|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Kefir z grzybka tybetańskiego |
Autor |
Wiadomość |
angelus
garota
|
Wysłany: Pon Lip 01, 2013 16:48 Kefir z grzybka tybetańskiego
Zwierzątka: szczurowadła |
|
|
Jak myślicie, czy można troszkę takiego kefiru dać szczurom?
Jest pyszny i podobno bardzo zdrowy, mogą go pić osoby z nietolerancją laktozy. |
_________________ angelusowe aniołki
Zdecydowanie za szybko opuściły ten świat, ale nigdy nie opuszczą mojego serca...
Denga, Dżuma, Sepsa, Ebola, Plaga, Vena, Febra, Xerxes, Yakuza, Coma, Coli
|
|
|
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Pon Lip 01, 2013 20:15
Zwierzątka: 2 x sheepdog |
|
|
Właśnie czytałam o tym grzybku i ponoć jest dobry na wszystko i jeszcze troszkę Ma ktoś doświadczenie jak działa na ludzi? A jeśli działa czy warto podawać takie coś szczurkom? |
_________________ Nasz temat
http://forum.szczury.biz/...t=13184&start=0
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
angelus
garota
|
Wysłany: Pon Lip 01, 2013 20:59
|
|
Ja mam go dopiero od niedawna. Ale koleżanka od której go dostałam twierdzi, że wyregulował jej problemy trawienne
Jest naprawdę bardzo smaczny, więc chętnie go piję nawet jak by miał nie dawać tych wszystkich super efektów o których piszą, ale szczurasom jeszcze nie dawałam. Chociaż u znajomej pies wcina z apetytem |
Zdecydowanie za szybko opuściły ten świat, ale nigdy nie opuszczą mojego serca...
|
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
angelus
garota
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2014 22:51
|
|
Karena, Dziękuję. To nawet dobrze, że nie zdecydowałam się podawać, bo Ebolka jest na lekach chyba od zawsze...
trochę późno zauważyłam, że odpisałaś, ale lepiej późno niż później... |
|
|
|
|
|
zemanek30
|
Wysłany: Śro Sty 07, 2015 22:04
Zwierzątka: Pieska, świnkę morską |
|
|
Witam w Nowym Roku 2015- wszystkiego najlepszego Zainteresował mnie ten temat bardzo.......... |
_________________ bramy bielsko |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2015 13:48
|
|
|
Zemanek30, poniżej cytat z regulaminu. Blokujemy konta spamującym użytkownikom.
Cytat: | 3. Staraj się, aby Twoje posty wnosiły coś do tematu. |
|
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
tuśka
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2016 04:29
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
Temat baardzo stary, ale postanowiłam go odświeżyć. Grzybek tybetański moim zdaniem to po prosu kefir, ale uzyskany bez mleka krowiego. Świetny dla wegan,ale czy jest się czym zachwycać? Może nie zaszkodzi, ale na pewno nie pomoże. Przypisuje mu się szereg właściwości leczniczych, ale tak naprawdę sugestie te są mocno przesadzone. Do tej pory nie wykonano żadnych badań,potwierdzających skuteczność tego napoju w czymkolwiek. Ja osobiście piłam grzybka przez trzy miesiące i żadnych spektakularnych zmian zdrowotnych u mnie nie wywołał. Tylko dużo roboty było z jego przygotowaniem. Nie oszukujmy się, nie ma cud-środków, zwalczających choroby, czy niechciane schorzenia. Zwykły kefir wykazuje podobne właściwości. Grunt to nie dać się zwariować. |
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
Lolek44
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2016 21:03
Zwierzątka: szczur |
|
|
Ok, może to kwestia psychiki, ale stosowałam go 4 miesiące i miałam mniejsze problemy trawienne. Niestety zbiłam słoik z grzybkiem podczas przeprowadzki i aktualnie nie stosuję, ale mam zamiar wrócić do tego nawyku. |
|
|
|
|
tuśka
|
Wysłany: Czw Lut 25, 2016 03:13
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
Lolek44 napisał/a: | Niestety zbiłam słoik z grzybkiem podczas przeprowadzki |
To chyba nic strasznego... Wystarczyło,że zbierzesz grzybka i wrzucisz go dalej do :mleka" Ja grzybka nawet mroziłam, jak mi wyrosło dużo więcej tego... |
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|