|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 20:52 |
Miot Q of Anahata - 03.06.2010 - rezerwacje str. 12 |
Autor |
Wiadomość |
Anomalia
Atom Heart Mother
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 06:15
Zwierzątka: szczury |
|
|
wuwuna napisał/a: | Anomalia, miałabyś jak ich zważyć może? |
W tej chwili nie bardzo...
Mamie tak strasznie waga kuchenna ine jest potrzebna, chociażby chciała.
Do weta bym pojechała, chodzi mi o to kichanie i przy okazji waga. Tyle, że chłopcy nie mieszczą się w swoim dawnym transporterku, musiałabym kupić nowy... Spróbuję się dogadać, może coś się uda zrobić. |
_________________ Floyd (Quill of Anahata Rattery) [*], myszoskoczek Speedy [*], chomik Kubuś [*] |
|
|
|
|
babyduck
Duckling
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 10:52
|
|
|
Magnes napisał/a: | Qiỹlilóoy | A jak się to czyta? |
_________________ W : Fretka, Borsuk, Shiba, Kreta, Corleone RL, Happy Hour AR, Pavan AR, Ex Aequo SR, Roux, Bonus, Muminek EM, Willy Wonka SR, Amor Vincit SR, Tea |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 11:37
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
babyduck, Kililoj |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 18:15
|
|
|
Ren napisał/a: | Wszystkim wysyłałam tego samego dnia, kurczę no
| Nadal nic do mnie nie doszło, wysyłałaś poleconym czy zwykłym listem? Możesz mi na pw napisać, pod jaki adres wysłałaś? |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
Anomalia
Atom Heart Mother
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 14:21
|
|
Ważyłam je. Quick waży 475g (być może teraz już więcej), a Quill równe 400g (pisałam o tym w moim temacie, ale być może nie wszyscy czytali)
Dziś byliśmy z Quickiem u weta, ponieważ kilka dni temu zauważyłam, że ma drobne strupki w niektórych miejscach i często się drapie. Okazało się, że brzoskwinka ma świerzb, lub jest uczulony na ściółkę lub coś innego. Weterynarz podał mu zastrzyk przeciw paskudztwu (oczywiście w odpowiedniej ilości, dobranej do jego wagi). Nie wiem, naprawdę nie wiem gdzie te robactwo złapał. We wtorek idę na kontrolę, mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży i choróbsko się nie rozwinie. |
_________________ Floyd (Quill of Anahata Rattery) [*], myszoskoczek Speedy [*], chomik Kubuś [*] |
|
|
|
|
PATY$$ka
Giermek Króla Artura :]
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 14:39
Zwierzątka: Piecho, 2 kotki,rybki i 3x szczur<3 )~ |
|
|
Anomalia, trzymam kciuki aby wszystko było okej z Quckiem i jego bratem oraz resztą rodzeństwa |
_________________ Ze mną:
Emro(dumbo, standard, topaz, irish)
Verin(standard, russian beige, self)
Rongo Matame(dumbo,standard,russian blue, self)
Za TM:
Lodzio[*], Luśka i Orlando(chomiczki)[*], Arnold(papuga)[*], Geronimo [*] |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 15:19
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Anomalia, spokojnie. Czasem się może coś przypałętać w ściółce czy na butach. Będę kciukać mocno za wnusia.
A jak to tylko robale to się szybko tego pozbędziecie. |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
wushu
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 12:32
|
|
|
Quetzal czyli Kukiełka z 3 listopada:
i z towarzyszką zabaw Nirvaną
Miewa się świetnie. Jest spokojną, delikatną i baardzo zrównoważoną szczurką, która uwielbia spać, najchętniej na plecach ze sterczącymi nogami do góry lub na boki
Jest długa i ma taki też pyszczek. Kontrastuje to z jej okrągłym (ale nie jest tłusta) brzusiem
Anomalia, co z Quickiem?
I co u reszty rodzeństwa? |
_________________ Moje wesołe naleśniki
Łysa Ruda Wushu Sun Rat's
Mortek ['] Danuta ['] Łajka ['] Kukiełka Quetzal Anahata ['] Linka Sun Rat's ['] Nirvana Anahata ['] Tuja Emerald Moon ['] Maślana ['] Chmurka Gluty [']
|
|
|
|
|
harpoonka
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 14:43
|
|
|
To może i ja się dołączę
Qart:
Qujo:
I Queequeg:
U chłopaków wszystko w porządku Rosną, brzuszki im się zaokrąglają Mają taką fajną budowę ciała - są takie nabite, dość ciężkie mimo że nie widać tego może po wielkości Chociaż ostatnio sporo urosły mimo wszystko.
