|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Łączenie klatek. Budowanie klatki z innych klatek. |
Autor |
Wiadomość |
delikatna
mama Helgi i Klary :)
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 07:16
Zwierzątka: 2 szczurki, pies, 2 kotki |
|
|
Ale te klateczki jak będą połączone to będą wyglądały jak jedna całość ) Jak moi majstrowie wrócą z Opola to Wam pokażę moją klateczkę |
_________________ mama Jasia (*) 15t2d |
|
|
|
|
Asmena
alv
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 07:53
|
|
|
delikatna napisał/a: | Ale te klateczki jak będą połączone to będą wyglądały jak jedna całość |
No wiem, też moje tak łączyłam Co nie zmienia faktu, że woliera bardziej cieszy oko- jest taka foremna i wygląda jak dodatkowy mebel. No i lubię symetrię, dlatego nie znosiłam tych łączonych klatek, bo nie zawsze dało się je tak połączyć, by wyglądało ok |
_________________ Ze mną: Chiki, Ama, Yoru, Bambi, Latte
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya, Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Hagu, Sukui, Arai |
|
|
|
|
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 08:59
|
|
|
z własnego doświadczenia powiem tylko - nigdy więcej konstrukcji z łączonych klatek!!!
ani to ładne, ani wygodne, a przenoszenie i mycie takiego ustroistwa to czysty koszmar.
no ale powodzenia... |
|
|
|
|
ko93
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 10:57
Zwierzątka: 13 ogoniastych piękności, chomik i bardzo duży pies:) |
|
|
A ja mam połączone klatki ze względu na to, że stado mam w różnym wieku i potrzebowałam klatki z dużym spodem dla mojej Pysi ,która nie jest już taka sprawna. Zresztą uważam ,że duży spód to plus można tam umieścić kuwetę i łatwo się sprząta na tej olbrzymiej klatce stoi jeszcze jedna żeby młodsze dziewczyny miały gdzie się wspinać i wszystko jest ok tyle, że nie są zespawane bo nie dość, że nie ładnie by to wyglądało to bym je poniszczyła |
|
|
|
|
Journey
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 13:20
|
|
|
Ko93, możesz wstawić zdjęcie? Jestem ciekawa jak to wygląda. My mamy jedną wielką klatkę i drugą małą. Myślimy o ich połączeniu - zawsze to więcej miejsca do zabawy dla szczurków. |
_________________ http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=9964
|
|
|
|
|
ko93
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 13:29
|
|
Dzisiaj będę urządzała do końca klatkę więc pod wieczór powinny być zdjęcia nie wygląda to źle,a dziewczyny mają więcej miejsc |
|
|
|
|
delikatna
mama Helgi i Klary :)
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 18:28
Zwierzątka: 2 szczurki, pies, 2 kotki |
|
|
A ja trafiłam na okazję i w mojej okolicy szynszyla 80 za 119 zł Więc chyba nie ma sensu się męczyć. |
_________________ mama Jasia (*) 15t2d |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 18:40
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
Łącznie klatek to zły pomysł Ani to estetyczne, ani tym bardziej wygodne.
Kupienie gotowej klatki jest lepszym pomysłem.
Zrobienie od początku do końca też Ma sie pole do popisu, ale jak nie ma się części to wychodzi dość drogo. |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
ko93
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 18:57
|
|
Każdy ma prawo do swojego zdania u mnie połączone klatki wyglądają całkiem dobrze i powiem że jak by była klatka która odpowiada mi to bym taką kupiła mnóstwo klatek miałam nie mówiąc o tych z inter zoo które po prostu są maleńkie jak dla mnie poza tym obok siebie mam hurtownie klatek byłam i oglądałam dokładnie,widziałam woliery super ale z 2 swoich klatek miałam klatkę o wysokości 160cm bez kółek a woliery mają tyle z kółkami jedno co mogę powiedzieć ,że to, że coś ładnie wygląda nie oznacza, że będzie super mieszkaniem dla naszych podopiecznych.Ja mam swoją klatkę od środy dzisiaj właśnie ją kończę i połączone sprawiają dużo radości moim ogonkom |
|
|
|
|
Asmena
alv
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 22:49
|
|
|
ko93 napisał/a: | ale z 2 swoich klatek miałam klatkę o wysokości 160cm bez kółek a woliery mają tyle z kółkami |
I wygodne toto w noszeniu? Dla mnie kółka w wolierze są świetne- kiedy odkurzam podłogę, tylko przesuwam klatkę, później na to samo miejsce. Woliera stoi u mnie w rogu, gdzie na jednej ścianie jest szafa wnękowa, tuż obok niej, na drugiej, duże lustro, więc jak się przebieram- też wystarczy klatkę odsunąć, a nie męczyć się co najmniej dwa razy dziennie z odsuwaniem jej, co jeszcze bardziej niszczyłoby mi panele...
ko93 napisał/a: | jedno co mogę powiedzieć ,że to, że coś ładnie wygląda nie oznacza, że będzie super mieszkaniem dla naszych podopiecznych |
No i chyba chodzi o to, żeby połączyć estetykę z praktycznością Mi wisiał wygląd klatki chomiczej, która i tak była mała i mogłam jedną ręką przenosić ją z półki na półkę. Natomiast co innego, gdy ktoś ma spore stadko i klatka nie jest dodatkiem- a wręcz meblem. |
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya, Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Hagu, Sukui, Arai |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 22:51
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Asmena napisał/a: | klatka nie jest dodatkiem- a wręcz meblem. |
Święte słowa.
Ja lubię naszą klatkę, jest jasna, nie zawala przestrzeni i większość osób robi takie wow, kiedy ją widzi, to miłe. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Asmena
alv
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 23:17
|
|
|
AngelsDream, bo Wasza klatka jest po prostu zajebista ... |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 23:41
|
|
|
Ale jeśli komuś wygodnie żyć z taką łączoną klatką, to nie bardzo rozumiem przekonywanie do czegoś innego To nie jest tak, że szczury wolą mieszkać w klatkach jednolitych, więc z punktu widzenia ich dobra, to bez znaczenia. Nie wszystkie klatki trzeba nosić co tydzień do wanny - można myć osobno wyposażenie i przecierać na mokro samą klatkę. Ba - taką rozkładaną na moduły klatkę nawet łatwiej przenieść niż jednolitego giganta 1,6 |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 23:49
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Niamey, pewnie, ale warto wziąć pod uwagę jedno, że taka wieża z klatek musi być ułożona dobrze i poprawnie zabezpieczona, żeby nie było przykrej niespodzianki. Dawno, dawno temu na klatce mojego głównego stada, stały dwie inne, tworzące jedną dla maluchów i osobiście przeklinam te czasy pieruńsko. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Asmena
alv
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 23:52
|
|
|
Off-Topic: | Niamey, pisałam to raczej z myślą o Delikatnej, która dopiero zastanawiała się nad połączeniem klatek |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|