|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 20:18 |
Miot H2 SunRat's - rezerwacje str. 8 |
Autor |
Wiadomość |
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Dukat
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Śro Paź 29, 2014 12:45
Zwierzątka: brak |
|
|
U Halinki wczoraj wymacałam małego guza pod pachą, umówiliśmy się na zabieg w piątek. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze, proszę o kciuki |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
SzczurLOVE
|
Wysłany: Śro Paź 29, 2014 12:57
|
|
|
smeg, dużo kciuków ode mnie i moich ogonów na pewno wszystko będzie dobrze |
_________________ Hodowla SHSRP Incredible Rats <3
Moi Panowie: Sebastian Bach SR, Robin Williams SR, Magic Mike RT, Morgan Freeman RT, Mandarin Cheesecake RT, Vincent van Gogh, Peter Pan ZR, Yanko Muzykant SR, Cud nad Wisłą, Lukrowany Pierniczek SR, Śmietankowy Śledzik SR, Han Solo, Canto I Wielki HS i Chryśko II Wspaniały HS
Za TM: Franklin Delano Roosevelt, Barack Obama, Winston Churchill, Marlon Brando, George Clooney, Albert Einstein, Galaxy Gold ZR, Bruce Willis, Harry Potter, Benjamin Franklin, Hugh Hefner ZR, Stephen Hawking SR, Leonardo Dicaprio, Salvador Dali SR i Indiana Jones ZR<3
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Paź 29, 2014 13:13
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
smeg, mocno trzymam kciuki. A poza tym jak się czuje?
Z lepszych wieści udało mi się nieco podtuczyć cHabra - osiągnął oszałamiającą wagę 650g i wygląda jak szczur. Zbadaliśmy serducho - echo wyszło ok, na EKG wyszły dodatkowe skurcze, ale pojedyncze i napadowe - a takich się nie leczy. Dostaliśmy suplement diety wspomagający pracę serca i okresowo mu się poprawia - nie wiem od czego to zależy, ale już dwie serie poprawy i pogorszenia przeszliśmy. Nadal jesteśmy na antybiotyku, ale wygląda, że stan jest stabilny. Byle tak dalej. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Śro Paź 29, 2014 13:43
|
|
Pyl napisał/a: | smeg, mocno trzymam kciuki. A poza tym jak się czuje? |
Poza tym raczej w porządku, chociaż ostatnio ważyłam wszystkie swoje szczury i zaskoczył mnie wynik Halinki - jest najcięższa ze stada i waży 468 g, o 3 g więcej niż moja Pchełka, którą zawsze uważałam za grubaskę i wymyślałam dla niej diety Widocznie ten brak futra tak ją wyszczupla Ostatnio też trochę intensywniej porfiryni z jednego oczka, ale poza tym czuje się dobrze i nie wydaje żadnych odgłosów |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Sty 14, 2015 12:49
|
|
Wczoraj wieczorem odszedł cHaberek. Po prostu usnął.
Sekcja nic nie wykazała - nieco zwłóknione były płuca (ale to efekt wcześniejszych chorób), pozostałe narządy bez zarzutu (w tym również budowa serca).
Doktor podejrzewa jakieś zaburzenie o charakterze kardiologicznym (zawał? zaburzenia rytmu serca?) - w szczególności, że w stresie podczas łączenia stad wróciły delikatne objawy wcześniej zdiagnozowanej arytmii.
Przy ostatnim przeglądzie weterynaryjnym w zeszłym tygodniu jego stan był bez zarzutu - ładnie utrzymywał wagę, osłuchowo było bez zarzutu, ogólnie kondycyjnie był w bardzo dobrym stanie.
Zabrakło mu 3 tygodni do drugich urodzin
Tak słodko spał parę dni temu (fotki z łącznia):
|
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Śro Sty 14, 2015 13:03
|
|
O nie, co to za pechowy miot Lec, cHaberku Najbardziej bola wlasnie takie niespodziewane odejscia, trzymaj sie, Pyl |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Śro Sty 14, 2015 14:23
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
Niespodziewane i "bez konkretnej przyczyny".
[*] [*] [*] |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
SzczurLOVE
|
Wysłany: Śro Sty 14, 2015 17:47
|
|
|
cHaber fantastycznym ogonem był - będzie go brakować i stadzie i nam... Leć cHarerku myszu piękny |
_________________ Hodowla SHSRP Incredible Rats <3
Moi Panowie: Sebastian Bach SR, Robin Williams SR, Magic Mike RT, Morgan Freeman RT, Mandarin Cheesecake RT, Vincent van Gogh, Peter Pan ZR, Yanko Muzykant SR, Cud nad Wisłą, Lukrowany Pierniczek SR, Śmietankowy Śledzik SR, Han Solo, Canto I Wielki HS i Chryśko II Wspaniały HS
Za TM: Franklin Delano Roosevelt, Barack Obama, Winston Churchill, Marlon Brando, George Clooney, Albert Einstein, Galaxy Gold ZR, Bruce Willis, Harry Potter, Benjamin Franklin, Hugh Hefner ZR, Stephen Hawking SR, Leonardo Dicaprio, Salvador Dali SR i Indiana Jones ZR<3
|
|
|
|
|
Dukat
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 10:04
|
|
Jest nasza Halinka! Wszystkiego najlepszego dla niej i rodzeństwa |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 10:47
|
|
Wszystkim dzieciakom dużo, dużo zdrówka. Niech te co pozostały w pełnym składzie świętują kolejne i jeszcze kolejne urodziny! cHaber mantruje o to gdzieś po tej drugiej stronie - może ma większą siłę przekonywania niż my stąd. |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Maj 21, 2015 15:54
|
|
Trochę późno, ale podobno lepiej niż wcale... stare-nowe zdjęcia cHaberka. Tęskno bardzo...
Foty autorstwa mariska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|