|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zamknięty przez: mmarcioszka Śro Paź 01, 2014 13:31 |
Planowany miot kontrolny F2 of Zirrael |
Autor |
Wiadomość |
zirrael
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2014 07:15 Planowany miot kontrolny F2 of Zirrael
Zwierzątka: szczur(y), koty |
|
|
Ojcem miotu zostanie Reba's Sweetheart standard, standard, russian blue spotted variegated downunder ur. 29.03.2013 r. Sweety niezmiennie zachwyca mnie swoim charakterem. Jest spokojny, zrównoważony, nie przejawia nawet najmniejszego śladu agresji, bez problemu przyjmuje nowych kolegów (nawet w swoim wieku). Nieco nieśmiały w stosunku do ludzi, ale nie protestuje przeciwko drapaniu czy siedzeniu na kolanach u człowieka. Pochodzi z Holandii.
Matką miotu zostanie Saiwai Nomi dumbo, velveteen, russian blue hooded ur. 18.01.2014 r. Dziewczę radosne i beztroskie. Najlepsza koleżanka Ysse. Zawsze razem broją. Nomi to taka radosna pchełka. Pochodzi z hodowli karmowej w Polsce, jednak fantastycznych charakter, piękna budowa ciała i dobre zdrowie uzasadniają włączenie jej do linii.
W miocie spodziewam sie maluchów:
uszy: standard
sierść: standard, velveteen
kolory: russian blue
znaczenia: hooded, variegated, downunder etc.
Wszystkie maluszki otrzymają rodowody czeskiego związku hodowców szczurów rodowodowych Zakladni Organizace chovatelů morčat a jiných drobných hlodavců, gdzie zarejestrowana jest moja hodowla.
warunki aby zostać opiekunem szczura z mojej hodowli opisane są >>TU<<
cena maluszków z tego miotu uzależniona będzie od koloru i znaczeń i mieścić się będzie w przedziale 70 - 80 pln (ze względu na to że miot jest kontrolny)
w razie pytań zapraszam na maila zirraelrattery@gmail.com
Nie ma możliwości zakupu malucha do hodowli z tego miotu.
Dla osób które śledzą również moją stronę - zmianie uległa kolejność miotów a co za tym idzie i literka. Wszystkie osoby, które zapisały się na miot po tych rodzicach oczywiście nadal są na liście. |
Ostatnio zmieniony przez zirrael Śro Wrz 17, 2014 11:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2014 09:30
Zwierzątka: 2 x sheepdog |
|
|
Z jednej strony mam ochotę cały czas tu zaglądać... z drugiej strony powinni mi zablokować dostęp do działu miotów.
Serce mi pęknie |
_________________ Nasz temat
http://forum.szczury.biz/...t=13184&start=0
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2014 11:30
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
To może być wyjątkowy miot |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2014 11:32
Zwierzątka: 2 x sheepdog |
|
|
limomanka będzie na pewno. A ja będę na zmianę ślinić się na klawiaturę i zalewać ją łzami |
_________________ Nasz temat
http://forum.szczury.biz/...t=13184&start=0
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2014 15:57
|
|
|
ruski i jestem bezpieczna |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
gryska
Matka, żona...
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2014 20:12
Zwierzątka: 3 szczurzynki+1 bezjajeczny+2 psy+kot |
|
|
Jak tam Nomi? Przybiera na wadze? Będą kluseczki? |
|
|
|
|
zirrael
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2014 20:24
|
|
Przybiera, przybiera i prawdziwa wredota się z niej robi - to zdaje się mama z rodzaju "zosia - samosia" będzie |
|
|
ema0505
|
Wysłany: Śro Wrz 24, 2014 09:05
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
o matko jacy piękni rodzice! |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
|
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Śro Wrz 24, 2014 13:37
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Cytat: | sierść: velveteen
kolory: russian blue
znaczenia: variegated, downunder |
Moje marzenie! Będą cudowne maluszki.
Gdyby taki maluszek był wolny, to aż normalnie bym się zastanowiła nad odsunięciem w czasie rezygnacji ze szczurów. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
szlajfka
|
Wysłany: Śro Wrz 24, 2014 14:02
Zwierzątka: szczurzaste |
|
|
Jeśli mi się uda dostać velveteena to umrę ze szczęścia! |
_________________ Moje kluseczki
Przy mnie: Rubin wymarzony, słodki królewicz, Fiołek mały świrek z własnym pomysłem na życie
W szczurzym niebie: Niuniuś naleśnik, Lukrecjusz nerwusek, Diana moja dostojna królewna, Iskierka ta, która miała prześcignąć śmierć...:(, Kropeczka jedwabna dama, Ącek szalona dusza, Leon autystyczny i zagubiony w zawiłościach życia, Stefan męczennik, który stoi w kącie |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Śro Wrz 24, 2014 17:04
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
szlajfka, nie umieraj - kto się wtedy zajmie ogonkami? |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
szlajfka
|
Wysłany: Śro Wrz 24, 2014 22:07
Zwierzątka: szczurzaste |
|
|
Hehe, no właśnie. Kto się będzie nimi CIESZYŁ? |
_________________ Moje kluseczki
Przy mnie: Rubin wymarzony, słodki królewicz, Fiołek mały świrek z własnym pomysłem na życie
W szczurzym niebie: Niuniuś naleśnik, Lukrecjusz nerwusek, Diana moja dostojna królewna, Iskierka ta, która miała prześcignąć śmierć...:(, Kropeczka jedwabna dama, Ącek szalona dusza, Leon autystyczny i zagubiony w zawiłościach życia, Stefan męczennik, który stoi w kącie |
|
|
|
|
zirrael
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2014 15:31
|
|
a brzuchol rośnie i rośnie....
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|