|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Stipled i inne nowe lub rzadkie odmiany |
Autor |
Wiadomość |
babyduck
Duckling
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 22:40 Znaczenie opossum, dalmatian i inne nietypowe
|
|
|
Jakiś czas temu znalazłam w amerykańskiej hodowli ze sporym doświadczeniem mioty ze szczurkami o znaczeniu "possum". Czy to oficjalna nazwa znaczenia, czy mamy jej polski odpowiednik? I czy mamy w Polsce osobnika z takim znaczeniem lub ewentualnie szanse na takowe?
A może jest to znaczenie wysokiego ryzyka jak blazed?
TUTAJ jeden miot, szczurek D'Lyte.
TUTAJ drugi miot, szczurki Jai, Lurabelle, Daisy. |
_________________ W : Fretka, Borsuk, Shiba, Kreta, Corleone RL, Happy Hour AR, Pavan AR, Ex Aequo SR, Roux, Bonus, Muminek EM, Willy Wonka SR, Amor Vincit SR, Tea |
Ostatnio zmieniony przez babyduck Śro Wrz 24, 2008 10:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sachma
Zaproszone osoby: 15
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 22:45
|
|
|
babyduck, u nas to opossum - w miocie B RT takie sie urodzily |
|
|
|
|
nezu
Zaproszone osoby: 1
|
|
|
|
|
babyduck
Duckling
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 22:54
|
|
|
nezu napisał/a: | Konkretnie Bracken i Brawurka, fuzzy.
|
No właśnie sobie odgrzebałam, dzięki.
A jakie są szanse na opossumy w przyszłości? Rozumiem, że trzeba byłoby sprowadzić jakiegoś do hodowli? Nie wiem, jak to wygląda od strony genetycznej. |
_________________ W : Fretka, Borsuk, Shiba, Kreta, Corleone RL, Happy Hour AR, Pavan AR, Ex Aequo SR, Roux, Bonus, Muminek EM, Willy Wonka SR, Amor Vincit SR, Tea |
|
|
|
|
nezu
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 23:07
|
|
|
Po linii Jack byłyby szanse na narodziny takiego malucha gdyby sprowadzić szczura w linii którego już się takie szczury rodziły. Tudzież samego opossuma..
Na razie nie widzę szans na takie szczury w Polsce. Bracken i Brawurka były dla mnie sporą niespodzianką i jak na razie podobnie umaszczone maluchy nie rodziły się nawet w Czechach . |
|
|
|
|
tamiska [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 10:35
|
|
|
hmm kusi mnie zeby takowe szczurki kupic w USA i sprowadzic w przyszlosci ale narazie to tylko marzenia w grudniu bede w stanach to sie porozgladam moze za hodowlami cenami itp |
|
|
|
|
marla [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 11:04
|
|
|
to ja się podepnę tutaj. były jakieś dalmatiany w polsce? a można je dostać w anglii? |
|
|
|
|
sachma
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:27
|
|
|
aga, w angli tak, w polsce nie |
|
|
|
|
Clown
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:45
Zwierzątka: szczury |
|
|
Opossum sa tez w niemczech nie musisz tak daleko leciec po nie |
_________________ Clown`s HypocRats t Berlina |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:48
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Clown napisał/a: | Opossum sa tez w niemczech nie musisz tak daleko leciec po nie | Ale Aga mieszka w Angli |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
tamiska [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:50
|
|
|
a co do mnie to nie bardzo mam rozeznanie w panstwie niemieckim natomiast z USA jestem rozeznana na maksa poza tym nie wiem jak w niemczech ale w usa te szczurki wygladaja tak dorodnie. |
|
|
|
|
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 16:53
|
|
|
aga napisał/a: | dalmatiany w polsce? a można je dostać w anglii? |
we Francji też |
|
|
|
|
marla [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 19:24
|
|
|
a coś z tymi dalmatianami nie tak, że się ich tu nie hoduje? |
|
|
|
|
sachma
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 21:33
|
|
|
aga, wszystko ok, tylko nie kazdy nastawia sie na znaczenia, nie kazdy na takie znaczenia i po prostu sie tego nie wyciaga - bo z tego co wiem w kilku rodowodach dalej widzialam dalmatiny. ale to tak jak z innymi znaczeniami - moga ale nie musza sie pojawic w miocie |
|
|
|
|
marla [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 21:59
|
|
|
acha, dzięki:) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|