Archiwum - przygarnę młodą samiczkę ;) Bydgoszcz
MrsWetka - Nie Lis 04, 2012 17:15 Temat postu: przygarnę młodą samiczkę ;) Bydgoszcz Witam;) Chciałabym przygarnąć młodą niedominującą samiczkę. Najlepiej dumbo i rex, ale wygląd dla mnie nie jest tak ważny jak charakter:) , miło by było gdyby była typem pieszczocha;) Mam dwie dorosłe dziewczynki ( liczą ok.8 miesięcy). Szczurzynka miałaby u mnie dobrze, są codziennie wypuszczane, mają najlepsze dostępne karmy: versa lage, vitakraft emotion, beaphar, acana dla psów, specjalną wodę dla gryzoni, w najgorszym wypadku dostają wodę mineralną , no i pełno smakołyków do dyspozycji.
Karena - Nie Lis 04, 2012 17:19
MrsWetka napisał/a: | vitakraft emotion |
MrsWetka napisał/a: | acana dla psów |
Tym bym nie karmiła.
Cytat: | pełno smakołyków do dyspozycji. |
Z tym bym uważała
Zapraszam do przejrzenia działu : ODDAM
Sporo szczurów czeka na domki.
MrsWetka - Nie Lis 04, 2012 18:08
Rozmawiałam z wieloma osobami , które się znają na żywieniu i poinformowali mnie , że te karmy są najlepsze:)
A odnośnie smakołyków to chodzi mi o różnorodność:)
Karena - Nie Lis 04, 2012 18:35
MrsWetka,
Nie są.
Acana jest świetną karmą (z ogólnodostępnych jak na razie najlepszą według mnie) ale.. dla PSA.
Ale o odżywianiu nie będę się rozpisywać. Polecam lekturę forum, mamy naprawdę sporo przydatnych informacji na ten temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=870
Niamey - Nie Lis 04, 2012 18:41
psie karmy typu acana zawierają po prostu bardzo dużo białka, zdecydowanie za dużo, jak dla szczurów, dlatego nadają się wyłącznie jako smakołyk od czasu do czasu
Vitacrat emotion nie należy do moich ulbionych karm, ale zasadniczo może być. A smakołyki mogą być przecież dietetyczne, typu marchewka, jabłko czy kłosy zbóż, grunt, żeby nie dawać codziennie dropsów, jogurcików i kolb
Co do adopcji, na pewno znajdzie się jakaś miła samiczka, wiele szczurków szuka domu.
Kluska - Pią Gru 07, 2012 15:24
Aktualne?
Kluska - Sob Gru 15, 2012 13:25
Brak odzewu. Zamykam.
|
|
|