Przesunięty przez: AngelsDream Śro Maj 02, 2012 08:24 |
Spacery ze szczurami |
Czy Twój szczur lubi spacery? |
tak |
|
40% |
[ 41 ] |
nie |
|
10% |
[ 11 ] |
nigdy nie byłem ze szczurem na spacerze |
|
49% |
[ 50 ] |
|
Głosowań: 102 |
Wszystkich Głosów: 102 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Czw Maj 09, 2013 23:02
|
|
|
Lepiej smyczką i czujnym okiem, szczur może się przestraszyć czegoś i uciec w przeciwnym niż Twój kierunku. Unikaj miejsc, gdzie psy się załatwiają. Ale tak ogólnie to odradzam puszczanie szczurów na dworze w miejscu innym, niż np, Twoje własne podwórko. |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
vika
|
Wysłany: Czw Maj 09, 2013 23:10
Zwierzątka: Szczury |
|
|
pszczoła znalazłam już temat z tworzeniem szelek jutro idę po sznurówki i zaczepy i będę tworzyć :D problemem jest to, że słabo z podwórkiem ale już gadałam z koleżanką i ona ma domek i ogrodzone podwórko i nie ma tam psów więc jak będzie ładnie to do niej pojedziemy |
|
|
|
|
amandakkaa
<3( )~~~~
|
Wysłany: Wto Cze 04, 2013 12:53
|
|
|
Czyli spacery to dla szczurów stres a niż przyjemność? Nie chce aby moje przyszłe podopieczne były nie potrzebnie narażane na stres. Wiec jak rodzicie? Brać szczurki na spacer, czy nie brać? |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Wto Cze 04, 2013 12:56
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
amandakkaa, lepiej nie brać |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Cze 04, 2013 17:11
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
amandakkaa, scalone z odpowiednim wątkiem.
AD |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
barbus
|
Wysłany: Wto Cze 04, 2013 19:09
Zwierzątka: szczurki Antoś i Boluś |
|
|
Moje były wypuszczane tylko na naszym podwórku.
Ludwiczek po wypuszczeniu na trawę biegł przed siebie na oślep co sił w nogach i trzeba go było gonić, więc zaniechaliśmy puszczania go, zaś Jacuś nie chchciał zejśc z rąk, zapierał się z całych sił, a postawiony na trawie szybko wspinał się po nodze na mnie.
Jacuś lubi siedzieć na ramieniu, więc odbył kilka krótkich spacerów w ten sposób.
W lecie czasem brałem je na taras. Kładłem im ich szmatkę z klatki na szerokim parapecie i tam sobie drzemały. Wypuszczone na taras szybko uciekały do domu, do znanych sobie kątów i zapachów. |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Wto Cze 04, 2013 21:08
|
|
|
Cytat: | Ludwiczek po wypuszczeniu na trawę biegł przed siebie na oślep co sił w nogach i trzeba go było gonić, więc zaniechaliśmy puszczania go, |
O właśnie, i to jest jeden z powodów, dla których lepiej nie ryzykować puszczania szczurów na dworze... Nigdy nie wiemy, jak nasz pupil zareaguje na takiej przestrzeni, nawet jeżeli byłby mega związany z człowiekiem - może mu coś odbić i pobiegnie w drugą stronę. |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
Kutek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Cze 20, 2013 18:18
|
|
|
Mojego Tigera wynoszę z domu tylko jak chcę go gdzieś przetransportować (do cioci albo coś), albo jak jest jakaś lekka robótka koło domu, to go biorę bo co będzie się nudził w klatce... Ot takie dodatkowe zajęcie.
Ale nigdy nie puściłbym go na ziemię.. To po prostu nie ma sensu, |
|
|
|
|
hekatomba
|
Wysłany: Czw Cze 20, 2013 18:26
Zwierzątka: cztery szczurzyce oraz stawonogi: rybiki cukrowe, kosarze pospolite i kątniki domowe (gościnnie) |
|
|
Off-Topic: | Kutek napisał/a: | bo co będzie się nudził w klatce... |
Nie nudziłby się, gdyby miał towarzystwo Skoro już o tym mowa, to jak idą poszukiwania koleżanki dla Tigera? |
|
|
|
|
|
Kutek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Cze 20, 2013 19:52
|
|
|
Off-Topic: | hekatomba, jak idą poszukiwania koleżanki dla Tigera?
Jeszcze trzy tygodnie. Nie dam rady szybciej choćbym nie wiem jak chciał. Ale jestem z nim min. 6 godz. dziennie. Wszystko razem robimy (siedzi u mnie w bluzie).. W tym czasie myślę też nad zakupem nowej klatki, tylko mój budżet jest naprawdę bardzo skąpy .. A jak klatkę kupować to porządną |
|
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Pią Cze 21, 2013 20:03
|
|
|
Kutek napisał/a: | Jeszcze trzy tygodnie. | To bardzo długo... Kutek napisał/a: | Ale jestem z nim min. 6 godz. dziennie. | To nie wystarczy. |
|
|
|
|
Kutek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Cze 24, 2013 07:37
|
|
|
Kasik, Doskonale zdaje sobie z tego sprawe. Dlatego zamiast tabletu Xperia za 2000 kupuję klatkę za 200. Tablet to nie wszystko, a szczurek żyje tylko 2 lata..
Dlatego też czas skrócił się do 2 tygodni (Wiem, ze to bardzo długo, ale nie da rady krócej) |
|
|
|
|
Dominika2000
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2016 19:47
|
|
|
hejka dziś było cieplo i wyszłam z szczurkami na spacer p ogródku. moim pieknisiom bardzo się on spodobał. Jak często w wychodzicie ze swoimi? |
|
|
|
|
ema0505
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2016 07:19
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
Dominika2000, nie wychodzimy. Szczur, to nie pies. Następnym razem poczytaj czy coś można albo nie można. W końcu po to się tu zarejestrowałaś. |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
|
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2016 09:14
|
|
|
ema0505, bez przesady.Jeśli tak polecasz czytanie forum, to powinnaś wiedzieć, że osoby, które mają własne ogródki czasami wychodzą ze szczurami na dwór. Zasadniczo należy zwracać uwagę czy pogoda jest stabilna i czy teren jest zabezpieczony i np. nie wtargnie nagle pies itp. |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
|