|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Pon Mar 26, 2012 18:54 |
CZARNE STOPY od wuwuny |
Autor |
Wiadomość |
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 17:23 CZARNE STOPY od wuwuny
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Pozwoliłam sobie założyć temat, aby informacje o tym miocie dzikich szczurów były w jednym miejscu. Ich obserwacja to cenne źródło wiedzy dla ich opiekunów jak i osób zainteresowanych.
Urodziło się 8 lub 9 maluchów, jeden prawdopodobnie zaginął podczas poszukiwań w gnieździe.
Odchowało się 4 dziewczynki i 4 chłopców.
Link do pierwszego tematu o dzieciakach
Pierwsze zdjęcia dzikuniów.
Nie wiem co więcej mogłabym dodać.
Napiszę, kto u kogo mieszka
Ja mam 2 chłopców :
MrŸyr- Yżïqa-Yö Poduszkowego i Wëënszydełka Oswojonego
Nakasha ma Zazu i Zuszula
Dziewczynki mają domki u:
Hanami - Mała Shi i Sirinia
Mrófci -Iiczka Kunia Iryczka (w skrócie IKI)
Niamey - Arha |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Czw Mar 29, 2012 10:22, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 21:58
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
To ja wrzucam fotki moich panów.
Jak już u siebie pisałam, małe są trochę płochliwe, potrzebują trochę czasu aby oswoić się z nową sytuacją. Są również ciekawskie, więc w końcu przeważa w nich chęć eksplorowania. Momentalnie połączyli się z moimi dziadkami - razem śpią w domku, w hamaku, razem jedzą z miski. Są bardzo szczupli, mimo tego że mają dobry apetyt.
Dają się brać na ręce, przez pierwsze dni nieco się stresowali moim dotykiem, ale teraz już się nie wyrywają, spokojnie sobie na mnie siedzą.
W klatce biegają, głównie nad ranem i wieczorem, a poza tym szukają schronienia w miejscu cichym i ciemnym.
Jak na razie w ogóle nie są agresywni.
Zuszul - bardziej odważny i spokojniejszy
Stóópkii!
Zazu - trochę bardziej nerwowy, ma krzywą końcówką ogona i po tym moje dwa agoutkowe klony rozpoznaję
I obaj razem:
|
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
Kasia_89
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 22:03
Zwierzątka: Bez szczurełków, został pieseł... |
|
|
Ale słodziakiiii <3
I te stópki! |
_________________ Kimiś moje słonko [*] Ramenek mój Skarb [*], Sake [*]... the end. |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 22:05
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Dzięki Nakasho za posta. |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
Majszczur
kolekcjonerka bubli
|
Wysłany: Pią Paź 28, 2011 22:07
Zwierzątka: BPP... 2 kociaste... 7 ciur...wodnych zatrzęsienie... |
|
|
Jestem oddaną fetyszystką czarnych stóp
Wątek dodaję do ulubionych |
|
|
|
cytryn007
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 09:01
Zwierzątka: zero:( |
|
|
jestem maksymalnie ciekawa jakie będą te maluchy, trzymam kciuki by rosły zdrowo i grzecznie |
_________________ Nie boję się obietnic, nie lękam się zazdrości, nie dbam o nagrody kpię z przyzwoitości... |
|
|
|
|
asia030984
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 09:19
Zwierzątka: labradorek Fifka :) i agama brodata, pytony królewskie i kolonia mrówek |
|
|
piękni |
_________________ za tm: Whisky [*], Jamalka SunRat's [*], Kelmaa Abraxas [*], Kalyani Abraxas [*]
|
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Sob Paź 29, 2011 20:14
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
Sirinia i Mała Shi dopiero od 24 godzin są w nowym lokum. Jeszcze nie widziały się z pozostałymi. Są płoche, wycofane. Jedzą i piją gdy nikt ich nie widzi. Ale gdy siedzą w domku i pojawi się palec z czymś na końcu, zaczynają zlizywać pyszności.
