Zachowanie, psychika i oswajanie - Słownik Szczurzego Języka - interpretacja zachowań
Justka1 - Pon Sty 15, 2007 16:36 Temat postu: Słownik Szczurzego Języka - interpretacja zachowań
W tym temacie umieszczamy zachowania szczurów i opis, co one oznaczają. Założony przez Maniak
Moj chlop meczy mi ciure ostatnio cichym mowieniem jej imienia przez kratki,a ta fuka na niego i chodzi po kratkach za nim.
Moj chlop nie zrobil jej nigdy krzywdy,ciura go nie gryzie jak ja wyjmuje z klatki.Ogolnie sielanka.Jak ja tak robie jak moj chlop,czyli szepcze przy kratkach jej imie to nie reaguje.
Dlaczego tak sie dzieje??Dlaczego na niego fuka??
Azi - Pon Sty 15, 2007 17:02
Ja bym zadała inne pytanie - po co on w ogóle ją złości? Mnie to jakoś nie śmieszy, ale może po protu zły dzień mam dzisiaj...
Fukanie kojarzy mi się jedynie z pokazaniem, że to terytorium szczura i żeby się trzymał z daleka. Ciebie traktuje jako stado, może nawet samicę alfa więc na Ciebie nie fuka.
Maniak - Śro Sty 24, 2007 21:18 Temat postu: Słownik Szczurzego Języka Bo ja to sobie tak siedziałam, i sobie myślałam że tak w ogóle to Pszczółka Maja to jest o mnie! No bo to takie małe szaleństwo z akcentem na drugiej sylabie od początku, (kabaret tych gości do Maraton Uśmiechu prowadza, szczerze nie lubie ale oni są fajni kabaret Szatle czy jakos tak nie wiem jak się pisze... ) i tak siedząc i myśląc, czego tu jeszcze nie ma a ze względu na tematykę powinno być, wymóżdżyłam sobie SSJ, w wykonaniu formowo-alloszczurowym tak więc Drogie Panie i Panowie wpisujcie tutaj różne zachowania typowe dla Waszch szczurów, żeby początkujący i C mniej wiedzieli co się dzieje
Piszmy więc zachowanie i to co według nas może to oznaczać
Merdanie ogonkiem, bądź jego końcówką - stes, lęk, niepewność, chęć ucieczki przed czymś duuużym i groźnym...
Fukanie - A pódzież Ty, bo jak nie to Ci kłaki z tyłka powyrywam, coś ala syczenie kota i warczenie u psa, mało przyjazne...
Stroszenie sierści - Jestem duuży i do jasnej anieli groźny, choć na takiego nie wyglądam...
Niski skrzek, pisk - Weź Ty sobie człowieku idź ja tu sobie smacznie śpie, a Ty mie bezczelnie budzisz...
Kontunuować proszę
Niuniak - Czw Sty 25, 2007 11:29
stawanie na tylnych łapkach (podczas szczurzych "bójek") - boję się ciebie ale jak bedzie trzeba to będę się bronić / ew. ja jestem większy i nie masz nademną przewagi
ps. a nie ma tu już takiego tematu?
Anonymous - Czw Sty 25, 2007 11:31
Zgrzytanie ząbkami - "O taak Głaszcz mnie jeszcze, i tam za uszkiem trochę..." / połączone z merdaniem ogonem - złość
Pulsowanie oczkami - szczur wybitnie szczęśliwy
Anonymous - Czw Sty 25, 2007 11:38
Pulsowanie oczami - również szczur zestresowany. Zauważyłam u moich dziewczyn jak jedziemy w transporterze do weta. Trudno wnosic, że to ze szcześcia.
Jest tez różnica w zgrzytaniu zębami. Raz oznacza to niezadowolenie (jak odbieram za duży kawałek jedzenia, to na mnie tak właśnie zgrzytają, pewnie szargają moje dobre imię ), raz szczęscie i dobrą zabawę.
Wicie ogonem - Juko wije także podczas zabawy.
PALATINA - Czw Sty 25, 2007 14:12
Off-Topic: | O! Toż to mój stary temat z pewnego forum trafił tu za mną ! |
Iskanie sie wzajemnie - zacieśnianie więzi w stadzie, okazywanie dominacji (ponoc dominant częściej iska niż bywa iskany - u mnie jest różnie. Choć moja śp.Zurka strzygła sierść innym szczurom na głowach i była wybitna dominantką).
wanna - Czw Sty 25, 2007 19:42
bieg w podskokach do właściciela i uciekanie - pobaw się zemną! Gonisz!
obgryzanie paznokci właściciela - troszke mi tu zawadzasz...
wysoki pisk lub krótkie wysokie popiskiwanie - ratunku!!!
Elbereth - Czw Sty 25, 2007 19:55
przymrużanie oczu - roooooooozkosz
Off-Topic: | MANIAK90 napisał/a: | kabaret Szatle czy jakos tak nie wiem jak się pisze... |
Chatelet . |
Mangusta - Czw Sty 25, 2007 20:05
rozpłaszczanie - no drap mnie drap mnie tak mi dobrze
wywalanie miski z jedzeniem - co ty mi tutaj za badziew dajesz?!
odpychanie twarzy właściciela łapami - ych! odejdź!
gryzienie ust właściciela - to zaraz, kto tu był właścicielem?
Niuniak - Czw Sty 25, 2007 23:50
z tym wywalaniem miski to tak nie do końca. u mnie wywalała jedna baba jedzenie żeby zwrócić na siebie moją uwagę - zwlaszcza jak ich nie puściłam wieczorem - lub za krótko byly.przestala dopiero jak klatka zrobiła się większa i miska cięższa -a jedzenie dostają ciagle to samo
Maniak - Pią Sty 26, 2007 00:34
lizanie palca- albo potrzebuje soli albo daj ci umyje te brudne paluchy
Anonymous - Pią Sty 26, 2007 11:21
MANIAK90, albo i okazywanie czułości Coś jak "dziękuję, że mnie drapiesz za uszkiem, ja Cię poliżę bo drapać nie umiem"
Maniak - Pią Sty 26, 2007 23:41
zgrzytanie ząbkami u moich- chyba oznacza ciekawośc, bardzo często kiedy czują coś innego albo są gdzieś indziej, można je usłyszeć
wanna - Sob Sty 27, 2007 12:46
MANIAK90 napisał/a: | kiedy czują coś innego albo są gdzieś indziej |
to chyba raczej niepewność
|
|
|