Archiwum - [Szczecin/Poznań] DT dla dwoch/jednej samiczki PILNE
Naciol - Wto Wrz 02, 2014 20:06 Temat postu: [Szczecin/Poznań] DT dla dwoch/jednej samiczki PILNE 1. Liczba szczurów do oddania: 2
2. Płeć szczurów: samice
3. Wiek szczurów: ponad 2 lata v(Freya) i 1,5 roku (Caelestis)
4. Miasto: Szczecin lub Poznań
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast:
w granicach rozsądku ;)
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: Freya ma wyciętą końcówkę ogona, ale poza tym są zdrowe :)
7. Charakter, usposobienie szczurów: Obie kontaktowe, Freya dość niezależna, bardzo lubi rozrabiać i biegać, a Caelestis lekko w swoim świecie ;p za dzieciaka była odważna, jednak jej przeszło i jest teraz lekko wycofana, bardzo spokojna, ale za to lubi lizać po dłoniach w ramach wdzięczności za mizianie :)
8. Stosunek szczurów do człowieka: obie były swego czasu mizialskie, jednak od dłuższego czasu nie mogę z nimi przebywać, bo nabawiłam się uczulenia na szczury, wycofały się trochę, ale szukają kontaktu z człowiekiem
9. Stosunek do innych szczurów: Freya jest dominująca, a Caelestis uległa i lekko wycofana społecznie ;) moje szczurzyce chyba ją zdominowały, lubi przebywać sama w klatce, choć też często razem z nimi śpi wtulona.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Po 7 latach ze szczurami nabawiłam się na nie uczulenia, a w październiku zaczyna się rok akademicki i nie mogę ich zabrać ze sobą, bo jeden pokój z nimi niestety odpada. Już samo sprzątanie klatki jest dla mnie sporym wyzwaniem, a pogłaskanie skutkuje swędzeniem :/
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia:
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek:
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: klatka dla dwóch samiczek, miski, poidła, jeszcze mam dwie półki Ferplasta, poobgryzane i zasikane ;) Ale też mogę oddać
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: wolałabym razem, choć jeśli ktoś chciałby jedną samiczkę, to Freya może iść do innych szczurów, jest dość dominująca, ale myślę, że potrzebuje silnego autorytetu ;) U mnie 3 młode panienki zaakceptowała bez żadnych konfliktów. Caelestis wtedy by wróciła do Nakashy
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: dobre serce przede wszystkim, odpowiedzialność. Musi być też zaakceptowany przez Nakashę
16. Zdjęcia szczurów: nie mam obecnie, bo komputer na którym miałam ma wirusa, więc wrzucę stare:
Freya
Caelestis zdjęcia jak była malutka są tutaj: http://forum.szczury.biz/...p=846675#846675
17. Kontakt: telefon 501 962 122, facebook https://www.facebook.com/nacioluu lub mail nacioluu@tlen.pl
18. Kilka słów o szczurze:
Naciol - Czw Wrz 11, 2014 11:13
Hop hop, mysiaki naprawdę szukają domu Koniec września wyjeżdżam i nie będę w stanie się nimi opiekować.
Mogę dowieźć dalej, praktycznie cała Polska, tam gdzie dojedzie jakiś PKS czy też pociąg.
Jabloncius - Czw Wrz 11, 2014 18:50
A sama Caelestis wchodzi w rachubę?
MyDestiny - Czw Wrz 11, 2014 20:44
Wziełabym, ale boje się czy dogadają się z moją prawie 2 letnia samiczką.... Chce dla niej młodziaki.
Karena - Czw Wrz 11, 2014 20:46
MyDestiny, http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=16790
MyDestiny - Czw Wrz 11, 2014 20:55
Karena widziałam ... problem w tym , że nie chce zaklepywać szczurka na za 2-3 tygodnie...bo nie wiem czy nie znajdę czegoś wcześniej. Mój Siwus płacze nocami... nie wiem czy dotrzyma te tygodnie... Ona jest strasznie samotna... a mimo mojego wstawania w nocy,głaskania i ogólnego wsparcia...no nic się nie zmienia.
Pyl - Czw Wrz 11, 2014 21:06
MyDestiny, jeśli nie przerażają Cię czerwone oczka to jest sporo labikowych dziewczynek do oddania od zaraz. Pisz do Starszej Pani - ona ma kontakt do osoby z Vivy zajmującej się tym tematem.
Naciol - Sob Wrz 13, 2014 15:34
MyDestiny, nie jestem w stanie powiedziec czy sie dogadają Freya jest dość charakterna, ale z drugiej strony ponad rok temu zaakceptowała 3 mlode panny. Bylo troche szarpaniny, ale nigdy nie jestesmy w stanie tego przewidzieć
W razie czego do Trójmiasta moglabym je podrzucic
Jabloncius, raczej nie, bo gdyby znalazł sie dom dla Freyi, to Nakasha moze wziac Caelestis do siebie, ale to musialabys sie dogadać z Nakasha. Z tym, ze ja nie chce zostawiać samej Freyki, a jak ktos wezmie Caelestis, a potem znajdzie sie osoba, ktora by chciala zaadoptować dwie szczurzyce?
Naciol - Śro Wrz 17, 2014 22:44
Halo halo, moze ktos jednak? Koniec wrzesnia wyjeżdżam i naprawde nie będę w stanie sie nimi opiekować, mieszkanie w jednym pokoju z nimi odpada a w domu u mnie się nimi nikt nie zajmie, bo sie boja szczurów
Moze byc nawet na tymczas w poszukiwaniu stałego domu, będę bardzo wdzięczna i oczywiście będę pomagać w dalszym szukaniu!
Naciol - Wto Wrz 23, 2014 16:38
Podrzucam, bo w niedziele wyjezdzam i do tego czasu musze im znalezc chociaz DT. Domek moge wspomagac finansowo za zycia myszakow! Zwlaszcza tymczasowy.
Prosze, mam coraz mniej czasu Caelestis najwyzej pojedzie do Nakashy.
yumeha21 - Wto Wrz 23, 2014 16:40
Jeśli znajdziesz możliwość transportu do Białegostoku to zajmę się nimi. Mam za miękkie serducho.
pszczoła - Śro Wrz 24, 2014 13:54
Naciol, pytałaś na fejsbukowych grupach szczurzych? Pisałaś do osób na Allo z Poznania i Szczecina, coby mogli chociaż wziąć na DT?
Naciol - Śro Paź 01, 2014 12:33
do zamknięcia
|
|
|