Tylko jeden wielki minus takiego kontaktu - nie wiadomo, która jest która.
Łatwiej je rozpoznawać od tyłu, po ogonkach, te się różnią. Ale to Mała Shi zawdzięcza samej sobie, czyli swojemu niesfornemu charakterkowi. Uszkodziła sobie ogonek jeszcze w żłobku u wuwuny. Po amputacji jest krótszy, ale sprawny i ... zgrabniutki.
Ogólnie dziewuszki są szczuplutkie, zwłaszcza Sirinia, ale futerko mają piękne, lśniące.
Dziękujemy za wspaniałą opiekę i odchowanie wuwunie i Koronolo. |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
Licho
Foxy Lady
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 10:19
|
|
|
Co tu tak cicho?? Jak tam maluchy?? |
_________________ Za TM: Eryk, Logan, Ritta, Lucy, Nina, Kaka, Flora, Dżuma, Fauna, Pepper, Sars, Tyfus |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 10:26
|
|
|
zapoznajemy się
Mogę powiedzieć, że Arha to bardzo interesujące stworzenie - z jednej strony jest nad wyraz ostrożna, lubi ciemne i bezpieczne miejsca, ale ma w sobie bardzo dużo ciekawości. Jak otwieram drzwiczki od jej tymczasówki, potrafi się zainteresować na tyle, że próbuje wychodzić, a przecież klatka stoi w kompletnie nie znanym jej miejscu.
Moje szczury reagują na nią rożnie - od furii i wściekłości (Mimbla) aż po kompletny brak zainteresowania (Diuna). Tę ostatnią położyłam nawet na maluchu, żeby przesiąknął zapachem stada, a Diuna nic sobie z tego nie robiła, dopóki ją drapałam po głowie Dziś łączymy dalej. |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
wushu
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 11:06
|
|
|
wuwuna, cieszy mnie ten temat również.
Szczurki wyglądają tak uroczo, że nawet nie widać, że są dzikusami. Są zupełnie jak moja Kukła...
Powodzenia z łączeniem! |
_________________ Moje wesołe naleśniki
Łysa Ruda Wushu Sun Rat's
Mortek ['] Danuta ['] Łajka ['] Kukiełka Quetzal Anahata ['] Linka Sun Rat's ['] Nirvana Anahata ['] Tuja Emerald Moon ['] Maślana ['] Chmurka Gluty [']
|
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 11:14
|
|
|
wushu, ale mają czarne stopy i zadarte nosy I dodatkowy silniczek |
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
wushu
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 11:19
|
|
|
Kukła też ma zadarty nosek
Silniczek jej wysiadł a nogi wreszcie zechciała wytrzeć
Polecam je umyć, mogą okazać się różowe. Brud zza paznokci też im wyjmijcie |
_________________ Moje wesołe naleśniki
Łysa Ruda Wushu Sun Rat's
Mortek ['] Danuta ['] Łajka ['] Kukiełka Quetzal Anahata ['] Linka Sun Rat's ['] Nirvana Anahata ['] Tuja Emerald Moon ['] Maślana ['] Chmurka Gluty [']
|
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 11:23
|
|
|
to nie brud, to zapasy na (nomen omen) czarną godzinę! |
|
|
|
|
Chynaa
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2011 18:55
Zwierzątka: Lennon, Zak, Mike (Michael)), Pies Pumba |
|
|
Pozdrawiam!
Powodzenia. |
_________________ Opaki | Filipek [`], Kuodzio Synek Mamusi [`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz [`], Noel [`], Lijam [`], Adrian [`], Robert [`], Artur [`], Gem [`], James [`], Chris [`], Alan [`], Nicky [`], Paul [`], George ['], Lennon, Zak, Mike
Cierpię na zaburzenia psychiczne, których nabawiłem się przychodząc na świat. / M. Python
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|