|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Kolby - temat ogólny |
Autor |
Wiadomość |
ziew
|
|
|
|
|
ramydada
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2012 20:49
Zwierzątka: 20 mniejszych i większych łapek |
|
|
ziew napisał/a: | jedyne kolby, które lubią, to świeżo ugotowane kolby kukurydzy (mogą być nawet lekko ciepłe) |
Szukałam właśnie takiego tematu . ziew, napisałeś, że Twoje ogonki lubią ugotowane kolby kukurydzy. Czy ktoś wie, czy można szczurkom podawać nieugotowane, świeżo zerwane kolby kukurydzy? W jakich ilościach można im je podawać?
Mieszkam na wsi i wczoraj na spacerze z psami wpadłam na to, że można moim chłopakom taką kolbę podrzucić. Prosto z "krzaczka" . Szczury były zachwycone i radości nie było końca, w moment obgryzły ją co do jednego ziarenka. Ja się tylko zastanawiam, czy ta świeża kukurydza jest dla nich dobra? |
_________________ 06.01.2012-25.09.2012 Vito; 06.01.2012-11.11.2012 Jim
Fanes i Jaśmin ze mną |
|
|
|
|
Myslicielka
Odmieniec
Dołączyła: 04 Sie 2012 Posty: 147 Skąd: Częstochowa / Blachownia
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 03:12
Zwierzątka: 3 szczury, kot.. plus: 2 króle, 2 chomiki, kotka (?) |
|
|
ramydada, Jak przeczytać możesz w wątku o warzywach i owocach bezpiecznych dla szczurów:D...
Cytat: | K
kabaczek
kalafior
kalarepa (uwaga na wzdęcia)
kapusta młoda (uwaga na wzdęcia)
kapusta pekińska
kapusta włoska
kasztan jadalny
kiełki fasoli/soi i inne
kiwi
koper
kukurydza słodka (mrożona, świeża lub z puszki) |
wg tej strony dzienna dawka kalorii na szczurzy łebek to 60 kcal, kukurydza ma około 200 kalorii, w tym mniej tłuszczu, więcej węglowodanów.
Masz chyba dwa szczurki.. poówka więc byłaby lepsza i "od święta". Na co dzień w mniejszych ilościach |
_________________ Do we, do we know, when we fly..?
|
Ostatnio zmieniony przez smeg Wto Sie 21, 2012 08:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ramydada
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 08:54
Zwierzątka: 20 mniejszych i większych łapek |
|
|
Dziękuję . |
_________________ 06.01.2012-25.09.2012 Vito; 06.01.2012-11.11.2012 Jim
Fanes i Jaśmin ze mną |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 16:23
|
|
|
Napisał do mnie pan o kolb kukurydzianych z informacją, że teraz jest najlepszy moment na zbiory. Kolby są bardzo fajne, zamawiałam je w zeszłym roku, tylko że było już ciut za późno i nie dało się uzbierać za dużo dobrych.
Tu link do kolb, można też pisać do pana z konkretnym zamówieniem http://allegro.pl/show_item.php?item=2718885348 |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|