Chłopcy ślą buziaki i pozdrowienia dla rodzeństwa |
_________________ Ze mną:Gummy Bear, Xellos, Lancelot, Yupikayey, Titek, Maynard, James & Keenan
Za TM: [*] Chester, Cheddar, Gapcio, Benny, Alvin, Ori, Toby, Gniotuś, Cashmere, Rocky, Quart, Parszywek, Blues, Billy, Qujo, Queequeg Na zawsze w moim sercu! |
|
|
|
|
Anomalia
Atom Heart Mother
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 15:33
|
|
U nas też dobrze.
Po dwóch zastrzykach Pink (czytaj Quickstep) jest zdrów jak ryba.
Zrobił się strasznym tłuścioszkiem w porównaniu do brata. Pasuje mu wszystko - czyli bieganie, mizianie, no i czego nie może zabraknąć - jedzenie. Floyd jest totalnym przeciwieństwem Pinka. Wszędzie go pełno, ale gdy przyjdzie co do czego, to jest szary jak myszka. Gdy jeszcze latem wychodziliśmy na dwór, Pink spokojnie sobie biegał, za to Floyd czmych po spodniach i już był na ramieniu. Chłopaki również pozdrawiają!
|
|
|
|
|
harpoonka
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 20:03
|
|
|
Chciałam powiedzieć, że chłopy zaczęły się wyrabiać na ciepluchne, miziaste kluseczki Pchają się do ręki, jak tylko otworzę klatkę i siedzą naprawdę długo, kiedy drapię za uszkiem Queequeg najbardziej lubi siedzieć na rękach i oddawać się pieszczotom z zamkniętymi oczkami
Kocham |
_________________ Ze mną:Gummy Bear, Xellos, Lancelot, Yupikayey, Titek, Maynard, James & Keenan
Za TM: [*] Chester, Cheddar, Gapcio, Benny, Alvin, Ori, Toby, Gniotuś, Cashmere, Rocky, Quart, Parszywek, Blues, Billy, Qujo, Queequeg Na zawsze w moim sercu! |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 14:02
|
|
Cytat: |
Chciałam powiedzieć, że chłopy zaczęły się wyrabiać na ciepluchne, miziaste kluseczki | Rewelacyjnie!
A co u reszty wnucząt? |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
magnes
na lodówkę
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 14:15
|
|
|
Q uwielbia bawić się z ręką i ma łaskotki. Ciągle jest bardzo aktywny, ale potrafi przyjść i usnąć na rękach. Robi śmieszne miny i ma asymetryczne uszyska.
Jest ciężki jak na swój wiek, waży 507g. |
_________________ ze mną: :3 ) Bolek, =^..^= Totoro(??.06.2011)
na zawsze w Franek (??.06.2008-09.02.2009), Zdzisio (??.11.2007-21.05.2009), Drakuś Ratteria Rataty (28.03.2008-14.02.2010), Dino Happy Feet (18.04.2009-01.04.2010),
Qremkline Qundelek Anahata (03.06.2010- 11.07.2010) Zenek (??.01.2009-17.07.2010), księżniczka Mrimblanka(??.03.2010-25.01.2012), Hěmiómil Beris(23.08.2010-05.02.2013) Qiỹlilóoy Anahata(03.06.2010), |
|
|
|
|
wuwuna
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 14:22
|
|
Qillcia jest fantastyczna. Taka delikatna. Nie lubi całusów, ale jest bardzo towarzyska i wesoła. Bardzo fajna z niej dziewczynka |
|
|
|
|
Anomalia
Atom Heart Mother
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 14:36
|
|
Quill jest ciągle w ruchu, cały czas zaczepia brata naskakując na niego. Czasami spryciul otwiera sobie drzwi od mojego pokoju i zaczyna łazić po mieszkaniu.
Quickstep gdy wyjdzie z klatki, chwile posiedzi mi na rękach, trochę pół godziny pobiega i idzie spać za monitor, taki naleśniczek. Pomiziać czasami się dadzą obydwa. Postaram się dzisiaj lub jutro zważyć potworki.
Off-Topic: | Macie jakieś argumenty, aby przekonać rodziców do kupna większej klatki? Kiedyś, to może była dobra, ale teraz straszne tłuściochy z nich... Do tego chcę ją kupić za własne pieniądze i za nic nie chcą się zgodzić. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|