|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Devona Pon Gru 16, 2013 22:13 |
Cena sekcji zwłok gryzonia - Wrocław |
Autor |
Wiadomość |
Biała
wieczny student vet
|
Wysłany: Nie Sty 01, 2012 17:27
|
|
|
Yenna, musieli sie pytac jaką chcesz sekcje |
|
|
emileczka
miłość
|
Wysłany: Pon Sty 02, 2012 14:49
Zwierzątka: 3 panienki |
|
|
Bel napisał/a: | Emilka wiesz ile kosztuje utylizacja zwłok? | z tego co się pytałam w niektórych lecznicach to 20-30zł chceli za utylizację. Widocznie chcą zarabiać na czym się da, tak jak napisałaś. |
_________________ Z nami: Tortilka B, Pepita SR, Tortilla SR
W Zielonym Ogrodzie: Salma ['], Tosia SR ['], Solanna SR ['], Ulęgałka B ['], Szarlotka B ['], Dynia SR ['], Biedronka SR ['], Wicia SR ['], Hiacynta of NL ['], Bucca SR ['], Beren SR ['], Gera SR ['], Kundzia SR ['], Elizabeth SR ['], Nuka HF ['], Bilimbi SR, Truskawka SR ['], Fifa SR ['], Igiełka SR ['], Ironia SR ['], Goplana SR ['], Keiko Beris ['], Gerthruda A ['], Trufla EM ['], Elipsa SR ['], Rozi EM ['], Balbinka SR ['], Nostalgia EM ['], Rajka EM ['], Lusi EM ['], Jadźka ['], Opal RT ['], FraniaZ ['], Idril z TM ['], FraniaC ['], Dolly HF ['], Adela ['], Łacia ['], Ozzy RT ['], Bombel ['] |
|
|
|
|
Yenna
szczurza mama^^
|
Wysłany: Pon Sty 02, 2012 23:06
Zwierzątka: rudziak Frey |
|
|
Dzisiaj przeszłam się do nich, bo do 18.00 nie zadzwonili z wynikami sekcji- będą dopiero jutro Już byłam w stanie myśleć, więc dopytałam co i jak. Otóż: policzyli za sekcję pełną (nie wiem czym się różni od ogólnej, nigdy nie miałam z tym do czynienia), ale bez histo.
susurrement proszę Cię, nie rób takich oczu, zrozum, siedziałam w domu przez dwa dni, sama z różnymi myślami, po prostu chciałam rozeznać się w cenach we Wro.
Teraz zdałam sobie sprawę, że na pytanie czy chcę sekcję pełną odpowiedziałam, że tak, chociaż w tamtym momencie nie wiedziałam o czym oni do mnie (chwilę wcześniej na rękach odszedł mi scurek, sami chyba rozumiecie...).
Dalej wydaje mi się to za drogo, ale cóż.
Dziękuję za wszystkie posty, temat do zamknięcia. |
_________________ En`ca minne.
Za Tęczowym Mostem: Dalijka <3 i Stokrotka <3 |
|
|
|
|
Licho
Foxy Lady
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 07:53
|
|
|
Yenna, a mogła byś dopytać na przyszłość czym sie różni sekcja pełna od ogólnej?? |
_________________ Za TM: Eryk, Logan, Ritta, Lucy, Nina, Kaka, Flora, Dżuma, Fauna, Pepper, Sars, Tyfus |
|
|
|
|
Bel
Rockabilly
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 08:04
Zwierzątka: Szeregowy Pierdolot,Alpha i 3 smoki |
|
|
pełna=łącznie z głową. Ogólna= tylko otwieranie brzucha i klatki. Cena wraz z głową z tego co pamiętam w Warszawie w MedicaVecie wynosiła 90 zł. Jak jest teraz-nie mam pojęcia |
|
|
|
|
Yenna
szczurza mama^^
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 13:10
|
|
Bel, Dzięki za info:) ja tez nie wiedziałam czym się różnią te dwie sekcje. Co do ceny- a mówią ze to w Wawie drogo... |
|
|
|
|
Pacyfka
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 13:21
Zwierzątka: Brownie |
|
|
Ja raz zostawiałam ciałko szczurka po uśpieniu na sekcję. Dr Piasecki zaproponował mi, że zrobi sekcje na klinikach ze studentami i będzie ona wtedy bezpłatna, ale nie dostane oficjalnych wyników na papierze tylko ustne. |
_________________ Moje potworki
W serduchu moje aniołki: Tanisek, Denzelek, Ibiś, Aspiś, Daimonek, Portosik, Bluesik, Rokoko, Postrzałek, Lukierek [']
|
|
|
|
|
Bel
Rockabilly
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 13:31
Zwierzątka: Szeregowy Pierdolot,Alpha i 3 smoki |
|
|
warto jednak zapytać i upewnić się, że będzie bezpłatna. Kiedyś miałam taką sytuację, że miała być bezpłatna bo wet chciał mieć badania jakieś do swojej pracy a wyszło jak wyszło i wyciągnął rękę po pieniądze
Nasza obecna Pani doktor nie bierze pieniędzy za sekcję bo jak twierdzi "przydadzą się jej do własnej wiedzy". |
|
|
|
|
Yenna
szczurza mama^^
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 18:07
|
|
Pacyfka, z tym, że ciałka nie przyjmował dr Piasecki, a jego żona, kierownik przychodni, nie było mowy o żadnym ugadywaniu się I tak ubłagaliśmy, żeby pozwoliła nam zapłacić za parę dni ( koniec miesiąca, do tego Sylwester, nie mieliśmy aż tyle kasy -.-"), więc się zgodziła, bo 2.01 i tak mieliśmy przyjść na szczepienie z kociakiem. Wczoraj na wizycie od razu po zajrzeniu w komputer - "Państwo macie jakieś zadłużenie, tak?" Zapłaciliśmy, a wyniki sekcji tylko jutro, jutro i jutro.... |
|
|
|
|
agacia
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 18:35
Zwierzątka: szczurki, psy i smoki;) |
|
|
Yenna, jak oddawałam Irysa na sekcje miałam zapłacić jak już będzie po wszystkim, bo niewiadomo było ile za wszystko wyjdzie, a zalezalo mi na zrobieniu posiewów i w razie zmian w narzadach histopatologia. Wyszło wtedy 107zł. U Piaseckiego sekcja pełna oznacza oddanie narządów do posiewu. Wtedy też dr Zalesińska mówiła mi, że sekcja robiona u nich na miejscu jest za darmo (chyba ta niepełna)
Jak dawałam Colina płaciłam już z góry też coś około 110zł. Piasecki robi sekcje na uczelni i tam daje narzady na posiew i histopatologie.
Mishe dawałam na sekcje od razu na uczelni do dr Woźniak i razem z posiewem kosztowało mnie to nie więcej jak 80zł, ale nie pamiętam ile dokładnie.
Ale dowiedzieć się od nich wyników to masakra. Szczerze mówiąc myślałam, że skoro szczura zostawiałam w Zwierzyńcu to tam będę mogła wyniki odebrać, a nie dobijać się telefonicznie do Piaseckiego i to najlepiej do godziny jak będzie na uczelni Czyli akurat w godzinach gdy o tym zapominałam albo nie miałam czasu, a jak miałam czas to dr był zajęty i nie odbierał.
Co do cen to nie uważam by w Zwierzyńcu było drogo. W lecznicy gdzie jestem na stażu są wyższe ceny. |
|
|
|
|
Biała
wieczny student vet
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 19:20
|
|
|
Ja wyniki sekcji Viśni miałam od razu, choć to była inna sytuacja, akurat doktor miał czas, a ja poczekałam na wyniki. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|