Szampony |
Autor |
Wiadomość |
sachma
Zaproszone osoby: 15
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 19:36 Szampony
|
|
|
kazdy pewnie wie ze czasem sa takie sytuacje kiedy szczura po prostu trzeba wykapac, bo nie mainnego wyjscia...
w czym kapiecie swojego szczura?
ja uzywam nizoxinu, nizoralu badz mydelka dove |
|
|
|
|
Cola
dumny student wet :D
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 20:13
Zwierzątka: kot |
|
|
jak kąpałam moją Bianke, używałam tylko szarego mydła i wody, choć podobno szare mydło wysusza skóre...:/ |
_________________ mam kota.
|
|
|
|
|
Elbereth
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 20:54
Zwierzątka: szczury, psy, patyczaki |
|
|
Szampon przeciwświadowy dla psów i kotów Alervet firmy Eurowet.
Gdzieś czytałam, że jeśli jakiś szampon jest dobry dla kota, to dla szczura też. |
_________________ Moje ogoniaste słoneczka:
Dziewczyny: Kora, Bella, Nela
Chłopaki: Ferdinand, Kit, Nevis
Po Drugiej Stronie Tęczy: Nora, Vani, Franz |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 20:55
|
|
|
Ja tez używałam mydła szarego, jak Cola, ale futerka po nim były matowe. Teraz używam mydła do rąk w płynie dla alergików. Jest bez zapachu, bez koloru i wystarczy tylko kropelka na szczurka. |
|
|
|
|
Azi
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 21:32
Zwierzątka: Impuls ZR, Impet ZR, Kakashi ZR, Snoopy, Wypłosz i czterolatek |
|
|
jonson&jonson z baby, co nie szczypie w oczy
i tak ja bardzo rzadko kąpię moje maleństwa, nie lubia tego, a i zbytnimi brudaskami nie sa. |
_________________ W : Gandalf, Bilbo, Frodka, Asfa, Dzika, Yavanna, Fniszka RT, Nessa, Fea RT, Moria, Bajaderka HF, Dafne z TM, Baletka z TM, Finka JR, Sasanka RT, Itsu SR, Ruda, Nastka, Irytacja SR, Luthien Tinuviel AB, Hipokryzja HF, Inazuma SR, Athame HF, Kagura HF, Muffinka HF |
|
|
|
|
Maniak
...:::Marzena:::...
Dołączyła: 19 Lis 2006 Posty: 558 Skąd: Z pierwszej stolicy ;)
|
Wysłany: Śro Lis 22, 2006 16:48
Zwierzątka: szczury, brat |
|
|
Ja nie odczuwałam póki co poyttrzeby kąpieli ogoniastych...ale z tego cosłyszłam ponoć można kocim mydłem czy jakoś tak? |
_________________ whatever you do,. do it well. |
|
|
|
|
marla [Usunięty]
|
Wysłany: Śro Lis 22, 2006 18:03
|
|
|
mi się raz to zdażyło - i użyłam shaumy kids dla dzieci |
|
|
|
|
KAKA
|
Wysłany: Śro Lis 22, 2006 18:42
Zwierzątka: szczur(y) |
|
|
ja miałam raz potrzebę "wyprania" mojego Ś.P. Wacława. Robiłam to za pomocą mydełka szarego bądź nizoralu. Osobiscie mydło dove odradzam bo jest perfumowane i to dośc mocno... |
|
|
|
|
sachma
Zaproszone osoby: 15
|
Wysłany: Śro Lis 22, 2006 18:59
|
|
|
KAKA, mydlo dove jest dobre jak sie laczy ogony moje po kapieli w mydelku dove zielone jabuszko podchodzily do Bojki z mniejsza agresja wszystkie wspieraly sie w bolu i upokorzeniu (moje ogony nie cierpia wody ) |
|
|
|
|
KAKA
|
Wysłany: Śro Lis 22, 2006 19:24
|
|
sachma napisał/a: | dove zielone jabuszko | a teraz taki mały off Ej musze obczaic te mydełko bo jabłkowego jeszce nie miałam a moja mama namietnie uzywa dove |
|
|
|
|
nezu
|
Wysłany: Śro Lis 22, 2006 20:02
|
|
|
Polecam serie AA.
Mydla i inne podobne tej firmy maja slaby zapach, sa produkowane specjalnie pod alergikow, futerka po nich sie slicznie blyszcza i nie zauwazam lupiezu.
Co do dove, tak jak pisze sachma, calkiem dobra metoda na skuteczne łączenie |
|
|
|
|
falka
['] ['] ['] [']
|
Wysłany: Śro Lis 22, 2006 21:14
Zwierzątka: kotka Puma |
|
|
Będziecie się śmiać, ale ja kąpałam szczurzynki w płynie do higieny intymnej - ma kwaśne PH i jest łagodny, nieperfumowany, więc wydał mi się dobrym wyborem. Rozpuszczałam go w misce z wodą, a w drugiej miałam czystą wodę, żeby jak najszybciej poszło płukanie. No i szalik na szyję - wystarczy, że ręce mam podrapane i dekolt |
|
|
|
|
marhef
Idiot.
|
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 02:46
|
|
|
Ja muszę na dniach wykąpać moją Desti żeby zobaczyć czy się wybarwia na himalayana czy się po prostu czymś ubrudziła
Zaopatrzyłam się już w saszetkę nizoralu, bo na forum "bo tak" mnóstwo ludzi właśnie nizoral wskazywało jako najlepszy preparat do kąpieli szczurków.
Cóż, zobaczymy w praktyce |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 11:30
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Ja korzystałam z ziołowego szamponu dla kociąt i szczeniąt, ale doszłam do wniosku, że w wyniku kapieli szczurkom osłabiła się sierść i kąpać je przestałam. Mimo swoich dwóch lat Rufus i Syfon mają teraz futerko jak półroczne maluchy, innymi słowy - odradzam kąpiele, jeśli nie są one higienicznie konieczne. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Yshia
wiedźmo-wampirzyca ^^
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 15:32
|
|
Ja jak narazie przyznam się szczerze - nie kąpałam szczurków. Jedyne co im myję - to ogonki..
A sierść mają naprawdę zdrową, mocną i lśniącą.. Więc dopóki nie ma takiej potrzeby - staram się nie ingerować w ich naturalną samo-higienę |
_________________ Bez zwierzęcia w naszym wnętrzu jesteśmy jedynie wykastrowanymi aniołami.. |
|
|
|
|
|