|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Gato Sob Sty 13, 2007 15:29 |
Vibovit |
Autor |
Wiadomość |
EpKee
Forever Alone ...
|
Wysłany: Śro Kwi 28, 2010 17:10
Zwierzątka: rodzice, pies |
|
|
Maja, Tutaj jest temat o Vibovicie Ja sypałem ok 1/4 torebki na takie poidełko dla 3ch szczurów. |
_________________ Duże E i jego mały Elementarz.
|
|
|
|
|
Maja
zwierzyńcowa wariatka
|
Wysłany: Śro Kwi 28, 2010 18:09
Zwierzątka: Freciszkonki, szczurusie, gady, płazy i wiele innych:) |
|
|
Dziękuje bardzo Vibovit podany |
_________________ Ze mną: szczureczki- Perła, Sheepy, Jasmine, Prezes, Graffy, Snowy, Alfy/ frecie- Muszu i Karmen/ gady- legwan Fionka, agamy brodate, gekony lamparcie, gekony orzęsione, gekony toke, pytony zielone, dywanowe, krótkoogonowe, boa dusiciele, dumerili i tęczowe... i takie tam |
Ostatnio zmieniony przez Maja Czw Kwi 29, 2010 08:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
emergency
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 15:22
|
|
|
przepraszam, że odkopuję, ale przeczytałam cały temat i nie jestem do końca pewna - otóż moje dwumiesięczne szczury ostatnio trochę kichają, z tym, że jeden częściej. Jeżeli kupię vibovit bobas, to ile powinnam im dać, jak często i jak to rozrobić? |
|
|
Dimishka
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 19:59
Zwierzątka: duuuzo ;) |
|
|
emergency przez kilka dni 3-5. Około 1/5 saszetki na szczurka
Ja osobiście polecam Cebionmulti Dawkowanie jest opisane w pierwszym poście. |
_________________ O-kuni-nushi & Ofelia Emerald Moon, Isilya of Anahata, Geshtinanna & Getsumei of Anahata, Czeremcha Czarna Czarownica of Anahata, Crazy Mary, Q Quilla EM, Buka Beyla SunRats, Vilya sell en giliath silivren or Valinor Valhalla i Odinn & Old Old Coyote of Anahata, Fenrir Chernobog, Finrod Floss e-'run of Anahata |
|
|
|
|
Anomalia
Atom Heart Mother
|
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 19:40
Zwierzątka: szczury |
|
|
Czytam, czytam i nie mogę się doczytać.
Na dwa szczury, poidełko 250ml, ile zawartości saszetki powinnam podawać? |
_________________ Floyd (Quill of Anahata Rattery) [*], myszoskoczek Speedy [*], chomik Kubuś [*] |
|
|
|
|
Gienia
|
Wysłany: Śro Cze 22, 2011 13:01
|
|
|
Czy pół wibowitu na jednego 1,5 miesięcznego szczurka na tydzień to nie za dużo? Tak zapobiegawczo. Przeczytałam cały temat i wciąz nie jestem pewna |
_________________ marzę o fuzzikuu, podwójnym rexiku, marzę o ogromnym domu, gdzie jeden pokój będzie dla ogonów!
|
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Pią Cze 24, 2011 23:56
|
|
|
Gienia, za dużo, ja bym mu szczyptę dawała np. co drugi dzień, tak żeby naraz nie dostał za dużo. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Gadom
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2011 12:51
Zwierzątka: Pies, |
|
|
Czytam i czytam i czytam i nie wiem, moje 2 maluchy 6 miesięczne z chęcią Vibovit bobas waniliowy z palca zlizują ze mało mi go nie odgryza Ale ile mogę sobie wysypać na rękę żeby dwa szczurki przyszły i wylizały? Bo z jednym osobno się nie da oni muszą razem W sumie dzisiaj im dałem każdemu z osobna(prawie bo w ostatnich chwili jakiś drugi podbiegał) po 2 razu na palcu a później dla dwóch jeszcze wysypałem trochę na rękę i razem zjadali. W saszetce niby mam połowę ale tez trzeba zauważyć ze cała saszetka nie jest zapełniona. |
_________________ ze mną :
za TM : Max I [*],Max II [*],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] |
Ostatnio zmieniony przez EpKee Nie Sie 14, 2011 11:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
karola
Dołączyła: 10 Kwi 2009 Posty: 1236 Skąd: zza zachodniej granicy
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 08:26
Zwierzątka: szesnaście szczurzych łapek i cztery psie |
|
|
Odkopuję, bo jedna rzecz mnie zastanawia. Wielu z nas podaje Vibovit Bobas uznając, że jest "słabszy" niż ten dla starszych dzieci. A ja się przyjrzałam ulotkom i o:
witaminka - Bobas - Junior
wit C - 30 mg - 25 mg
niacyna - 7 mg - 7 mg
wit E - 3,5 mg - 3,5 mg
kwas pantotenowy - 1,6 mg - 1,5 mg
B2 - 0,7 mg - 0,7 mg
B6 - 0,7 mg - 0,7 mg
B1 - 0,6 mg - 0,6 mg
wit A - 350 µg - 300 µg
wit D - 2,5 µg - 2,5 µg
B12 - 0,5 µg - 0,5 µg
Vibovit Bobas ma więcej wit. C, kwasu pantotenowego i wit. A w jednej saszetce. Kto się orientuje jak dużą różnicę to robi? |
_________________ Muzyka - Strofa - Shaaby - Saidi
Tęsknię za: Robin - Tobbą - Tiril - Taszą - Melodią |
|
|
|
|
aneczka1-13
Dołączyła: 09 Maj 2010 Posty: 866 Skąd: P-ń(WLKP)/Żabice(Lubuskie)
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 10:07
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
aneczka1-13, zależy od smaku. Z tego co kojarzę tamten temat, aspartam był tylko w truskawkowym. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
karola
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 11:14
|
|
quagmire napisał/a: | zależy od smaku | Ja podaję za ulotką Bobasa i Juniora waniliowego. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 11:15
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
karola, i nie ma w Juniorze aspartamu, prawda? |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
karola
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 11:22
|
|
Nie. Podane jako skład są tylko witaminy. |
|
|
|
|
Nikaa
|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 18:36
|
|
|
A ja mam pytanie ( czytałam początek, ale całych 22 stron przyznaję, że nie chciało mi się czytać) , ponieważ ja daję swoim myszom co 2 tyg. vibowit waniliowy dla bobasów, i czy taki jest ok, dla szczurów ? i co ile podawać i ile ? tzn. rozpuszczać pól torebki/całą torebkę na ile ml ? |
_________________ "A teraz prędko, prędko, zanim zorientujemy się, że to bez sensu! " |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|