemal każdą sumę tylko na Rogzy mogę wydawać bo wpadłam po uszy w zbieranie tych obroży :roll:
Sobie nic nie kupię a suka dostaję kolejną zupełnie zbędną obrożę :oops: