|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Kalkulator szczurzych klatek |
Autor |
Wiadomość |
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 14:42
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Edyta820917, wpisz w wymiarach klatki - drugi dymek- 100 x 54 x 100. W pierwszym rzędzie, gdzie pisze cm3.
Wynik jest w pierwszym dymku "Pojemność szczurów" w środkowym prostokącie. |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
Edyta820917
zakosiana w ściurach :)
|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 15:14
Zwierzątka: 7 bab różnych ;) |
|
|
wyszedł mi max 1 szczur (( |
_________________ ze mną: Shila,Kiara,Layla,Gina,Negra,Ronja i Ranija
|
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 15:21
|
|
Jeszcze raz zrób tak jak napisałam.
Wpisz szerokość/ długosć/ wysokość klatki i spójrz na górny dymek w środkowym prostokącie, a nie na duży napis z prawej. |
|
|
|
|
|
hekatomba
|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 15:22
Zwierzątka: cztery szczurzyce oraz stawonogi: rybiki cukrowe, kosarze pospolite i kątniki domowe (gościnnie) |
|
|
Edyta820917, uzupełniłaś informacje o wyposażeniu klatki? |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 15:24
|
|
hekatomba napisał/a: | uzupełniłaś informacje o wyposażeniu klatki? |
Edyta na razie chce sprawdzić na ile będzie klatka, którą chce kupić
Wyposażenie później. |
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 15:28
Zwierzątka: brak |
|
|
Edyta820917, wychodzi ok. 14 średnich szczurów na tę objętość (umeblowanej) klatki. Max 1 szczur wychodzi przy pustej klatce - bo w polach niżej jeszcze możesz dopisać jej wyposażenie
Off-Topic: | Chociaż ja bym tam nie pchała aż tylu szczurów, według "starego kalkulatora" ta klatka jest objętościowo na 9 - licząc 0,06 m3 na szczura |
|
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Edyta820917
zakosiana w ściurach :)
|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 16:46
Zwierzątka: 7 bab różnych ;) |
|
|
Ja nie chcę pchać tylu szczurów bo 9-14 mi się nie śni Ogólnie patrzę na ile szczurów jest klatka z ciekawośći i czy w przyszłości 6 wejdzie Bo jak patrzę na takie drogie np Furet tower to tam wejdzie z 10 i tu sie okazuje ze np.9 a furet strasznie droga a ta naprawde tanio wychodzi A jak popatrzę na moją w domu i na tą na fotce to się duzo nie roznia...ciekawe jak ją zamówię jaka bedzie duza |
_________________ ze mną: Shila,Kiara,Layla,Gina,Negra,Ronja i Ranija
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Czw Cze 27, 2013 17:21
Zwierzątka: brak |
|
|
Edyta820917, ja miałam kiedyś tę klatkę, jest bardzo fajna, jak na tę cenę Jest tylko trochę "miękka" i chwiejąca - trzeba dogiąć kombinerkami zaczepy i przyczepić sporo półek albo tarasów, żeby usztywnić konstrukcję.
http://imageshack.us/phot...7/img5469p.jpg/
http://imageshack.us/phot...2/img5471q.jpg/
http://imageshack.us/phot.../img5470xg.jpg/
- tutaj zdjęcia mojej, masz porównanie wysokości w stosunku do biurka i łóżka. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Nie Lis 17, 2013 02:28
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Doszłam ostatnio do wniosku, że bardzo brakuje w Asaurusowym kalkulatorze sputnika do wyboru w wyposażeniu. Już kilka osób, którym przesyłałam link do kalkulatora chwaliło, że jest ferplastowy taras, ale też pytało jak przeliczyć powierzchnię sputników, które są jednak dość popularne i nietypowe jeśli chodzi o wymiary.
Dałoby się coś z tym zrobić ? |
|
|
|
Asaurus
Arg!
|
Wysłany: Nie Lis 17, 2013 09:32
Zwierzątka: Raum,Godryk,Fejn,Qworonog,Castiel,Inias,Lugh,Liczący,Lekki |
|
|
mmarcioszka, dałoby radę bez problemu, tylko nie wiem kiedy znajdę na to czas. Ale jak będziesz przypominać, to jest większa szansa, że dorobię sputnika. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
Nikky
|
Wysłany: Nie Lis 17, 2013 21:26
Zwierzątka: 5 szczurów, pies, 4 koszatniczki, 2 papugi |
|
|
A jak to możliwe, że na dole było napisane, że mam za dużo wyposażenia |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 01:26
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Nikky, jeśli wyposażenia jest dużo, zmniejsza się wyliczona między nim wysokość, wtedy wyskakuje taka informacja. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Alive
|
Wysłany: Pon Lis 09, 2015 18:04
|
|
|
Czy ten kalkulator jest nadal aktualny?
W każdym razie, mam klatkę o wymiarach 80x48x80. Obecnie posiadam 3 szczurki, samice, 2x 4 i 6 miesięcy. Znajomy hodowca stwierdził, że klatka jest wystarczająca, by pomieścić do 6 szczurów. Szczerze mówiąc, nie chce mi się bawić z wpisywaniem tysiąca wartości, męczy mnie już samo patrzenie na ten schemat. I jeszcze jedno... "głębokość". Czyż nie prościej by było postrzegać klatkę jako bryłę i wymiary podawać na długość x szerokość x wysokość?
Jeśli niepotrzebnie odgrzewam temat, to wybaczcie, ale pytam z amatorskiej ciekawości. ;> |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|