|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Otwarty przez: Karena Sob Sty 17, 2015 23:19 |
Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. III |
Autor |
Wiadomość |
RatLove
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2016 15:41
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
Cześć!
Dopiero zaczynam swoja przygodę z tymi cudownymi łobuzami więc bardzo proszę Was o pomoc a mianowicie jakiej odmiany są moje cztery kochane kobitki Zdjęcia troszkę nie wyraźne ale mam nadzieję, że chociaż troszkę mi podpowiecie. Z góry wam dziękuję ; *
[ Dodano: Nie Kwi 03, 2016 16:45 ]
Kolejne;)
[ Dodano: Nie Kwi 03, 2016 16:48 ]
Tosia |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2016 16:04
|
|
|
RatLove, staramy się wstawiać zdjęcia w postaci linków lub miniaturek, nie załączników. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
RatLove
|
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2016 19:14
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
Masz 4 szczury?
Szczurów nie trzymamy absolutnie w terrarium Kup im klatkę min. Wymiary na DWA szczury to 60:40:60
Co do zdjęć :
1. Husky i--------
2. Czarny
3. Kapturek (hooded) |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
RatLove
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2016 19:52
|
|
Tak 4 kochane szczurki:) .Dlaczego nie terrarium ? Nasze ma 75/45 a dodatkowo w środku mają wstawione połączone ze sobą gałązki także mają się gdzie wspinać + hamak i inne zabawki. Na górze jest daszek z otworami dzięki którym swobodnie oddychają. Myślę, że to nie jest złe rozwiązanie. Dziękuję za odpowiedź ; )
[ Dodano: Nie Kwi 03, 2016 21:51 ]
Oczywiście dodam jeszcze, że w środku mają również schodki i pięterka bo jest to terrarium robione specjalnie pod szczurki. Obserwując ogonki mogę stwierdzić, że są pełne życia i nic im nie dolega. Codziennie spedzają czas również z Nami |
_________________ Ze mną : Czaki, Tosia, Ciastek i Siwa |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2016 21:00
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Off-Topic: | RatLove, w tym dziale rozmawiamy o odmianach. Pytania dotyczące klatki kieruj w odpowiednim temacie. Ode mnie, do poczytania przed snem, różnice pomiędzy akwarium/terrarium/duną i klatką http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13428 |
|
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
RatLove
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2016 21:12
|
|
Oki dziękuję za link chętnie poczytam |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2016 07:55
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
RatLove, na pierwszej focie kolory są rzeczywiste?
Jasny to wg mnie dumbo standard beige husky, drugi wygląda na minka Znaczenia nie widać.
Czarny to black berkshire, a Tosia to black hooded.
Wszystkie pozostałe standard standard. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
RatLove
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2016 09:07
|
|
Tak kolorki są rzeczywiste Właśnie najbardziej zaciekawiła mnie odmiana mojego maleństwa tego po prawej stronie ( na zdjęciu na którym są dwa trzymane na ręce ). Jest niby szara ale jednocześnie wpada w taki niebieski gdzie nie gdzie ma takie jaśniejsze futerko. Pewnie jej się to wszystko przyciemni? Tak myślę : ) Bardzo dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2016 10:04
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Na tym zdjęciu niestety niewiele widać i sporo zależy od monitora.
Może obejrzyj sobie w necie szczury mink i russian blue i zobacz, jakiego Ci bardziej przypomina |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
RatLove
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2016 12:09
|
|
Właśnie tak zrobię Dziękuję za pomoc ; ) |
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Śro Kwi 27, 2016 04:13
|
|
|
Temat ten i kilka innych z tego działu, zostały oczyszczone z postów trolla. |
|
|
|
|
Rudzia
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2016 16:47
|
|
|
a mój szczurek jakiej odmiany ?
z tego co mi się wydaje to : standard , rex i znaczenie banded (?) a odmiana ?
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
Ostatnio zmieniony przez Rudzia Sob Lip 09, 2016 01:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2016 20:25
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Rudzia, zmień proszę zdjęcia na miniatury. |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
Niwka
|
Wysłany: Nie Lip 10, 2016 04:09 Dzikus czy domowy?
|
|
|
A ten szczurek to dzikus czy domowy?
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|