|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Śro Cze 20, 2012 07:46 |
Liczebność stada - duża czy mała? |
Autor |
Wiadomość |
monijjca
PaniPasiukowa
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2014 13:25
Zwierzątka: pasiukowe |
|
|
No właśnie ja mam dwa, chciałabym trzeciego Najlepiej to mieć całą drużyne piłkarską i rezerwowych, ale boje się że nie podołam
O upilnowanie chodzi mi czy wypuszczając je na wybieg, nie pójdzie każdy do innego pokoju rozrabiać, czy idąc z nimi na spacer na dwór będą grzeczne itd..
I czy beda raczej trzymały się wszystkie 3 razem, a nie że 2 beda chodzić razem, a trzeci z boku.
A jeśli chodzi o koszty leczenia, duża jest różnica? Czy raczej mało odczuwalna? |
_________________ INCREDIBLE Rats hodowla szczurów rodowodowych
Tosia, Zosia, Lola, Pepper, Temida, Amelia, Fleur, Thyri, TraumTanzerin zwana Alicją, Catwoman, Czarna pcheła, Francessca ♡
(*) Nikt nam nie powiedział kiedy mamy się pożegnać, ile mamy czekać aby znowu się pojednać.. - Na zawsze w moim
|
|
|
|
|
karola
Dołączyła: 10 Kwi 2009 Posty: 1236 Skąd: zza zachodniej granicy
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2014 13:55
Zwierzątka: szesnaście szczurzych łapek i cztery psie |
|
|
monijjca napisał/a: | O upilnowanie chodzi mi czy wypuszczając je na wybieg, nie pójdzie każdy do innego pokoju rozrabiać, czy idąc z nimi na spacer na dwór będą grzeczne itd.. | Pod tym względem proponuję jednak ograniczenie im możliwości przemieszczania się do 1-2 pokoi. Tobie łatwiej będzie szczury ogarnąć wzrokiem, a one same będą mniej zagrożone, że na przykład wejdą gdzieś w szparę za szafą albo coś zniszczą.
monijjca napisał/a: | I czy beda raczej trzymały się wszystkie 3 razem, a nie że 2 beda chodzić razem, a trzeci z boku. | Na to pytanie nie da się odpowiedzieć, bo każdy szczur jest inny i ma inne preferencje co do poznawania świata Poza tym, każdego dnia może być inaczej
monijjca napisał/a: | A jeśli chodzi o koszty leczenia, duża jest różnica? Czy raczej mało odczuwalna? | Dużo zależy od tego co przyjdzie Wam leczyć. U mnie przy większym stadzie wydatki na weterynarza poszły do góry mniej więcej o 30%. |
_________________ Muzyka - Strofa - Shaaby - Saidi
Tęsknię za: Robin - Tobbą - Tiril - Taszą - Melodią |
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Pon Mar 07, 2016 17:37
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
Ja mam 4 szczurki |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
nemezis850
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2016 13:00
Zwierzątka: szczury |
|
|
Ja mam dwóch panów, chłopców bardzie j i w planach za około rok kolejnego, może dwa, nie chcę żeby kolejny był w tym samym wieku, wszyscy wiemy, że bolesne jest kiedy szczurki odchodzą prawie w tym samym czasie, zresztą i dla nas i kolegi z klatki. |
|
|
Chester
Szczurza mamusia
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2016 23:54
|
|
|
Zaktualizuj informacje o zwierzętach olgapsiara,
[ Dodano: Sob Mar 19, 2016 23:55 ]
nemezis850, zdarza się właśnie często, że jeden idzie za drugim, ale przy większym stadzie to nie reguła
[ Komentarz dodany przez: smeg: Nie Mar 20, 2016 11:07 ]
Niepotrzebne posty zostały usunięte. Proszę o trzymanie się tematu dyskusji. |
_________________ Chester i spółka - Facebook :
https://www.facebook.com/...?ref=ts&fref=ts
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|