Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 20:52 |
Miot T Emerald Moon - 17.02.2010 |
Autor |
Wiadomość |
zywym_trudniej
Po prostu Marta
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 12:54
|
|
|
Tak, Tofik i Tytus nadal szukają domku, są prześliczni, odważni i nierozłączni. Tytus to przepiękny agut, bardzo ciemny |
|
|
|
|
Nienna
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 17:19
|
|
|
Hera, pomyśl nad obydwoma w takim razie U mnie mieszkają właśnie takie dwie nierozłączne siostrzyczki, zresztą też z Emerald Moon. Panienki się uwielbiają -zawsze są razem, mają bardzo podobne pozy i zachowania. Widać, że łączy jest dużo silniejsza więź niż z innymi szczurami - coś niesamowitego! |
|
|
|
|
Hera [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 17:50
|
|
|
Nienna, nie mogę dwóch wziąść bo nie mamy tyle miejsca , a szkoda ich rozdzielać , mam nadzieję że znajdą domek do którego będą mogli trafić obaj |
|
|
|
|
zywym_trudniej
Po prostu Marta
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:43
|
|
|
Już tylko jeden chłopiec szuka domu : Tofik |
|
|
|
|
nezu
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 21:58
|
|
|
No nieee....
Brać Tofika ludziska.
Przecież to cudo jest tak obłędnie rudobrązowe i kapturowe, że gdybym nie musiała zrezygnować na czas nieokreślony z szczurków, od razu bym się po niego zgłaszała... |
|
|
|
|
Hera [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 22:03
|
|
|
ja też bym go chciała bardzo ale brak funduszy... on mi się od samego początku podobał ... |
|
|
|
|
wushu
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 09:52
|
|
|
Tuja i Lian
|
_________________ Moje wesołe naleśniki
Łysa Ruda Wushu Sun Rat's
Mortek ['] Danuta ['] Łajka ['] Kukiełka Quetzal Anahata ['] Linka Sun Rat's ['] Nirvana Anahata ['] Tuja Emerald Moon ['] Maślana ['] Chmurka Gluty [']
|
|
|
|
|
heniok
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 10:28
Zwierzątka: 15 samiczek i stado żelek |
|
|
Trufla też już u nas
Mała jest słodziudka i prześliczna
Zamieszkała z 6 małymi samiczkami Rajkowo-Rozowymi
Łączenie i fotki jak tylko znajdę trochę czasu
Dziękuję wushu za przywiezienie malutkiej |
|
|
wushu
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 12:09
|
|
|
Właśnie, jest prześliczna. Nie ma co narzekać na jej uszy itd.
Nie ma sprawy (czemu wszyscy dziękują mi po 10 razy? )
Tuja jest spokojna i mniej ufna niż Lien, sama z siebie na ręce się nie pcha, raczej woli zostać w klatce. Ma słodkie boczuszki
Z Lien dogadują się dobrze, tłuką się trochę, śpią razem, wyrywają sobie jedzenie mimo że w misce mają mnóstwo. Tuja jednak jest zdecydowanie poważniejsza, nie bryka jak ta wariatka blondynka
Obie żrą i żrą... |
Mortek ['] Danuta ['] Łajka ['] Kukiełka Quetzal Anahata ['] Linka Sun Rat's ['] Nirvana Anahata ['] Tuja Emerald Moon ['] Maślana ['] Chmurka Gluty [']
|
|
|
|
|
Nienna
|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 17:50
|
|
|
To ja też się dołączam do podziękowań dla Wushu
Odbierając Tami miałam okazję zobaczyć Tuję i Lien. Tuja jest śliczna z definicji, wiadomo, bo jest podobna do mojej Tami, więc to oczywiste Lien też jest cuudowna, ciemne oczka wyglądają suuper przy białym futerku.
Tami bez problemów dołączyła do stadka - ale moje szczury są wyjątkowo przyjazne, więc to było do przewidzenia W tej chwili całe towarzystwo śpi razem w domku. Wydawało mi się, że Nansy i Nami są bardzo drobne, a teraz przy Tami wyglądają jak wielkie byki |
|
|
|
|
mniamnia
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 15:27
Zwierzątka: 2 x <:3)~, pies i pół kota ;p |
|
|
Tierra też już w domu Jest cudowna, bardzo spokojna i ciekawska, lubi wszystko dokładnie obejrzeć i dać buziaka w palucha
Niestety Lena jej wczoraj dała do wiwatu i skończyło się to dwoma dziabami na plecach, z jednego dość długo sączyła się krew Jednak dzisiaj wstał nowy dzień, Tierra niczym nie zrażona zaczęła biegać za Leną najpierw po wannie, potem po łóżku i jak do tej pory nie skończyło się niczym złym Wręcz przeciwnie, duża ucieka, a mała ją ciągnie za ogon
Dziękuję zywym_trudniej za tak cudownego malucha |
_________________ ze mną: Lenka, Tierra EM
za TM: Staff [*], Arsen [*], Lorens [*] |
|
|
|
|
Dominika2305
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 06:56
Zwierzątka: gekon lamparci i już niedługo dwa kochane szczurki |
|
|
Ja również dziękuje ci zywym_trudniej za wspaniałe brzdące. Tiffany jest trochę nieśmiała, ale juz bierze jedzenie z ręki i daje się głaskać. Natomiast Tarantulcia jest wariatką. Biega po klatce jak szalona. Zabiera jedzenie Tiffany i obgryza paznokcie. Sądze, że za jakiś czas obie będą już dobrze oswojone z nowym otoczeniem. |
|
|
|
|
wushu
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 07:05
|
|
|
Tuja została oswojona siłą w jeden dzień, non stop brana a ręce (ale miny strzelała krzywe, nie podobało jej się za bardzo) Efekt: drugiego dnia mnie już kochała A teraz wariuje z Lian, sama pcha się na ręce - wspina się po rękawie - z klatki na mnie. Trzeba będzie filmik jakiś zrobić |
|
|
|
|
|
Dominika2305
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 08:39
Zwierzątka: gekon lamparci i już niedługo dwa kochane szczurki |
|
|
Tulcie też tak oswoiłam. Codziennie była brana na ręce aż w końcu się przyzwyczaiła. Tiffany była brana tak samo , ale dopiero niedawno zaczęła mi ufać. Fotki wstawie do końca tygodnia. |
|
|
|
|
mniamnia
|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 18:25
Zwierzątka: 2 x <:3)~, pies i pół kota ;p |
|
|
Moje dziewczyny już drugi dzień mieszkają razem, więc chyba oficjalnie mogę ogłosić zakończenie łączenia
Trochę się tłuką, szczególnie jak Tierra da dużej popalić, bo odkąd mieszka w klatce to z aniołka przemieniła się w małego diabełka Ale zębów nie widać, Lena radzi sobie z małą bez ich używania
Kilka zdjęć z łączenia i klatkowe z dzisiaj
|
_________________ ze mną: Lenka, Tierra EM
za TM: Staff [*], Arsen [*], Lorens [*] |
|
|
|
|
|