|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Kolby - temat ogólny |
Autor |
Wiadomość |
Charogne
|
Wysłany: Czw Gru 01, 2011 10:38
Zwierzątka: szczurki Harry i Faust |
|
|
Moje uwielbiają kolby! Do tej pory kupowałam im tylko Vitapolu i nie wydaje mi się, żeby były jakieś złe...ale nie wieszam ich zbyt często, bo wydaje mi się, że ogonkom strasznie się chce po nich pić...
Wasze ogonki też tak mają? |
|
|
|
|
unicorn
|
Wysłany: Czw Gru 01, 2011 16:29
|
|
|
A jakie dokładnie kolby? Może od nadmiaru soli. Dobrze, że nie wieszasz zbyt często, bo są tuczące. |
|
|
|
|
Charogne
|
Wysłany: Pią Gru 02, 2011 16:00
Zwierzątka: szczurki Harry i Faust |
|
|
A różne. Vitapol Smakers w kolorowych pudełkach, smaki były warzywne, owocowe, świętojańskie, jogurtowe i mniszkowe. Pewnie wyjdę na ignorantkę, ale wydawało mi się, że soli tam nie ma. Teraz też spojrzałam na skład jednego z opakowań i nie ma jej podanej w składzie. No, ale producent mógł po prostu o tym nie wspomnieć...(?) Długo się nad kolbami nie zastanawiałam - byłam pewna, że będą dla ogonków nieszkodliwe w małych ilościach... |
|
|
|
|
unicorn
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 14:26
|
|
|
Z vitapolu jest wiele rzeczy, o których nie wspomina się na etykietach. Chociażby robaki. |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 14:40
|
|
|
akurat robaki mogą być zupełnie niezawinione przez daną firmę - wystarczy, że sklep czy hurtownia źle przechowuje karmę. |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
unicorn
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 19:13
|
|
|
Ale cena mówi sama za siebie, a zawsze tylko w karmach typu vitapol, megan, koliber, animals czy innych marketowych śmieciach zdarzają się takie przypadki, dlatego wątpię, że to ma coś wspólnego z przechowywaniem żywności. |
|
|
|
|
Vaco
phage the Chihuahua
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 19:16
|
|
|
unicorn, u mnie w jednym ze sklepów sprzedają VL na wagę, w której są robale |
|
|
quagmire
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 19:22
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
unicorn, Agusi się zalęgły w Timie. To nie kwestia jakości. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
unicorn
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 19:31
|
|
|
Nie interesuję się tematami o robakach w karmie, bo na szczęście takiego przypadku nie miałam, ale czytałam, że to jest w jakimś stopniu zależne również od składu karmy. |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 19:34
|
|
|
unicorn, w sumie tak na chłopski rozum to robaki powinny się lęgnąć w tych lepszych karmach, bez konserwantów |
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
unicorn
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 20:15
|
|
|
Niamey, saprofagi rozkładają obumarłą tkankę organiczną, więc skutkiem nie może być sposób przechowywania, a zła konserwacja pokarmu zwierzęcego i roślinnego. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 20:23
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
unicorn, ale zazwyczaj się zalęgają mole spożywcze, nie są szkodliwe, tylko piekielnie uciążliwe. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 15:00
|
|
|
Czy ktoś z Warszawy byłby zainteresowany takimi kolbami kukurydzy http://allegro.pl/kolby-d...1955321057.html
Miałam kiedyś taką kukurydzę z jr farmu (jedna kosztowała 10zł) i moje szczury ją uwielbiały. Tutaj 3-4 kukurydze kosztują dwa złote, tylko wysyłka jest droga, ale gdyby zebrało się odpowiednio dużo osób, to wyszłoby pewnie kilka złotych na głowę. |
|
|
|
|
Bel
Rockabilly
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 15:58
Zwierzątka: Szeregowy Pierdolot,Alpha i 3 smoki |
|
|
Niamey, jeśli się zbierze kilka osób to z 10 kg bym wzięła |
|
|
|
|
MadziaK
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2011 16:50
Zwierzątka: 3 szkodniki i Klusek |
|
|
też bym chciała z 10 |
_________________ ze mną Pirat, Balbinka, Too Tika EM i psina Klusek
za TM Emileczka[*] Ciapeczka[*] Bobuszka[*] Tosia[*] Kluska[*] Małe Zło[*] Ogryzek[*] Karmelek[*] Czarna[*] Kawa[*] Wiewiórcia[*] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|