|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 20:28 |
Narodziny miotu BOSKIEGO SunRat's |
Autor |
Wiadomość |
Mao
Dorosłe dziecko
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2016 10:24
Zwierzątka: Gończy polski i 9 Maogonków |
|
|
OK, no to chyba 2,5 roku to wystarczy "bimbania"
Od wczorajszego późnego wieczoru obserwuję, że serce Perpika bije mocno i wolno, dziewczyna puszy się okropnie, mało chodzi. Po furo mamy jakąś tam poprawę, ale ogólnie kiepsko to widzę, patrząc na podobne przypadki w moim stadzie. Dziś wizyta u weta...
Trzymajcie kciuki, proszę, żeby nam się udało coś odpowiedniego dla niej dobrać |
_________________ ... ponieważ bułka.
Nade mną i w : Hinata EM, Hexe EM, Óshi Óme Jagodzianka EM, Drei AR, Książę Mieszko, Milka Mieszkowa, Krówka - Kjówka, Mały Rycerzyk - Ligia Kallina, Uwertura Kalinka AR, Elena i Eta CarinaeEM, Yankes AR spod skrzydeł pszczoły, Lela i Perperuna SR, Malina, Madara SR i Rusinek SR.
W rolach głównych: Nel - Bułka, Oleńka, Husaria, Pacta Conventa - Pecet, Rota, Chidori, Anahita - Anka oraz Dąbrówka jako caryca Maogonków
|
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2016 11:49
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
Mao, cała masa kciuków, oby się jakoś jeszcze rozeszło po kościach. |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2016 12:03
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Mao, trzymam mocno. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2016 12:46
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
Mao napisał/a: | Trzymajcie kciuki, proszę, żeby nam się udało |
Powiedz malutkiej, że dwa i pół roku to dopiero trzydziestka (miesięcy), czyli młody wiek.
Oby się udało ugrać jeszcze troszkę w komforcie dla szczurka. |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
Mao
Dorosłe dziecko
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 02:01
|
|
Ciągle żyjemy, aczkolwiek różowo nie jest. Już mi się zdawało, że mamy poprawę i dałam ją nawet do klatki, ale niestety, Perpik ciągle nie trzyma ciepła, więc musi siedzieć na małej powierzchni blisko źródła ciepła.
Nie wiem, czy pożyje długo, bo jej stan nie jest ciągle zadowalający. Choć po tym, co się stało z Madarą, chyba nie powinnam narzekać |
Nade mną i w : Hinata EM, Hexe EM, Óshi Óme Jagodzianka EM, Drei AR, Książę Mieszko, Milka Mieszkowa, Krówka - Kjówka, Mały Rycerzyk - Ligia Kallina, Uwertura Kalinka AR, Elena i Eta CarinaeEM, Yankes AR spod skrzydeł pszczoły, Lela i Perperuna SR, Malina, Madara SR i Rusinek SR.
W rolach głównych: Nel - Bułka, Oleńka, Husaria, Pacta Conventa - Pecet, Rota, Chidori, Anahita - Anka oraz Dąbrówka jako caryca Maogonków
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 09:59
|
|
Mao, a czy wiadomo coś więcej? Na co jest leczona? |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 11:06
|
|
Mao, ucałuj Perperunke ode mnie i powiedz jej, że siostrzyczka zaciska za nią łapki.
Nanna tfu, tfu w miarę dobrze, ale w tym wieku to niewiadomo, kiedy coś się przywlecze. |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
|
|
|
|
Mao
Dorosłe dziecko
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 20:46
|
|
Perperuna umarła... |
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 22:38
|
|
Tulę kochana |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2016 10:32
|
|
Przykro mi.... |
|
|
|
|
Emilia
Dołączyła: 20 Gru 2012 Posty: 569 Skąd: Z kraju na mapie po lewej.
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2016 12:53
Zwierzątka: 8 x M |
|
|
Mao.. |
_________________ Moje skarby: Marie Antoinette KR, Málaga HS, Mousse au Chocolat i Mazurka FR, Mafia, Marsupilami i Miramis IR, labik Mio
Opuścili nas: Marlo, Mokka SR, Mint SR, Mascarpone, Meringue, Malvo, Miu Miu KR |
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Nie Lut 21, 2016 20:11
|
|
|
Smutne wieści. Bardzo Ci współczuję |
|
|
|
|
Zizollo
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2016 09:11
Zwierzątka: kot |
|
|
Mao, przykre wieści...miałam nadzieję,że będziecie mieć jeszcze trochę czasu
trzymaj się ciepło |
_________________ tu nas zobaczycie http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13006
na zawsze w sercu : Balu ?.10.12- 27.10.13,Bonzo 01.03.12-13.01.14,Bolo 01.03.12-14.08.14, Dragon ?-02.09.2014 ,Kiran 02.09.13-27.01.16, Karmel 02.09.13-31.05.2016[*] |
|
|
|
|
ema0505
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2016 06:46
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
Bardzo mi przykro |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
|
|
|
|
|
Mao
Dorosłe dziecko
|
Wysłany: Czw Lut 25, 2016 00:41
|
|
Mamy wyniki sekcji Perpika.
Przysadka i ogólnie głowa czyste (poza ropniem w uchu, na który była leczona), serce niepowiększone, nerki OK, właściwie poza płucami wszystko w porządku. Sekcja wykazała drobne zmiany w jelitach (przyczyna biegunki w piątek i sobotę?) i bardzo brzydkie płuca, choć, na szczęście, bez ropni.
Gdyby były jakieś objawy, gdybym cokolwiek zauważyła, być może wyleczyłabym ją i pożyłaby sobie dłużej... podobnie jak Madara
We wtorek odszedł też Lugh.
Cytat: | Guz w jamie brzusznej przerwał naczynie, powodując krwotok.
Zmarł w wyniku wstrząsu spowodowanego utratą krwi.
Na histopatologię poszedł wycienek płuca i guz. |
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|