|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Nie Gru 23, 2012 13:03 |
10 klusek -cały miot ciemny. |
Autor |
Wiadomość |
gabi30
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 10:51 10 klusek -cały miot ciemny.
Zwierzątka: szczur, papuga |
|
|
Witam!
Śpiesząc z wyjaśnieniami na początek aby uniknąć pytań skąd kluchy wyjaśniam:
W zeszłą środę w trakcie pobytu ze szczurem u weta w Stargardzie spotkałam panią z pieskiem. Pani zapytała czy interesuję się szczurami a potem stwierdziła,że jej syn przyniósł skądś szczura i chce się go pozbyć. Myślała o oddaniu do zoologa ale nie chcieli przyjąć dorosłego szczura. Oczywiście tłumaczyła,że wakacje , słomiany zapał dziecka itd. Ja w swojej naiwności postanowiłam wziąć szczurka. Okazało się ,że to dorodna kapturzynka. Jako,że mam już 4 kapturki postanowiłam wziąć piątą. Od zamiarów przeszłam do czynów i szczurzyca znalazła się u mnie. Była okrąglutka i pulchna, ale za chiny nie spodziewałam się ciąży. Dziś rano w klatce znalazłam oprócz szczurzycy 10 klusek. Szczurzyca na szczęście była w klatce osobnej w ramach kwarantanny. Nie jet w ogóle agresywna, nie przeszkadza jej grzebanie w gnieździe co czyniłam z duszą na ramieniu. Gniazda nie budowała, fakt była coraz grubsza, ale wiązałam to z gerberkami i mięskiem ,które dostawała.
Tyle wyjaśnień, a tak na marginesie to już 3 szczurzyca , która u mnie rodzi. Ja zawsze się w coś muszę wpakować jakbym miała za mało własnych kłopotów.
Oczywiście jestem po rozmowie z poprzednimi właścicielami szczurki, wielkie zdziwienie , oczywiście nic nie wiedzieli. Pani nawet wyraziła chęć odzyskania szczura. Czyżby wizja sprzedaży młodych Panią zainspirowała?
Kochani jako,że mam ograniczone możliwości liczebności szczurów, młode będą do adopcji. Jak pisałam klusek jest 10 : 6 samic i 4 samce. Wszystkie maluszki są ciemnookie.
|
_________________ Gabi |
Ostatnio zmieniony przez gabi30 Nie Lip 11, 2010 19:13, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
maria89
maery z dyftongiem
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 11:28
|
|
|
Trzymam kciuki Czekamy z ciekawością na nowe info |
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 12:37
|
|
|
ale mają brzuchy napchane mleczkiem |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
asia030984
|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 13:07
Zwierzątka: labradorek Fifka :) i agama brodata, pytony królewskie i kolonia mrówek |
|
|
mam nadzieję, że szybko znajdą dom nie ma to jak kinder niespodzianka w postaci 10 klusek |
_________________ za tm: Whisky [*], Jamalka SunRat's [*], Kelmaa Abraxas [*], Kalyani Abraxas [*]
|
|
|
|
|
PATY$$ka
Giermek Króla Artura :]
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 08:34
Zwierzątka: Piecho, 2 kotki,rybki i 3x szczur<3 )~ |
|
|
asia030984 napisał/a: | mam nadzieję, że szybko znajdą dom |
No pewnie ;** Ja też Ciekawe jakie będą ofutrzone pysiaki???
Kapturki, kapturki, duuuużo kapturków |
_________________ Ze mną:
Emro(dumbo, standard, topaz, irish)
Verin(standard, russian beige, self)
Rongo Matame(dumbo,standard,russian blue, self)
Za TM:
Lodzio[*], Luśka i Orlando(chomiczki)[*], Arnold(papuga)[*], Geronimo [*] |
|
|
|
|
gabi30
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 18:27
|
|
Dzisiejsze zdjęcia maluszków , rosną jak na drożdżach . Były niespodzianką, ale ile radości sprawia "ćwierkanie" małych szczurków.
|
_________________ Gabi |
|
|
|
|
nezu
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 18:29
|
|
|
No i jak na moje to nie kapturki. |
|
|
|
|
Ogoniasta
<:3 )~<:3 )~
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 18:30
Zwierzątka: 11 szczuraskowych piękności :) |
|
|
o matulu http://iv.pl/viewer.php?f...02918932830.jpg jedno z najsłodszych zdjęć jakie w życiu widziałam!!! |
W sercu: Meggy [*], Pampuszek [*], Fibi [*], Rossa [*], Vilemo [*], Sasha [*], Celica vel Chunni SunRat's [*], Lexi [*], Seventh Heaven [*], Delicja [*], Izzie [*], Lily [*], Muffinka [*], Foxy Lady [*], Brook [*], Brandy [*], Shandy [*], Lucynka [*], Whisky [*], Bajka [*] Daisy [*], Morelka [*], Impala [*], Tessa [*], Tequila [*], Iliada HS [*], Wydra Serduszko [*], Brie [*], Mary [*] |
|
|
|
|
gabi30
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 18:30
|
|
Nezu , nie kapturki? Poczekamy kilka dni i będzie wiadomo. |
_________________ Gabi |
|
|
|
|
Anouk
|
|
|
|
|
nezu
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 18:32
|
|
|
Nie wiem na ile to kwestia zdjęć, a na ile realizmu, ale wydaje mi się, że pigment mają równo rozłożony na ciele.
U kaptura raczej uż byłoby widać ciemny pasek.
No chyba że to faktycznie przekłamanie zdjęciowe. |
|
|
|
|
gabi30
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 18:40
|
|
Masz rację,równo ciemnieją. Jeden z maluchów jest bardziej różowy, reszta raczej ciemnieje. Zobaczymy. Jak dojdzie moja różowa klatka może jakieś maluchy sobie zostawię. Mam 6 chłopaków i obecnie 7 samic. No i 10 dzieciarni
A tak na marginesie samica jest niesamowicie łagodna, pozwala wyciągać maluszki nic jej nie przeszkadza. Opiekuje się nimi świetnie. Kiedyś miałam miot mojej agutki wziętej z ogłoszenia już w ciąży. Tamta szczurzyca zjadłaby mnie żywcem jak zbliżałam się do klatki. Jej dzieci też są nerwowe. |
_________________ Gabi |
|
|
|
|
Anomalia
Atom Heart Mother
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 20:56
Zwierzątka: szczury |
|
|
|
_________________ Floyd (Quill of Anahata Rattery) [*], myszoskoczek Speedy [*], chomik Kubuś [*] |
|
|
|
|
Marcik
Apple?
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 21:27
Zwierzątka: Tasiemiec, owsiki, jakieś pchły się znajdą... |
|
|
A widzicie to maleństwo tulące się do ogona mamusi? |
_________________ Szatańska szóstka ze mną <3)~
Zawsze w sercu: Runa i Veda |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 21:54
|
|
|
Agaska, staraj się, żeby w komentarzach było coś więcej niż same emotikony |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|