|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Nasze klatki vol. 2 |
Autor |
Wiadomość |
agathe1988
|
Wysłany: Wto Mar 14, 2017 18:56
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Senthe, normalnie, jak przy mniejszej klatce Tylko zajmuje to troszkę więcej czasu |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
Aggie
młoda i głupia
|
Wysłany: Pon Kwi 10, 2017 20:58
|
|
|
agathe1988 Więcej czasu? Ile mniej więcej zajmuje Ci wyczyszczenie tego "pałacu"? |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Sob Kwi 15, 2017 14:43
|
|
Aggie napisał/a: | agathe1988 Więcej czasu? Ile mniej więcej zajmuje Ci wyczyszczenie tego "pałacu"? |
Zdjęcie wyposażenia, umycie półek, umycie elementów, wytarcie wszystkiego do sucha, zmiana zrębków, zawieszenie nowych hamaków- jeśli się spieszę, to jakieś 1-1,5h. Przeważnie jednak trwa,to dłużej, gdy szczury mają wybieg.
Aktualnie wróciliśmy do wersji z jednym Perfectem Maxi- na rzecz większej powierzchni na wybieg |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Sob Kwi 15, 2017 18:07
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
agathe1988 napisał/a: | Aggie napisał/a: | agathe1988 Więcej czasu? Ile mniej więcej zajmuje Ci wyczyszczenie tego "pałacu"? |
Zdjęcie wyposażenia, umycie półek, umycie elementów, wytarcie wszystkiego do sucha, zmiana zrębków, zawieszenie nowych hamaków- jeśli się spieszę, to jakieś 1-1,5h. Przeważnie jednak trwa,to dłużej, gdy szczury mają wybieg.
|
Jeszcze trzeba potem te wszystkie brudne hamaki wyprać
Ja mam z tym największy problem... dobrze, że mam dużo hamaków na zmianę |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Sob Kwi 15, 2017 18:35
|
|
nimka, hamaków mają całą szafę, więc z tym problemów na szczęście nie ma. Wystarczy jedno ich pranie tygodniowo |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Śro Kwi 19, 2017 20:08
|
|
Ale pewnie pierzesz w pralce? Ja mam pralkę nie swoją, nie chcę ryzykować że zapcham ją kłakami tak, że się zepsuje (jak korek z kłaków utknąłby w rurze już poza pralką, to bym musiała wyburzać ściankę w łazience mieszczącą rury aby wymienić/odetkać rurę - bo akurat rura odpływowa z pralki leci w ścianę dość szybko...). Tzn. zepsuć się oczywiście i tak może, ale wolę żeby nie były temu winne hamaki Hamaki moich szczurów jakimś cudem zawsze są tak naszpikowane ich sierścią, że nawet po praniu ręcznym mam całe warstwy kłaków wszędzie w trakcie płukania, suszenia...
Tak więc ręczne pranie hamaków trochę czasu i siły zajmuje i mi się odechciewa na samą myśl |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2017 08:49
|
|
nimka, tak, wrzucam do pralki na 90*C. Jeśli miałabym prać ręcznie, to...wolałabym chyba szyć im co tydzień nowy komplet |
|
|
|
|
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2017 10:46
|
|
|
Mam tak samo - wolalabym szyc niż prac ręcznie
Piore hamaki z dwoch zmian, wiec prawie pelna pralka. Potem w ramach odklaczania pralki puszczam pranie z psimi recznikami
Więc kumulacja klakow. I od lat nic się nie dzieje. |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2017 16:16
Zwierzątka: brak |
|
|
Ja też prałam od lat zakłaczone po 14 szczurach hamaki, nic się nie działo Nawet w filtrze pralki nie zbierało się to futro. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2017 16:32
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Żeby zminimalizować straty, płukałam hamaki prysznicem nad miską i wylewałam do ubikacji. W dziurach hamaków moje ogony trzymały swoją spiżarnię na czarną godzinę, także ten |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2017 17:49
|
|
Ja tak jedną pralkę już załatwiłam - przestała wodę wypuszczać po praniu (w bębnie woda) oraz zaczęło cieknąć rurą odpływową (zalana wielokrotnie cała podłoga w łazience), okazało się że w rurze odpływowej był wielgachny kłak z sierści, który zaczopował wyjście Także ten... |
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2017 17:57
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
Wiosenny Perfect |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
szczurkai
|
Wysłany: Czw Kwi 20, 2017 19:00
Zwierzątka: szczury i żółw |
|
|
olgapsiara, piękna . laski nie wyłażą ? |
_________________ Moje :
Syria, Serbia , Ukayali , Orinoco
Za TM:Luna, Chelsi, Unia Europejska, Velvet, ,Melania, Bella, Paryż , Tokio |
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Nie Kwi 23, 2017 12:33
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
No właśnie o dziwo nie, a najmniejsza waży zaledwie 300g |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
Borówka
Miłośniczka brzuszków
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|